reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Esiek no właśnie: no i jak??!! Jak to jest? Jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Ja jestem jeszcze w szoku, to jaki szok Ty przeżywasz to sobie nawet nie wyobrażam :) ale tez troszkę zazdroszczę, bo każda tego unika teraz, zwleka ale jak już życie by za nas zadecydowało to radocha na całego! CIĄŻA najpiękniejszy okres w życiu :) Masz np. marzenie, że druga dziewczynka czy chłopiec?

smerfeta - masz racje in-vitro działa cuda i Ty też coś o tym wiesz :)

Powiem Wam, że uczucia są bardzo mieszane :) Wiadomo radość jest i tu nie ma co dyskutować, cieszę się że Gosia będzie miała zawsze kogoś tak bliskiego jak brat czy siostra, natomiast wiele jest obaw - najbardziej boję się że jak coś będzie nie tak w ciąży to będę musiała zostawić Gosię i ta wizja mnie przeraża, mam też głupie myśli, że to będzie trochę "jej kosztem" ale zrobię wszystko by tak nie było. Myśli mam 100 na minutę, różnica w wieku będzie rok więc będą prawie jak bliźniaki i wiem, że będzie mi ciężko. Najbardziej się boję pierwszych dwóch miesięcy kiedy to jest częste wstawanie w nocy bo to znosiłam najgorzej. Potem już z górki mam nadzieję :)

Objawów nie mam żadnych i oby tak dalej :) Nie biorę nic oprócz kwasu foliowego i może przez to nie czuję się w ciąży też jeszcze w głowie :) Natomiast dziadki szaleją z radości, mój M już też. Jest wiele spraw to przygotowania - wiadomo oba auta do wymiany na jeszcze większe, remont znów, wózek .... ehhhh... Chciałoby się powiedzieć "nie tak miało być" ale chyba jednak właśnie tak miało być :)

Co do płci - nie mam preferencji, przy Gosi też nie miałam i w ogóle nawet nie chciałam znać płci ale M. chciał i tak też będzie i tym razem :)

Wizytę mam 9 kwietnia więc zobaczymy co dalej.

Dziewczyny potrzebuje kolejnej rady, wiem, ze na Was mozna liczyc i kto mi doradzi lepiej niz doswiadczona mama :) Otoz mam komode a do niej przewijak, ktory zajmuje 1/2 jej blatu. Musze go przykrecic, zeby bron Boze nie spadl i zastanawiam sie w ktorym miejscu. Wczesniej chcialam po lewej stronie od samej krawedzi bo skoro oboje z M jestesmy praworeczni to wygodnie byloby brac np cos z koszyczka prawa reka. Ale dzisiaj tak sie przyjrzalam i nie wiem czy nie lepiej przymocowac go posrodku tak, zeby mozna bylo operowac i prawa i lewa reka. Jak myslicie? Nie chce zbyt duzo dziur robic w komodzie i dlatego chcialabym to przemyslec.
20150321_133202-1.jpg20150321_133251-1.jpg

Załączniki

• 20150321_133202-1.jpg
    20150321_133202-1.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 59
  • 20150321_133251-1.jpg
    20150321_133251-1.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Kasik ja Ci napiszę jak było u mnie - miałam przewijak na komodę - myślałam, że bede uzywac w nocy. Uzyłam moze dwa razy. Mała mi sie wybudzała i przewijałam ja w łózeczku jak spała. Od ok 3 miesiaca nie przewijasz w nocy więc to po prostu niepotrzebne. W łazience mam przewijak i ten sie sprawdza super. Ale jak już masz to wiadomo - sama zobaczysz - ja bym go zamontowała po lewej.

Dziewczyny pare "stron" temu byla dyskusja o chodzikach, wczoraj przypadkiem u znajomych spotkalismy terapetutke i ona mi powiedziala jej zdanie. Wysłuchałam choc sama nie wiem co myslec, ale juz Wam wklejam, żebyscie poczytały, potem pisała mi na FB więc wam wklejam co pisala :

"Wrzucam Ci klika linków poczytaj sobie i już będziesz wiedziała dlaczego. mam w terapii dzieci "chodzikowe". Mają znacznie utrudnione nabywanie wiedzy, właśnie przez zaburzoną koordynacje oraz współprace półkul mózgowych-która nie wyrobiła się im w odpowiednim etapie rozwoju (raczkowanie=ruchy naprzemienne)."
Chodzikom mówimy NIE! | REHABILITACJA BARTOSZEK
Dlaczego chodzik jest zły? Dla mózgu. | Godmother

dalej "
ps dzieci czasem pomijają fazę raczkowania, ale zawsze wracają do niej jak już nauczą się chodzić. poza tym, można zawsze kupić tunel- wtedy dzidzia będzie raczkować
świat idzie do przodu, więc musimy korzystać z nowoczesnych badań i odradzać ludziom chodziki dla dobra ich dzieci " dzieci maja trudności w nauce, w koordynacji ruchowej, w postawie ciała, są bardziej męczliwe. na pierwszy rzut oka niby wszystko z nimi okej, jednak te wszystkie drobne zaburzenia obniżają ich motywację i poczucie wartości co rzutuje na chęć do dalszej nauki, sukcesy edukacyjne...

"

I BĄDZ TU MĄDRY.

Kasik ja co prawda mam przewijak na łózeczku, ale mam szafkę zaraz przy nim i na niej niezbędne rzeczy, wiec u mnie wychodzi, że wszystko mam po lewej stronie i jest mi wygodnie.

Dziewczynki, co mogłabym stosować bezpiecznie na hemoroidy karmiąc piersią, w ciąży nie mialam z nimi problemu, zaś po porodzie wyskoczyło mi to dziadostwo :sorry2:.

reklama
Kasik: ja przewijak uzywam tylko w ciągu dnia,bo Wiki śpi w łóżeczku w naszej sypialni a komoda z przewijakiem stoi u Niej w pokoju. W nocy Wiki przewijalam na podkladzie na lozku, teraz rzadko kiedy musze przewinąć ja w nocy. Od samego początku przewijak mialam pośrodku komody i bylo i dalej jest mi tak wygodnie. Z lewej strony kremy, chustki itp z prawej zapas pampersów :)

Ostatnia edycja:
Do góry