reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Lilka: wow 5 zabek :) super
Madzia: kciuki za wizyte. Z jakiego powodu musialas sprawdzac u Niuni poziom tsh? Ja cala ciaze pryjmowalam euthyrox, w sumie dalej go biore i nikt nie zlecal mi tego badania u Malej.

A ja wczoraj caly dzien wymiotowalam :/ nie wiem od czego... z lozka ledwo wstawalam. Dobrze ze moja mama zabrala Wiki ode mnie prawie na caly dzien. I chyba ja zaczarowala. Od wczoraj wsuwa wszystko migusiem. Pierwszy raz zjadla mi caly jogurcik :) chyba czesciej musze Ja na dluzej z babcia zostawiac :)
Sa jeszcze inne plusy tego mojego zlego samopoczucia: schudlam 3 kg w jeden dzien ;)

minni - oj wiem co czułaś... ja niby wymioty miałam tylko raz w nocy, ale i tak całą sobotę plackiem bym najlepiej przeleżała...

co do poziomu tsh to u Janka też oznaczaliśmy z tytułu mojej niedoczynności w ciąży... a zgłaszałaś na porodówce że bierzesz? bo ja miałam w zaleceniach w wypisie od razu kontrolę po 6 tygodniu życia.

ja też biorę eutyrox i z racji tego musiałam pierwsze tsh zrobić w 14 dobie marcysi i wyszło powyżej normy potem po miesiacu znowu czy spada czy nie i teraz po 3 miesiacach po tym miesiacu zaczęło spadać ale nadal było powyzej a teraz jest juz w normie wiec mam nadzieję ze już nie trzeba będzie. Wskazanie miałam ze szpitala po porodzie bo dzieci mam z tarczycą często też to przejmują.

To sie teraz nerwow najadlam po Waszych wiadomosciach.W szpitalu poinformowalam o tym ze mam njiedoczynnosc i biore euthyrox i nawet w wypisie ta informacja jest ale Ja w wypisie nawet wzmianki nie mam ze dziecku powinnam zrobic tsh, co dwa miesiace chodze do swojego endokrynologa ktory tez slowa na ten temat nie powiedzial, i z miesiac temu bylam z Wiki na prywatnej wizycie u endokrynologa z powodu tych obrzekow na sutkach tzn. Takie jakby sine, zasiniaczone sa i tez mi nie kazano zrobic tego badania Malej. Boze, a moze to wlasnie od tego ma te suteczki takie...

Czytam teraz w necie na ten temat. Czy Wasze maluszki mialy z pietki robione badanie przesiewowe? Wiktoria miala i z tego co pisza to z tego badania powinno wyjsc czy ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy. Moze wlasnie dlatego skoro wynik byl dobry nikt wiecej nie kazal mi robic zadnych badan. Dla swietego spokoju zrobie Wiki morfologie i tsh.

Lilka: dostalam tylko taka informacje, ze probki tego badania wysylaja do laboratorium i jesli w ciqgu 3 tygodni nikt sie nie odezwie to znaczy ze wsystko jest w porzadku.
A jak Hania? Jest poprawa po zmianie mleczka?

reklama
Do góry