reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Magda: ja dostalam @ ok. 2 tygodnie po tym jak zaczelam Wiki wprowadzac dodatkowe jedzonko czyli 4-5 miesiac. Zaburzylam tym laktacje, bo juz tak czesto nie musialam Jej przystawiac do piersi. Karmie Mala teraz przed wszystkim piersia tylko w nocy, mniej wiecej co 1-2h :/ i w dzien gora dwa razy, a bywa i tak ze w dzien w ogole nie kp. Od tamtego momentu mialam tylko 2 @' wiec pewnie regularnie zaczne dostawac jak calkowicie przestane karmic. Srednio @ wystepuje teraz co 1,5 miesiaca wiec nie jest zle :-)

reklama
Lilka gratuluje córci :) Dziewczyny górą :)

Dzieki co do info na temat mat ale widze że jest dużo typów.... Ja już zaczne sie rozgladac bo wole miec wczesniej :-) Karuzele też kupiłam wczesniej aby już była i Sonie zainteresowala jak miala 3 tygodnie a w internecie czytałam żeby dopiero po skonczonym miesiacu zainstalowac. My mamy dwie karuzele jedna to Tiny Love w łóżeczku taka różową i przy bujaczku elektrycznym tylko że to taka zwykła i podoba jej sie i jedna i druga czociaz Tiny Love bardziej. Dzieki temu przynajniej jest troche spokoju w ciągu dnia.

A powiem Wam że moje dziecko noce przesypia super bo śpi od 20/21 do 8/9 z jedna lub dwoma pobudkami (krotkimi) na cycka wiec ja jestem super wyspana ale w ciagu dnia masakra, wczoraj miala dwie dłuższe drzemki na spacerku tak po ok. 30 minut i z 3razy zasneła na 10-15 minut przy karmieniu i już. Poprostu masakra, dobrze ze te karuzele sa to przynajmniej to mam ja z głowy :-)

Magda, Oktavi, Emilka, Genna czy wasze dzieciatka w dzien tez tak słabo śpią??

Aby @ za szybko nie przyszła to podobno przerwy w akrmieniu nie moga byc dłuższe niz 3 godz w dzien i 4-4,30 w nocy, minimum 100minut aktywnego ssania i zero używania smoka. U mnie te 100minut jest napewno ale czesto mam dłuższe przerwy i boję sie że @ szybciej przyjdzie. A moja za smoczkiem to raczej nie przebada czasami sie tylko zassie.

Madzia albo kup nasivin krople ale nie stosuj dluzej niz tydzien bo wysusza sluzowke a ja polecam gripstop krop 3 razy i oprocz tego zakraplaj sola oklepuj brzuszek i odciagaj katarkiem do odkurzacza jak nie masz to koniecznie kup i odciagaj kilka razy dziennie to szybko sie pozbedziecie katarku :)

Genna pałąk smyki
DSC_0608.jpg

Załączniki

• DSC_0608.jpg
    DSC_0608.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 44
majka kupie ten gripstop, na razie to zakraplałam solą, oklepywałam i odciagałam ale fridą. Katarka nie mam ale kupię tyle tylko że nie przyda mi się w hotelu bo nikt odkurzacza mi nie da. Dziewczyny a czy któraś z Was stosowała ten katarek do odkurzacza centralnego - takiego w ścianie? Bo ja mam taki i nie wiem czy on nie ma większej siły ssania żebym Marcysi nie wyciągneła nie tylko smarków?

Minni, dzięki za info. Ciekawe jak to będzie...

Bziumelka, no u mnie noce regularnie pobudki koło północy później 2~3, 5~5:30(obudzić tatę do pracy ;) ) i koło 7 potem aktywny poranek i koło 10 karmienie i spanko najlepiej na powietrzu lub zakupach. Potem koło 13 i zaś spanko gdzieś do 15 a później to już kiepsko ze spaniem. Koło 18 karmienie przed myciem żeby później krzyku nie było... o 19 mycie, cyc i spać. ;) Taki rozkład dnia. Wczoraj do 15 praktycznie nie spała bo tylko 2 drzemki po 30 minut. O 15 pojechaliśmy do sklepu to o 18 ją na śpiocha karmiłam w kfc ;) o 19 byliśmy w domu młoda się obudziła wesoła zadowolona ;)

Jak wasze dzieci zniosły szczepienia? My dzisiaj jedziemy i boję się jak to będzie później.

A w piątek mamy spotkanie w szkole rodzenia z dziećmi ;)

No i bujaczek zadziałał dzisiaj :D
uploadfromtaptalk1426063375427.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1426063375427.jpg
    uploadfromtaptalk1426063375427.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 50
Madzia a jaka moc tego kdkurzacza chyba nie moze byc wiecej jak 1600 w jesli sie nie myle. Po prostu podlacz i sprawdz na sobie czy nie ciagnie za mocno ;)

reklama
Magda mam podobny bujaczek tylko ze gecko z karuzela, swiatelkami i muzyczka tylko ze moja Sonia twarda zawodniczka i nie zasnie w nim... Ona to w ogole zasypia albo przy cycu albo na rekach:-( Wlcze z tym ale słabo idzie no i maz mi nie pomaga bo on ja co chwila na raczki:wściekła/y::wściekła/y:
A ze spaniem w dzien to zazdroszcze bo u nas sie popsulo...

Do góry