reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Gratulacje dla maluchów!

Czarna! na szkole rodzenia laska opowiadała, że po odklejaniu to moczyła synkowi siusiaka w kieliszku z rumiankiem.
Podobno rewelacja!

reklama
czarna super że już po zabiegu, brawa dla Samiego :-) teraz tylko żeby się nie sklejało, pamiętam jeszcze te nerwy z Sebą :tak:
trina też tak pomyślalam że moze cos przekąsil wcześniej i zostało w zagłebieniu ząbka; czy może już byliscie u stomatologa?
minisia u nas też 29-go rodzinny przeglad zębów
Seba ma "rysę", jak to nasza pani stomatolog określiła ;-) na styku jedynek, płatne oczywiście za dwa wypełnienia, chciałabym też Idze skontrolować ząbki ale daję 3% i to przy ogromnym szczęściu że da sobie zajrzeć do paszczęki :-)

my juz też wielka ulga ze szczepieniami, dziś ostatnie potrójne, popłakała troszkę przy samych wkłuciach, gorzej było przy badaniu stetoskopem :sorry2: Iga uważa go od początku za narzędzie tortur i chociaz w domu mam taki od starego ciśnieniomierza i sie bawimy w "osłuchiwanie" pluszaków to ten u pediatry wywołuje rozpacz

po rozmowie z lek. zdecydowaliśmy że zaszczepimy ją jeszcze na pneumokoki ale to w przyszlym roku przed przedszkolem

Iga przy naszych paździochach to wagowy kurczak - 10 700 waży, ale najlepsze to że wyglada na jakieś 4 kilo więcej, pediatra była zdziwiona po jej puckach myslala ze wiecej, ale wg niej wszystko ok i tego sie trzymam ;-)

Gratulacje dla maluchów!

Czarna! na szkole rodzenia laska opowiadała, że po odklejaniu to moczyła synkowi siusiaka w kieliszku z rumiankiem.
Podobno rewelacja!
wiesz co sami za małego był uczulony na rumianek więc raczej nie zaryzykuje
czarna super że już po zabiegu, brawa dla Samiego :-) teraz tylko żeby się nie sklejało, pamiętam jeszcze te nerwy z Sebą :tak:
trina też tak pomyślalam że moze cos przekąsil wcześniej i zostało w zagłebieniu ząbka; czy może już byliscie u stomatologa?
minisia u nas też 29-go rodzinny przeglad zębów
Seba ma "rysę", jak to nasza pani stomatolog określiła ;-) na styku jedynek, płatne oczywiście za dwa wypełnienia, chciałabym też Idze skontrolować ząbki ale daję 3% i to przy ogromnym szczęściu że da sobie zajrzeć do paszczęki :-)

my juz też wielka ulga ze szczepieniami, dziś ostatnie potrójne, popłakała troszkę przy samych wkłuciach, gorzej było przy badaniu stetoskopem :sorry2: Iga uważa go od początku za narzędzie tortur i chociaz w domu mam taki od starego ciśnieniomierza i sie bawimy w "osłuchiwanie" pluszaków to ten u pediatry wywołuje rozpacz

po rozmowie z lek. zdecydowaliśmy że zaszczepimy ją jeszcze na pneumokoki ale to w przyszlym roku przed przedszkolem

Iga przy naszych paździochach to wagowy kurczak - 10 700 waży, ale najlepsze to że wyglada na jakieś 4 kilo więcej, pediatra była zdziwiona po jej puckach myslala ze wiecej, ale wg niej wszystko ok i tego sie trzymam ;-)
No właśnie aby sie nie skleiło!!!! 3x dziennie smaruje maścią i dodatkowo 2x dziennie oliwka delikatnie. ehhhh te chłopy
Mój to taki większy kurczak bo wazy 11,700:))) a je tyle co Laura!!!!!!!

Chyba fałszywy alarm.
Wczoraj wieczorem przy myciu ząbków udało mi się zajrzeć młodemu do paszczy (co pewnie jak i u Was jest nie lada wyczynem) i plamki nie było. To chyba faktycznie coś mu się przykleiło. No ale zmobilizowało mnie to do wizyty u dentysty. ale mam obawy, że tak jak Igunia Mirabelki nie da sobie zajrzeć w pyszczycho.

Miałyśmy mieć dzisiaj ostatnie szczepienie a tu katar na całego i gorączka.
No i jak mam teraz iść rodzić, jak w domu chora dzidzia Izia?

Chyba fałszywy alarm.
Wczoraj wieczorem przy myciu ząbków udało mi się zajrzeć młodemu do paszczy (co pewnie jak i u Was jest nie lada wyczynem) i plamki nie było. To chyba faktycznie coś mu się przykleiło. No ale zmobilizowało mnie to do wizyty u dentysty. ale mam obawy, że tak jak Igunia Mirabelki nie da sobie zajrzeć w pyszczycho.

Też tak kiedyś miałam i się okazało, że to tylko jedzonko.
Całe szczęście!

wiesz co sami za małego był uczulony na rumianek więc raczej nie zaryzykuje

!!

Nie wiedziałam.
To mogłoby bardziej zaszkodzić niż pomóc...

No i jesteśmy po kontroli. Wszystko super lekarz pochwalił stosowanie oliwki i z żarcikiem podkreślił że dobrze się wyszkoliłam na innym modelu skoro tak dobrze radze sobie z małym:-D:-D:-D:-D Kolejna kontrola za pół roku;-) uffffffffff

Ja mam podobne schizy na temat zębów. Myjemy w sumie 2 razy dziennie i chętnie. Za miesiac ma wizyte to zabiorę młodą.

A co do małych ptaszków to sie chyba cieszę ze mam muszelkę;-)

My byliśmy na szczepieniu (następne obowiązkowe jak młody skończy 5 lat :-) bo pani zasugerowała płatne szczepienia np. przeciw meningo i pneumokokom :dry:).

Waga z 10 maja to 13100g i 88 cm.
Moje szczęście przeskoczyło z 50-75 centyla na całkowicie 75 :-)

Co do ząbków to też schizuję - mały nie da za bardzo zajrzeć sobie do buzi.
Ale przy każdej okazji sprawdzam ile się da.

reklama
U nas z ząbkami nie ma problemu typu czarne plamki, ale zaglądam jak młody płacze:cool2::-D
Myjemy najpierw tatuś a później sam (chociaż sam to myje raczej język:-p)

Do góry