reklama
Czarna, wiem kochana.
Ja tylko mówie co przeczytałam. Jest wiele takich leków który niby nie powinno dawac sie dzieciom ale jak trzeba, to trzeba. Rady nie ma. Jak ma pomóc........ Będę gadac z lekarzem i o tym bo przeciez tonący brzytwy się chwyta.
Mam nadzięje ze Cie nie uraziłam. Kazda informacja o tym co moze pomóc jest na wage złota. Wiadomo jak jest z lekarzami ...

Ja tylko mówie co przeczytałam. Jest wiele takich leków który niby nie powinno dawac sie dzieciom ale jak trzeba, to trzeba. Rady nie ma. Jak ma pomóc........ Będę gadac z lekarzem i o tym bo przeciez tonący brzytwy się chwyta.
Mam nadzięje ze Cie nie uraziłam. Kazda informacja o tym co moze pomóc jest na wage złota. Wiadomo jak jest z lekarzami ...
Malutka wiemy jak jestCzarna, wiem kochana.
Pielęgniarka żłobkowa nas wysłała do lekarza. Bez zaświadczenia, że młody zdrowy miałam nie wracać
no to poszliśmy. Pediatra potwierdziła, że to alergia najprawdopodobniej na słońce, młody ma łykać ten sam syropek co na katar ostatnio miał Clo...cos tam - antyalergiczne w każdym razie. I tyle.
Małgorzatka80
Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam problem z Natalią. Ma chyba uczulenie na pieluchy. Od kiedy pamietam uzywala roznych pieluszek jednorazowych i nigdy nic sie nie dzialo. Tu uzywam Happy (wybieram zawsze polskie produkty) i byly bardzo dobre, ale pewnego dnia kupilam te z Rossmana babydream i po nich zrobilo jej sie zaczerwienienie z tym ze dosc duzo ich zuzylam zanim ono powstalo. Po tym jak Natalia sie oparzyla i moze oslabila przez to oparzenie, to zaczerwienienie zaczelo sie rozrastac i zrobily sie male krostki...
Lekarka ktora leczy jej to oparzenie przepisala mi masc, ktora niestety nie daje efektu, nazywa sie Cutivate, znacie? Ale ona jest chirurgiem i moze nie zna sie na uczuleniach dzieci, chyba w poniedzialek wybiore sie do pediatry, bo to zaczerwienienie nie schodzi. probowalam, rumianek, panthenol w sprayu, sudocream, make ziemniaczana i nie wiem co dalej robic, moze znacie na to jakis sposob?
Lekarka ktora leczy jej to oparzenie przepisala mi masc, ktora niestety nie daje efektu, nazywa sie Cutivate, znacie? Ale ona jest chirurgiem i moze nie zna sie na uczuleniach dzieci, chyba w poniedzialek wybiore sie do pediatry, bo to zaczerwienienie nie schodzi. probowalam, rumianek, panthenol w sprayu, sudocream, make ziemniaczana i nie wiem co dalej robic, moze znacie na to jakis sposob?
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
U nas na odparzenia najlepszy clotrimazolum lub bepanthen, moze tez byc alantan :-)
Małgorzatka80
Zaciekawiona BB
Martynka! Tylko ze to nie jest zwykle odparzenie, ale jakas wysypka alergiczna:-( Wiec chyba czeka nas wizyta u lekarza.
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
Hmm moj juz 2 razy po lekach miał takie odparzenie z krostkami, az rankami... Nie brała czasem jakis syropów, antybiotykow itp?? Clotrimazolum działa łagodząco i przeciwalergicznie i przeciwgrzybicznie, wiec powinien pomoc. A do lekarza sie przejsc nie zaszkodzi. Da pewnie masc posladkowa, a jesli jest silne to pewnie jakąs ze sterydem. Ale lekarz pewnie dopiero w poniedziałek wiec proboj innych metod!
Ps. Pamietaj ze rumianek tez moze uczulac, a sudokrem w niektorych przypadkach jeszcze bardziej podraznia bo zatyka pory...
Ps. Pamietaj ze rumianek tez moze uczulac, a sudokrem w niektorych przypadkach jeszcze bardziej podraznia bo zatyka pory...
reklama
Evelajna
Październikowa mama
No właśnie Małgorzatka sudocrem do tego wysusza więc ostrożnie. A rumianek jak Martynka pisała.
U nas jest to samo po jednym rodzaju pampków- baby activ. A tu nie ma baby dry, których używamy tam i też młoda cała jakby w gęsiej skórce, zaczerwieniona i drapie do krwi. Dostałam dla małej Hydrocortyzon krem i chociaż steryd, to łagodny i pomaga.
U nas jest to samo po jednym rodzaju pampków- baby activ. A tu nie ma baby dry, których używamy tam i też młoda cała jakby w gęsiej skórce, zaczerwieniona i drapie do krwi. Dostałam dla małej Hydrocortyzon krem i chociaż steryd, to łagodny i pomaga.