reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Tez czytalam ze nie mozna przed kapaniem karmic ale pytałam położnej i powiedziałam że jak płacze to żebym nakarmiła. Wiec mozna dac piers na chwile zeby dziecko sie uspokoiło a po kąpaniu dokarmić ;)
Esiek masz racje nie da się uniknąć różowego i niebieskiego bo większość rzeczy jest w tych kolorach !

reklama
Montana moja Sonia też czesto sie krztusi ale nie musze interweniowac po wypluje cyca raz czy dwa kaszlnie i znowu ciagnie, mi tez sporo mleka leci ale jak nacisne cala dlonia na piers pod takim specyficznym katem to leci wolniej ale nie wiem jak ci to wytłumaczyc. A czy Ty odciagasz mleko laktatorem?? Nie chodzi mi czy przed jedzeniem tylko czy w ogole bo ostatnio posalas ze sciagasz??

A dzisiaj Sonia chce pokazac mamusi ze jednak tez umie spac w dzien i bylo spanie dwa razy długo i 3 krotkie drzemki :) A jak jej sie podobal spacer w deszczu, jak krople uderzaly o folie to odrazu odplyneła :) Teraz tez spi, niedługo ja obudze troche sie pobawimy i kapiel.

Dziewczyny musicie mi pomóc, myślę że niejedna z Was miała problemy z @ więc może którać mi powie co i jak bo mojego lekarza w tym tygodniu nie ma a nie chce iść do innego:

A więc tak - pierwszy okres po porodzie dostałam 20 grudnia, od 15 grudnia brałam już tabletki ant. Niestety cały czas przy nich krawiłam, non stop więc nawet nie wiem kiedy miałam następny okres bo cieżko odróżnić było czy to krawienie od tabletek czy okres. Tabletki przestałam brac 31.01 bo dodatkowo źle się po nich czułam i plamienie minęło jak ręką odjął. 5 lutego byłam u lekarza i przepisał mi nowe tabletki ale kazał zacząć brać jak dostane okres, a ja do tej pory go nie mam, wtedy 5 lutego cieżko powiedzieć jaki to był dzień cyklu po po tabletakch wiadomo ale był pęcherzyk ok18 mm i b..cienkie endo czyli tak jakby połowa cyklu czyli ok 20 lutego spodziewałam się okresu a tu jest połowa marca i nic. Uprzedzajac wasze pytania - ok 22.02 robilam test i byl negatywny wiec cudów nie ma. Czy ktoras z Was miala takie zachwiania? Ja zawsze mialam okres co do dnia i nie wiem teraz dostane cos na wywołanie?

Esiek nie pomoge bo ja dopiero miałam dwa okresy w terminie po porodzie ale koleżanka mi mówiła że ona po pprodzie teź albo nie ma pare mc okresu i bierze tabletki na wyrownanie a jak bierze tabletki do albo krwawi cały czas albo ma inne dolegliwości a podobno ciąża reguluje takie rzeczy :/ myśle że powonnaś cierpliwie poczekać i uważać w tym czasie a jak nie przyjdzie to do lekadza i na pewno jakieś badania zleci ;)

A tak z ciekawości dziewczyny to wy się zabezpieczacie bo ja nie? A mówiąc szczerze nie chciała bym być w ciąży w nie długim czasie :/ ale paradoks najpierw tyle lat starań a teraz jak by się przydażyło to chyba bym nie skakała z radości ;)
A tak w ogóle to dokładnie rok temu na usg zobaczyłam rączki i nóżki u mojego szkraba pamiętam to jak wczoraj te małe kikutki ;)

majka - no ja na tabletkach od 6 tyg po porodzie... mam jeszcze 4 mrożaczki, nie wyobrażam sonie ich wyrzucić, ani oddać, więc pozostaje całe dalsze życie na anty, a i tak nie wyobrażam sobie 4 dzieci...chociaż wątpię że wszystkie transfery się udadzą...Janek był najsilniejszym zarodkiem:)

My nie stosujemy antykoncepcji, co ma być niech będzie :-) wiadomo, wolałabym, aby Fifi trochę podrósł zanim pojawi się braciszek lub siostrzyczka,dlatego uważamy, ale ciąża była dla mnie czymś tak pięknym, że w środku bym się bardzo ucieszyła... :) mi z kolei ciąża pięknie wyregulowała @, co mnie trochę dziwi bo przy PCOS nieregularne miesiączki były całe życie normą. Czy u którejś z Was też przyczyna było PCOS? Ciekawi mnie jak u innych wyglądają wtedy miesiączki, bo niby tego się nie da wyleczyć? A ja pierwszy raz w zyciu jednak mam te @ równiutko co 28 dni

Ostatnia edycja:
reklama
Ah dziewczyny wzieło mnie na wspomnienia ;) czytałam nasze wpisy z zeszłego roku na wątku kto po in vitro ;) Lenka,Esiek,Madzia w zeszłym roku o tej porze przeżywałyśmy nasze ciąże czy donosimy itp a teraz obgadujemy kupki,jedzonka i inne zagwostki naszych pociech :)

Do góry