reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Kasik na moim mleku pisze 3 miesiac 5 porcji po 150 wody i 5 łyzek mleka wiec podaje od rozpoczecia 3 miesiaca i teraz je mi po 5 razy dzienne, jak dawałam mu po 120 ml to jadł tez tak po 6 7 razy

ja zakładam czapke z daszkiem na taki upał

reklama
Joasia a to nie chodzi o skonczone 3 miesiace? Junior by tyle nie zjadl. Chociaz troche sie z jedzeniem poprawilo i zjada 110-120 ml. Tylko o 6 rano 80-90 ml. Przed chwila udalo sie zjesc 95 ml :)

Szczerbatka u nas wielkich upalow nie ma. W domu temperatura nieznacznie nizsza niz w okresie grzewczym a w dzien jestesmy na dworze, w cieniu, pod wiata. Wczoraj ja nawet zmarzlam i musialam wyjsc na slonko troche ;)

U nas upaly jak sa niemiłosiernie to klima musi byc włączona bo nie da sie wytrzymać :( jak na razie jeszcze jest ok. Ja uważam ze owszem przegrzewac nie wolno ale też nie szaleć w druga strone... Polecam do przykrycia pieluchy bambusowe 120x120 , na upały jak dla mnie wynalazek stulecia :)
Anulla, czekamy na Ciebie :) jak mała ? Śpi długo czy juz ma krótsze drzemki? Doszłas juz do siebie po cc? Jak tam nocki ?

Moj synek znów wyładował w nocy u mnie w łożku. gdyby nie te gazy to ładnie by przesypial noc, obudzil sie na większe papu tylko raZ a tak tylko sie wiercił i po przystawieniu do piersi od razu sie uspokajał i zasypiał . Jutro mamy pediatrę to mam nadzieje ze cos nam poradzi.

Ostatnia edycja:
witam się na nowym wątku :) tak szybko zanim mała jeszcze chwilę śpi. Nie mogę się z nią ogarnąć, bo niestety śpi zawsze przy karmieniu u mnie na piersi i nie daje się odłożyć, więc jestem uwiązana. dzisiejsza noc nieprzespana, a tak to w miarę bo budzi się ok 24-1.00 a potem nad ranem 4-5.00. No ale koniecznie chce pierś, przy której chce zasnąć i którą traktuje jako smoczek, a nie jestem w stanie jej przestawić na inny sposób zasypiania. Mamy ciężko, ale liczę, że kiedyś to się zmieni, bo to jakiś koszmar jest z tym zasypianiem i karmieniem.

Kasik36, aden+anais . Nie sa tanie ale warte każdej złotówki . Tylko zwróć uwagę cZy sa bambusowe , bo maja tez muślinowe. Na Allegro raczej ich nie dostaniesz ale moge sie mylić . Fabrykawafelkow je ma i inne internetowe sklepy.

reklama
Anulla cieszę się że jesteś już w domu :-) Dajesz malutkiej smoczek? Ja nie bardzo chciałam ale Alicja też mi wisiała ciągle na cycu i zdecydowałam się podać.

Kasik ja też więcej teraz karmię. Daję częściej jeść i wczoraj aż dwa razy musiałam podać butelkę. Ale dobrze, niech mała wcina :-) tylko że wczoraj robiła sobie tylko krótkie drzemki po pół godz - ze 4 - a zasnela na dobre dopiero o 22! Mam nadzieję że dziś więcej pospi

Tak jak Liskka myślę że nie można przegrzac dziecka ale też nie chłodzić za bardzo. Jak się śpi to jednak potrzeba czymś się przykryć, ja zawsze potrzebuję się przykryć choćby czymś cienkim ;-) może też powinnam kupić bambusowe pieluchy... mam cienki kocyk ale nie jest naturalny... gdyby chociaż był bawełniany ale niestety... a jakby co cienki bawełniany widziałam w smyku, ma super opinie więc muszę rozważyć czy pieluchy bambusowe czy ten kocyk ;-)

Do góry