reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ema ja smarowalam dentinoxem dziasla i jak Mala jest marudna to smaruje jej i teraz. Wiktorii idzie kolejny ząbek :-) znosi to bardzo dzielnie :>

Bylysmy dzisiaj na pobraniu krwi. Pani doktor zlecila Wiki morfologie, zelazo, tsh, ft3 i ft4. Cale szczescie ze byly to tylko dwie fiolki. Szczepienie przy pobraniu krwito pikuś. Wiktoria tak bardzo plakala, krew pryskala doslownie wszedzie :( cale szczescie jestemy juz w domu i Niunia jest taka jak co dzien czyli wesolutka, pelna sil do zabawy.

reklama
Minni współczuje ja się napatrzyłam i płakałam razem z małym jak w szpitalu go codziennie kłuli i cewniki zakładali tak więc wiem jak się to przeżywa. Na szczęście dzieci szybko zapominają ;)
Lenka ile twój Fifi zjada na obiadek? Bo mój Miłosz zjadł dzisiaj cały duży słoiczek hipp 190g rosołek z kurczaka z kaszką manna!!! Martwie się czy nie za dużo zwłaszcza że mało nie waży ;)

Minni współczuję pobieranai krwi my już bylismy trzy razy i wiem co to znaczy.

majka po mojemu Miłosz nie je za dużo jesli ma ochote na cały obiadek to mu daj Marcysia tez zjada cały słoiczek (ten mały) ale do tego czasami chce jeszcze wiec jej daję za to mlekiem gardzi coraz bardziej.

Majka, Filip zjada dokładnie tyle codziennie, a do grubasków zdecydowanie nie należy, także spokojna głowa :) Duży słoiczek 190 każdego dnia w całości pochłania na obiadek i ten słoiczek z kaszka manna też mu bardzo smakuje. Ja 2 razy w tygodniu podaje jarski obiadek, żeby ta dieta nie była tylko mięsno-rybna i wtedy podaję np. 1 cały słoiczek brokuł i 1 cały słoiczek dynia.

Minni my też mamy za sobą jakis czas temu pobieranie krwi, więc bardzo współczuję, serce mamusine boli jak się na to patrzy :(

Czy mozliwe ze moja 2 tyg ZOsia ma juz kolki? Cczytalam zze zwykle pojawiaja sie u 4tyg maluszka. Ale wiecczorami mi ataki plcczu,trwa to nawet 2h.. Podkurcza nozki,placze widac ze to brzuszek :(. Nna wszystkich prepartach na kolki napisane jest by stosowac od 1 mca. I jUz sama nie wiem jak pomoc mojej kruszynce. Jak u Was bylo z kolkami,kiedy sie zaczely i co bezzpieccznie podawalyscie?

Montana u nas było tak samo, zaczęło się ok. 2 tygodnia; wszyscy uparcie twierdzili że to nie kolki bo za wcześnie... na pewno Delicol na laktoze można i probiotyki biogaja. Ja gdzieś w 3 tygodniu podałam też Bobotic Forte pomimo że jest od 28 dnia, tylko w mniejszej ilości - zawarta w nim substancja się nie wchłania więc działa tylko miejscowo w przewodzie pokarmowym, nie można ich przedawkoeac i nie mają praktycznie skutków ubocznych; zrobiłam to oczywiście na własne ryzyko ale nie żałuję bo u nas było ekstremalnie źle, mała potrafila cała noc nie spać. ..

reklama
ja trz dawalam Delicol chyba po 5 kropli do kazdego mleka, rownoczesnie dawalam sabsimplex 15 kropli. alr najbarfziej pomogla zmiana mleka na Bebilon Comfort. wezystko to razem i kolek bylo brak :)

Do góry