reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Genna ja też muszę ciągle nosić wkładki. Jak z jednego cyca karmię to z drugiego zawsze coś tam pokapie. No i u mnie jak piersi są nabrzmiale tak że na początek dziecku trudno złapać dlatego muszę palcami zmiekczyc uciskajac palcami wokół sutka. Potem zaczyna samo cieknac więc szybko muszę Ale przystawiac. Czasem aż za bardzo leci i Ala krztusi się. Jak se zje to rozkosznie wredne dziecie macha se główką mając sutka mocno zaciągniętego w ustach. A i co chwilę muszę odginac jej dolną warge w dół bo po tym jak poznała smoczka źle mnie łapie. Przez to wszystko po karmieniu mam obolale sutki :-( za wskazaniem położnej przemywam octaniseptem bądź szałwia i smaruje maltanem... Jednym słowem dla mnie karmienie piersią nie jest tak kolorowe... ale póki co wierzę jeszcze że będzie dobrze

Zazdraszczam Wam spotkania dziewczyny :-) bawcie się dobrze

a jeszcze mam pytanie. Ala po jedzeniu minimum pół godz po potrafi zwymiotowac ciut 'twarożkiem'. To Pewnie refluks?

reklama
Jak twarozkiem to znaczy ze strawionym mlekiem. Moze poprostu za duzo zjada i sie nie miesci w brzuszku ;-) przy refluxie dziecko oddaje takie jak dostalo czyli plynne biale. Mojej kuzynki syn ma reflux i on chlustal od razu po jedzeniu ...

Lenkabar to mniej więcej wygląda tak. Czasem bardziej się wygina. Nie sugeruj się ze leży w bujaczku poprostu nie zrobiłam mu zdjęcia ma płaskim.

Załączniki

• 1429356079947.jpg
    1429356079947.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 54
Milena idź do lekarza on stwierdzi czy to ok to wyginanie. Jeśli chodzi o refluks to z tego co słyszałam polega on na tym że nie domyka się jakaś zastawka czy coś w żołądku i dlatego dziecko zwraca dlatego ppleca się zagęszczać mleko np. nutritonem. Jeśli ulewa tylko po twoim mleku to może ono jest mniej gęste od mm albo to jakaś niestrawność albo po prostu za duźo zjada??? No najlepiej udaj się do lekarza w pn to on na pewno coś zaradzi.

Smerfeta nie ma nic gorszego od obolalych sutków :( moj jakos żadko mnie obgryzal a teraz poprostu brak mleka w cycu i szał . Mi położna pokazał jak cofnąć pokarm z okolic brodawki zeby mógł ładnie zasnąć i nie pogryźc mnie przy pelnej piersi i to działało

Milena to właśnie jest najprawdopodobniej asymetria ułożeniowa. U nas wyglądało to bardzo podobnie, tylko Filip nie wykrzywiał tak mocno główki, bardziej tułów. Ale ja lekarzem nie jestem, musisz to skonsultować

Moje Dziecko nie przestaje mnie zadziwiać... Dziś odkryłam, że wprost uwielbia sok pomidorowy bobofrut! Czy Wasze Szkraby też piły i czy jest tu jakieś dziecko, które też pokochało sok pomidorowy??

Genna na poczatku lalo sie jak diabli z cycków i raz w sklepie musiłam chodzić w kurtce bo nie wziełam wkładek i wsztystko było mokre. Ale teraz już rzadko coś przeleci ale dla bezpieczenstwa na wyjscie zakładam bo sie boje powtorki z rozrywki. Piersi mam teraz mieciutkie, dlatego czasem podswiadomie boję sie że mleka malo i podrasowuje laktatorem ale jak zaczynam sciagac to widze ile tego schodzi z piersi flaczkowatych.

A może masz kryzys laktacyjny?? U mnie trwał ok.6dni i było ciezko, raz na wieczór kryzysowo i poszło mm w obroty no i wtedy po kazdym karmieniu walczyłam z laktatorem. A herbatek owocowych pije duzo i to o roznych smakach.

reklama
A coś jest nie tak z piciem herbatek owocowych? Też pije...

Lilka myślałam że to refluks tak jak u dorosłych czyli odbicie treścią żołądkowa

Kasik co u Ciebie?

Do góry