reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Montana dziękuję za profesjonalną poradę ;)
Siostra córce kolczyki zrobiła po drugim szczepieniu i nic się nie działo ale ja jakoś stracha mam. Planuję na początku maja ale zobaczę czy się odważe ;)

reklama
Cześć dziewczyny, a my jesteśmy po pierwszym badaniu u pediatry :) Mała wczoraj skończyła 4 tygodnie. Stresik był, jak to wszystko ogarnąć logistycznie, bo mąż we Francji, a ja na badanie miałam mieć moja mamę do pomocy. No i mama przyjechała, a jakże, tyle że... z zapaleniem krtani. No więc dostała kwarantanne i maseczkę na twarz, a ja do przychodni musiałam jechać sama.
Oczywiście w aucie ryk ( nie lubimy stać na czerwonym świetle) ale potem było już spokojnie. Pani doktor miała taki kojący głos, że mała się wpatrywała w nią jak w obrazek :) Dostaliśmy skierowanie na usg bioder oraz do neurologa, podobno na wszelki wypadek (przy urodzeniu mała miala niskie napięcie mięśniowe). Co do bioder to położna mówiła, że ładnie je odwodzi, ale ja na wszelki wypadek daje jej jeszcze dodatkową pieluszka, żeby było szerzej. Wiec mam nadzieje, ze z bioderkkai będzie ok.

I wiecie co? Pierwszy raz karmiłam publicznie :) Siadlysmy w kącie, nakrylam się pieluszka i nikt się nawet nie skrzywil :)

A wiecie że w Hiszpanii uszy przebija się dzień po porodzie i robi to położna w szpitalu :-) Byłam nieźle zaskoczona jak o tym usłyszałam :-)

Liskka co Ty mówisz?! Szok. Wiem, że każdy ma swoje własne zdanie, ale ja sobie nie wyobrażam sprawiać ból maleńkiemu dziecku, jeśli nie jest to absolutnie konieczne np. szczepienie a i nawet wtedy płaczę z Filipem :/ a inna sprawa, że nie podobają mi się niemowlęta z kolczykami, zwłaszcza łyse, ale o gustach się nie dyskutuje ;-) jeśli będę miała córe to poczekam aż świadomie podejmie decyzję. Ja miałam 6 lat i była to moja pierwsza "odpowiedzialna" decyzja ;-) pamiętam to jako wielkie święto

Zgadzam sie z lenkabar. Ja czekam az Gosia sama bedzie chciala. Tez mi sie nie podobaja kolczyki u takich maluchow.

lenkabar, ja jestem podobnego zdania. Myślę że tutaj nawet nie chodzi o ból, bo oni twierdzą że takie maleńkie dziecko najmniej odczuwa wtedy ból, bardziej ja bym się martwiła o pielęgnacje oraz że te kolczyki mogą gdzieś wypaść przypadkiem etc no i generalnie po co takie coś. Estetycznie też średnio mi się podoba.

Magda u nas pobudki w nocy co ok 2 godz to norma juz jest, jeszcze nie zdarzyla sie ani jedna noc cała przespana, moze ciagiem to z 5 godzin sie uzbieralo, chyba juz sie przyzwyczailam do tego. Lisska a co do kolczykow to my juz mamy, dodam , ze one sie zatrzaskuja(te z plastiku medycznego i stali chirurgicznej)
i dziecko sobie ich nie sciagnie, narazie nie zmieniam na inne bo bede sie schizowala ze sobie pociagnie, odepnie itd

reklama
Dziewczyny ja tez jestem Waszego zdania co do kolczykow. Hania piekne dostala na chrzest ale ja minimum do 4 roku jej nie przebije. Szkoda mi dziecka i nikt mi nie powie ze to chwila.bolu i po krzyku.

Do góry