reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Milena87, rączki to jej opadają tylko jak się naje po kokardę - wtedy wygląda jakby jej się bateryjki skończyły, wypluwa cyca i momentalnie odpływa w niebyt. Wtedy też wysuwa język i szczerze mówiąc wygląda troche jak Down. A pręży się i wygina jak w brzuszku kręci. ulewanie to tez standard. Chyba jest z nią wszystko w porządku :)

Kaski ja tez używam Nuka i nie zauważyłam by cos było nie tak, a to nie tak ze one tak sie zużywają? Jakich używasz butelek ?

Dziewczyny dobrze ze mało pisalyscie bo bym nie ogarnęła .
W poniedziałek byliśmy w szpitalu na plukaniu oczka, przepychaliśmy kanalik w oczku bo lzawilo , dobrze ze nie zwlekalam z decyzja i termin w szpitalu dosc krótki bo pełno ropki miał w worku łzowym. Przyjęli nas normalnie na oddział, pan myszka dostał łóżko normalnie ale 4h bez jedzenia przed zabiegiem kto by wytrzymał wiec ciagle na rekach bo płakał wiec z łozeczka korzystaliśmy mało . Biedne te dzieci w szpitalu ;( my tylko pół dnia tam spędziliśmy a. Juz trauma :(

Mimo ze Wiki ma juz 9 miesiecy to ja jeszcze ciagiem 5h nie przspalam, gora 3h.

Bylam dzisiaj z Wiktoria w Centrum Zdrowia Dziecka w sprawie tych Jej powiekszonych cycuszkow. Zrobili usg i wszystko jest dobrze. Pani dr powiedziala ze to przez karmienie piersia, zbyt duzo hormonow w ten sposob ode mnie przejmuje. Nie wiedzialam z nie powinnam jesc np. kurczaka :/ decyzja podjeta odstawiam Wiki od piersi. Narazie wytrzymalysmy kilka godzin, ale zaparlam sie i dla Jej dobra musze byc nie ugieta. Bidulka ciagle marudzi :( juz dwa razy musialam odciagnac mleko z piersi po troszku bo byly bardzo twarde.
Czy znacie jakies sposoby aby pokarm zanikl? Trzymajcie za Nas kciuki.

Minni najlepiej to jakis lek co zbija prolaktyne. Najlepszy jest dostinex tyle ze drogi i na recepte. Gin powinien wypisac Ci . Te bromergony i inne sa bardzo tanie i slabo dzialaja.

kasik ja kupowalam Nuka ciagle. Potem byl u nas pediatra zobaczyl Nuka powiedzial ze jestem wariatka i myje w Ludwiku odtad ;) Tak samo jak zobaczyl ze gotuje wode Naleczowianke - odtad filtruje filtrem Dafi i gotuje kranówe ;) Trzeba dac sobie na looz :)

Minni ja tez jem kurczaka :-/ nie wiedziałam ze aż tak są naszprycowane hormonami! Wiadomo, to nie tylko o to chodzi, ale swój wkład też mają :( Co do laktacji to może zadzwoń do jakiejś poradni laktacyjnej?

Genna a mocno mały łzawil, że tak szybko zareagowalas?

Co do kolczyków to też jestem na nie. Dopiero po 6 roku życia, jesli zechce oczywiście

Trochę mnie przerazacie tym że dzieciaczki mają tak krótkie fazy snu w nocy. Myślałam że jeszcze trochę i pospie dłużej :-( ;-)

Dziewczyny Wy z tym Nukiem to tak za każdym razem? Mi juz w szpitalu powiedzieli, że dziecku jak najrzadziej detergentów, często samą wodą myję od razu po, a tylko raz na jakiś czas z płynem, ale normalnym, takim jaki sami używamy

Minni mi na przerwanie laktacji bardzo pomógł Bromergon na receptę. Ale To było przy zapaleniu i potwornym nawale, więc myslę, ze u Ciebie obejdzie się bez farmaceutycznych środków, tak jak dziewczyny piszą jakaś miętowa herbatka no i podstawowa zasada MAŁO PŁYNÓW, pij najmniej jak możesz

Smerfeta nie przerażaj się, dziewczyny mają ciężko akurat, ale nie zawsze tak jest :) Filip odkąd skończył 2 miesiące ani razu nie obudził nas w nocy. Śpi po 10-11 godzin ciągiem, bez ani jednej pobudki. Wszystko zależy od egzemplarzu jaki nam się trafi ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Janek też od końca 3 miesięcy praktycznie tylko kilka razy w nocy się budził... czasami (a właściwie to dość często) tylko przez sen się wierci i stęka i marudzi, podaję mu smoczka i dosypia dalej...tak najczęściej koło 4 - 6 ma takie marudzenie i kilka razy muszę się podnosić... zastanawiam się tylko jak to będzie jak go wyprowadzimy do jego pokoju, czy jak nie podam smoczka to postęka i będzie spał czy jednak się wybudzi i będzie wrzask...zobaczymy jak to będzie bo są noce że albo jest spokojny i śpi do rana, albo po prostu ja śpię mocniej i nie słyszę...:blink:

też muszę zatrzymać całkiem laktację... jak chciałam na siłę karmić i sie męczyłam żeby dokarmiać jak najwięcej to mleka było coraz mniej, natomiast teraz jak już bym chciała przestać karmić całkiem bo i tak do każdego posiłku muszę dodać butelkę z mm to na złość co jakiś czas piersi się jednak wypełniają...
a mały już się odzwyczaił chyba i nawet nie chce za bardzo piersi... muszę zacząć w takich momentach chyba trochę odciągać żeby nie były pełne piersi i mam nadzieję że jakoś w końcu się wyhamuje do zera laktacja sama...jakoś nie mam chęci dokładać jakichś tabletek jeszcze... i muszę wymienić antykoncepcję na taką już nie dla karmiących:confused: dziwne takie po tylu latach łykać tabletki...

Do góry