reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

No pewnie tak najlepiej. U nas mały też sam zasypiał ale się przeziębił, miał katar i pamiętam że od tego czasu go w dzień usypiam czasem mu się zdarzy samemu ale ostatnio rzadko :/

reklama
Wszystko wroci do normy niestety te nasze male cwaniaczki ;-) bardzo szybko do dobrego sie przyzwyczajaja i niestety wiedza jak matke na litosc wziasc :-)

No moja na nocne spanie to zasypia sama ale najczesciej poprostu odlatuje przy cycu a karmimy sie na lezaco i potem przenosze ja do kolyski. Najgorzej to w nocy ale z mojej strony bo jak budzi sie na cyca a w nocy karmimy na lezaca w lozku to zaczym on zasnie to ja zasypiam i potrafimy razem spac w lozku do rana :( A nie chciałam spac z dzieckiem razem ale co mam zrobic jak ja sama odlatuje, juz myslalam o budziku ale cos na mnie nie dziala :)

Magda to masz zlote dziecko ze sama zasypia ja musze ja tego nauczyc tylko ten moj maz, jak ona placze to hyc na rece i dupa, a ja ja chce troche przelamac ale z nim sie nie da...

A tak narzekalam ze nie chce spac w dzien a teraz prosze juz 1,5godzinki :-) Jak wstanie to musimy isc na dwor chociaz pogoda do du.py.

My po drugim szczepieniu, mieliśmy 3 tygodnie obsuwy. Gosia waży 6880g, Szczepienie było o 09.00 i ciągle śpi tak się bidulka wypłakała ;/
U nas na szczęscie Gosia zasypia sama i śpi, ale dziś pierwszy raz od paru tygodni marudziła i jadła o 01.00 i o 05.00 i spała całą noc z nami - chyba zęby idą bo innego powodu nie widzę.

Ja po drugim szczepieniu zaszczepilam 3 raz pozno bo chyba dopiero po 3 mc. Balam sie wczesniej bo a to katar a to zabki a wiadomo ze wtedy organizm oslabiony.

Mam pytanie do mam na stałym jedzonku - mam taki problem że Gosia zawsze jest tak głodna ze niecierpliwi sie jedzeniem z łyzeczka, robi awanture i musze wpierw dwac mleko choc pol porcji zeby mi na spokojnie zjadła obiadek czy deserek. Któras z Was tak robi? Bo chyba powinno byc wpierw obiadek/deserek a potem dojadanie mlekiem. nie chce jej zlych nawykow robic ale na chwile obecna nie mam pomyslu ;/

Esiek jezeli daje obiadek albo deserek to nie daje juz mleka bo traktuje to jako posilek. Nie raz Hania tez jest tak glodna ze placze ale po kilku lyzeczkach sie uspokaja i dalej je ladnie. Jak zje obiadek czy deserek to daje jej wody popic . Wydaje mi sie ze musisz to przetrwac a sie przyzwyczai. Nie wiem czy powinno sie dopajac jeszcze mlekiem z tym nie pomoge bo nigdy tak nie robilam

Esiek u nas tez tak bylo i dawalam obi
Adek 30 mon wczesniej za niczym maly strasznie zgłodniał. Ja też juz tr
aktuje obiadek i deserek jako posilek. Sprobuj tez mała piciem oszukać u nas pomaga ale teraz mały już tak ładnie je że nie ma problemu. A i jeśli dajesz mleczko po słoiczku to pasowało by troszke odczekać bo możesz małej zafundować rewolucje rzołądkową. A ile Gosia zjada tego słoiczka? Bo mój zjada cały i sobie pojada na 3-4 h a jestem pewna że jak bym mu dała jeszcze mleka to pewnie troszke też by zjadł więc może sprubój nie dawać tego mleczka.

reklama
Do góry