reklama
mirabelka73
Październikowe mamy'08
czarna super że już po zabiegu, brawa dla Samiego :-) teraz tylko żeby się nie sklejało, pamiętam jeszcze te nerwy z Sebą 
trina też tak pomyślalam że moze cos przekąsil wcześniej i zostało w zagłebieniu ząbka; czy może już byliscie u stomatologa?
minisia u nas też 29-go rodzinny przeglad zębów
Seba ma "rysę", jak to nasza pani stomatolog określiła ;-) na styku jedynek, płatne oczywiście za dwa wypełnienia, chciałabym też Idze skontrolować ząbki ale daję 3% i to przy ogromnym szczęściu że da sobie zajrzeć do paszczęki :-)
my juz też wielka ulga ze szczepieniami, dziś ostatnie potrójne, popłakała troszkę przy samych wkłuciach, gorzej było przy badaniu stetoskopem
Iga uważa go od początku za narzędzie tortur i chociaz w domu mam taki od starego ciśnieniomierza i sie bawimy w "osłuchiwanie" pluszaków to ten u pediatry wywołuje rozpacz
po rozmowie z lek. zdecydowaliśmy że zaszczepimy ją jeszcze na pneumokoki ale to w przyszlym roku przed przedszkolem
Iga przy naszych paździochach to wagowy kurczak - 10 700 waży, ale najlepsze to że wyglada na jakieś 4 kilo więcej, pediatra była zdziwiona po jej puckach myslala ze wiecej, ale wg niej wszystko ok i tego sie trzymam ;-)

trina też tak pomyślalam że moze cos przekąsil wcześniej i zostało w zagłebieniu ząbka; czy może już byliscie u stomatologa?
Seba ma "rysę", jak to nasza pani stomatolog określiła ;-) na styku jedynek, płatne oczywiście za dwa wypełnienia, chciałabym też Idze skontrolować ząbki ale daję 3% i to przy ogromnym szczęściu że da sobie zajrzeć do paszczęki :-)
my juz też wielka ulga ze szczepieniami, dziś ostatnie potrójne, popłakała troszkę przy samych wkłuciach, gorzej było przy badaniu stetoskopem

po rozmowie z lek. zdecydowaliśmy że zaszczepimy ją jeszcze na pneumokoki ale to w przyszlym roku przed przedszkolem
Iga przy naszych paździochach to wagowy kurczak - 10 700 waży, ale najlepsze to że wyglada na jakieś 4 kilo więcej, pediatra była zdziwiona po jej puckach myslala ze wiecej, ale wg niej wszystko ok i tego sie trzymam ;-)
wiesz co sami za małego był uczulony na rumianek więc raczej nie zaryzykujeGratulacje dla maluchów!
Czarna! na szkole rodzenia laska opowiadała, że po odklejaniu to moczyła synkowi siusiaka w kieliszku z rumiankiem.
Podobno rewelacja!
No właśnie aby sie nie skleiło!!!! 3x dziennie smaruje maścią i dodatkowo 2x dziennie oliwka delikatnie. ehhhh te chłopyczarna super że już po zabiegu, brawa dla Samiego :-) teraz tylko żeby się nie sklejało, pamiętam jeszcze te nerwy z Sebą
my juz też wielka ulga ze szczepieniami, dziś ostatnie potrójne, popłakała troszkę przy samych wkłuciach, gorzej było przy badaniu stetoskopemIga uważa go od początku za narzędzie tortur i chociaz w domu mam taki od starego ciśnieniomierza i sie bawimy w "osłuchiwanie" pluszaków to ten u pediatry wywołuje rozpacz
Mój to taki większy kurczak bo wazy 11,700
Chyba fałszywy alarm.
Wczoraj wieczorem przy myciu ząbków udało mi się zajrzeć młodemu do paszczy (co pewnie jak i u Was jest nie lada wyczynem) i plamki nie było. To chyba faktycznie coś mu się przykleiło. No ale zmobilizowało mnie to do wizyty u dentysty. ale mam obawy, że tak jak Igunia Mirabelki nie da sobie zajrzeć w pyszczycho.
Wczoraj wieczorem przy myciu ząbków udało mi się zajrzeć młodemu do paszczy (co pewnie jak i u Was jest nie lada wyczynem) i plamki nie było. To chyba faktycznie coś mu się przykleiło. No ale zmobilizowało mnie to do wizyty u dentysty. ale mam obawy, że tak jak Igunia Mirabelki nie da sobie zajrzeć w pyszczycho.
malena81
mamusia październikowa 08
Miałyśmy mieć dzisiaj ostatnie szczepienie a tu katar na całego i gorączka.
No i jak mam teraz iść rodzić, jak w domu chora dzidzia Izia?
Też tak kiedyś miałam i się okazało, że to tylko jedzonko.
Całe szczęście!
Nie wiedziałam.
To mogłoby bardziej zaszkodzić niż pomóc...
No i jak mam teraz iść rodzić, jak w domu chora dzidzia Izia?
Chyba fałszywy alarm.
Też tak kiedyś miałam i się okazało, że to tylko jedzonko.
Całe szczęście!
wiesz co sami za małego był uczulony na rumianek więc raczej nie zaryzykuje
!!
Nie wiedziałam.
To mogłoby bardziej zaszkodzić niż pomóc...
No i jesteśmy po kontroli. Wszystko super lekarz pochwalił stosowanie oliwki i z żarcikiem podkreślił że dobrze się wyszkoliłam na innym modelu skoro tak dobrze radze sobie z małym

Kolejna kontrola za pół roku;-) uffffffffff

magdziunia
Październikowa Mama'08
My byliśmy na szczepieniu (następne obowiązkowe jak młody skończy 5 lat :-) bo pani zasugerowała płatne szczepienia np. przeciw meningo i pneumokokom
).
Waga z 10 maja to 13100g i 88 cm.
Moje szczęście przeskoczyło z 50-75 centyla na całkowicie 75 :-)
Co do ząbków to też schizuję - mały nie da za bardzo zajrzeć sobie do buzi.
Ale przy każdej okazji sprawdzam ile się da.

Waga z 10 maja to 13100g i 88 cm.
Moje szczęście przeskoczyło z 50-75 centyla na całkowicie 75 :-)
Co do ząbków to też schizuję - mały nie da za bardzo zajrzeć sobie do buzi.
Ale przy każdej okazji sprawdzam ile się da.
reklama