reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Trina gratulacje - teraz już będzie dobrze.

A my dziś byliśmy na bilansie 2-latka.
Wszystko dobrze - rozwój prawidłowy :-)
Wzrost 95 cm, waga 14600g :szok: no i podskoczyliśmy na przełom między 75 a 90 centylem.

Wypytałam o wszystko co mogłam i co mnie z lekka niepokoiło - cóż pani stwierdziła, że czasem szukam dziury w całym :-p ale wiadomo jak to matka.
Ciesze się bardzo.

reklama
Magdziu duży ten Twój szkrab:tak:

Ja po wizycie u gina. Dostałam luteinę na wywołanie @ i wyregulowanie cyklu (już 3 tyg opóźnienia:szok:)
Zrobił mi usg i wszystko jest w porządku, poprostu się rozregulowałam:-p:-p
Za 3 mies. do kontroli.

Przyuważyłam coś dziwnego u Patuśki - kilka razy dziennie robią jej się na twarzy takie jakby rumieńce/wysypka. Ciężko to nazwać.
Dostaje nagle takich ciemnych czerwonych plam w kilku miejscach na twarzy, po czym znikają same właściwie w kilka sekund.
Nie są wypukłe, nie swędzą jej, Pati się nie skarży na nie. Ale wygląda jakby ją ktoś pobił.
Nie przytula się do niczego wcześniej, diety nie zmieniłam.
Patrzę i się dziwię co to, skąd to. Zero pojęcia.

U nas takie cos pojawia sie jak usmaruje buzie ketchupem albo je ogórka kiszonego to w miejscach gdzie spływał sok zaraz pojawiają się rumience. Najczesciej kolejnego dnia nie ma śladu.

witam moja dzidzia ma juz ponad 10 cm, stópka 2 cm, waży 220g, wszystko pomiary w porządku, mam L4, raczej chłopak bedzie, ale nawet nie na 90% bo sie schował dupką w łożysko, kcika pokazał ze ok

Pati gratulacje:-)

Evelajna, moja Lenka też ma takie czerwone miejsca na policzkach zawsze jak zje za dużo słodyczy z czekoladą, ale u niej trochę dłużej te plamki się utrzymują.

reklama
Pati młody z poczuciem humory rośnie:) Super, że wszystko dobrze!

A plamki Patuśkowe zaczęły się robić wypukłe teraz. I coraz ich więcej. Dłużej się trzymają.
Tylko, że u nas słodyczy nie ma raczej: chleb z miodem, jogurt z posypką czekoladową. Ale zawsze w takich samych proporcjach.
Jedyna nowość w diecie to pestki dyni- lekarka zaleciła, żeby ewentualne robale zabić, bo młoda się drapie po tyłku co chwila.
Obawiam się, że jak będzie tak postępować to pójdziemy do lekarza:/

Do góry