reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Trina kciuki zaciśnięte:tak::tak:

I ja po wizycie.Pęcherzyk i zarodek wskazyją na ok 6 tydz czyli tak jak z @. Co do serduszka to nie było całkiem widoczne, ale jak to lekarz stwierdził leciutko coś pulsuje. Za 2 tyg na wizytę aby dokładnie obejrzeć serduszko.
Trochę jestem smutna bo myślałam, że już wyraźnie pokaże się duże serduszko, a tu dopiero taki mały zaczątek

reklama
Natusiu gratulacje i nie smutaskuj się - najważniejsze, że jest pęcherzyk i zarodek.
6 tc to jeszcze bardzo wcześnie ale za 2 tygodnie będzie ślicznie widać bijące serduszko.
A skoro lekarz powiedział, że coś pulsuje to dobry znak :-)

Ja po lekarzu. Generalnie wszystko ok.
Płyn owulacyjny jest i to sporo, znaczy owu była prawdopodobnie wczoraj. Mamy poprzytulać się jeszcze dziś i jutro z M i jak to powiedział gin "mam nadzieję, że się za miesiąc zobaczymy" ;)

no to masz od koleżaneczki 2 dni wolnego od bb i proszę pilnie pracować:-p:-p
ps po OVU zazwyczaj są dziewuszki:rofl2::rofl2::rofl2:

Trina kciuki zaciśnięte:tak::tak:

I ja po wizycie.Pęcherzyk i zarodek wskazyją na ok 6 tydz czyli tak jak z @. Co do serduszka to nie było całkiem widoczne, ale jak to lekarz stwierdził leciutko coś pulsuje. Za 2 tyg na wizytę aby dokładnie obejrzeć serduszko.
Trochę jestem smutna bo myślałam, że już wyraźnie pokaże się duże serduszko, a tu dopiero taki mały zaczątek
Natunia piękne wieści i nie smutaj się bo serduszko zazwyczaj widoczne jest około 7 tyg:tak::tak: tak więc główka do góry i pogłaskaj brzusio delikatnie od e-cioteczki;-)

Trina - trzymam kciuki !! !! !!
Natusia - gratulacje !! Na następnej wizycie serduszko już będzie porządnie biło :-)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:tak:
Ja siedzę od rana na necie i chyba niepotrzebnie się nakręcam. Normalnie ryczeć mi się chce.:no: (z powodu tego słabo widocznego serduszka) Wydawało mi się że 6 tydz to już napewno zobaczę a tak to sama nie wiem czy wzystko jest ok. Niby za 2 tyg mam kolejne usg ale nie wiem czy dam radę tyle czasu wytrzymać:-(
Pęcherzyk jest, zarodek jest tylko to serduszko strasznie mnie martwi.
Tak się już cieszyłam z dzidziusia:-(

Sorry ale musiałam się wyżalić:sorry:

Natusia - Maćka serduszko dopiero w 7 tyg było widoczne, też się nastresowałam, ale wszystko ok sie okazało :)

Trochę mnie uspokoiłaś. Muszę przestać czytać bo niepotrzebnie się tylko nakręcam.

A co myślicie o badaniu beta? Warto teraz zrobić? O tym że zarodek jest to wiem, ale czy prawidłowo się rozwija:sorry:

Mi beta nic nie pomogło we wrześniu. Było prawidłowe, dobrze rosło, mimo że już były problemy i skończyło się jak się skończyło, wiec jak lekarz powiedział, że jest ok, to nie ma co kasy wydawać. A poziom bety zależy od pracy ciałka żółtego zdaje się, które najwidoczniej u mnie było przekonane, że ciąża się rozwija.

Natusia u mnie teraz w 6 tygodniu było widac tylko pęcherzyk i jakies małe zalążki zarodka, dopiero tydzien pozniej pieknie bijace serduszko, wiec sie nie nakrecaj, skoro jest zarodek to wszystko bedzie ok :-) I nie czytaj juz głupot w internecie, bo zwariowac mozna i sie niezle nakrecic... :-)

Ps. Wolałam tak jak z Rafałem, pierwsze USG w 8tyg. i wszystko super, a tak to tylko niepotrzebny stres, bo za szybko usg zrobione...

reklama
trina trzymam kciuki
natusia gratki, ja dlatego zwlekałam z pierwszą wizytką, i poszłam w 7-8 tyg

Do góry