reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Esiek w wyjątkowej sytuacji jak Fifi juz nie może wytrzymać i to wlewam obiadek do butli i pół obiadku wypija z butli smokiem do kaszki a resztę dokarmiam łyżeczką. Myślę, że mimo wszystko to jest lepsze rozwiązanie niż podawanie mleka. Tylko, że u nas to bardzo sporadycznie są takie akcje. A tak to nawet jak głodny to da się uspokoić. A może dawaj troszkę wcześniej, żeby nie zdążyła się zrobić tak bardzo zniecierpliwiona?

Filip tez sam zasypia, odkładamy do łóżeczka i odlatuje :) chyba, ze jest bardzo późno a jemu włącza się "tryb zabawa" :p to wtedy przeważnie tatuś kładzie go sobie na klatę i jak się przytuli to szybciutko zasypia

reklama
Esiek właßnie przyszło zamówione krzesełko chicco polly jest piękne małemu też się chyba podoba ;) jutro pierwsze karmienie z krzesełka bo bujaczek jest już tak brudny że nie wiem czy się dopierze ;)

Dziewczynki a czy Wasze maluszki tez tak zachłannie jadły na początku ze aż sie krztusiły jedzeniem? Karmię piersią i fakt mam tyle pokarmu ze az tryska z piersi jak sutek wypadnie z buziaczka Zosi i zdarza sie że ona tak zachłannie je ze tak sie zakrztusi ze az oddechu nie moze zlapac do momentu az ja obstukam, ehh. Moze za duzo tego pokarmu leci i sobie nie radzi??

A macie jakieś dobre sposoby by kąpiel stala sie przyjacielem a nie wrogiem? Malutką tak kąpiele rozzłaszczają ze poźniej nie idzie jej uspokoic bo takie ma nerwy.

Montana jak kapiecie w 2 osoby to niech ta osoba co myje trzyma tylko pod glowke. A druga niech trzyma maluszka za obie raczki tak aby kciuk np Twij mial w swojej piastce. Dzieci wtedy czuja sie bezpieczniej . Moze sprobuj Hania lubila sie kapac ale tez miala monenty gdy sie bala to wtedy jedno z nas trzymalo za dlonie i bylo duzo lepiej. Druga kwestia to ciepla pieluszka na brzuszek i klatke piersiowa. Nie ktore dzieci nie lubia czuc chlodu. U nas zawsze ryk byl po wyjeciu z wanienki

Esiek niebieski ;) a jak byłam w ciąż
Y to się zarzekałam źe nie będe niebieskiego tyle kupować ;)
Montana jeśli masz za dużo pokarmu to przed karmieniem małej odciąg odrobine to małej będzie lepiej jeść bo na początku mleka jest tyle że samo leci. Nie martw się wszystko się unormuje a przed tobą nie długo kryzys laktacyjny to mleka będzie za mało. Jeśi chodzi o kompanie to poczekaj troszkę a kąpiel stanie aię ulubioną czynnoàcią małej. U nas na początku był straszny płacz nic nie mogłam przy małym zrobić tak się darł że nawet go nie kremowałam po. Potem płacz już tylko przy wyjęciu z wanienki a teraz to jego ulubiona zabawa ;) i można robić koło niego nawet godzine ;)
A i nie kąp małej głodnej daj jej pierś przed kąpaniem to ba pewno się wyciszy i troszke uspokoi ;)

Moja Zosia płakała po wyjęciu z wanienki bo godna była i zmęczona już. Teraz karmię ją godzinę wcześniej i mała drzemka przed i jest super. Sokojne mycie i później można wykremowac wymasowac i spokojnie nakarmić ;)

reklama
Majka - ja tak mialam z rozowym ;) Ale nie dalo sie uniknac niestety. A Polly mamy ten czerwony.

U nas kapiel to frajda ale wycieranie i pielegnacja juz mniej i najlepiej jakby butla byla w buzi juz w momencie wyciagania z wody :) A to prawda pm- zaraz po jedzeniu kapac nie wolno.

Montana nie pomoge :/ Ale moze odciagaj troche przed karmieniem?

Do góry