reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Wysoki poziom fosforanów i wapnia moze byc spowodowany nadwyzka lub niedoborem witaminy d. Często występuje przy krzywicy. Móże byc tez spowodowany chrobą tarczycy, przytarczyczek, przysadki ale i nieprawidłowościami w nerkach.

Agamir trzymam kciuki. My tez mamy ograniczenia żywieniowe. Za jakis czas sie przyzwyczaicie ;-) Bądź dobrej mysli. Dobrze, że wczesnie wykryte i nie narobi szkody w nerkach.

Dziękuje Kochane za wszystkie ciepłe słowa. To wiele znaczy i daje siłę. Bogu dziekuję, ze choroba dotknęła tylko jedna nerke. Teraz martwie sie tym jak mały zniesie narokzę i całe to szpitalne zycie. Jak wytłumaczyć bąblowi, że nie może jeść czy pić? Będę mogła tylko patrzec jak płacze:-( Juz boje sie momentu jak wezma go na usypianie. On będzie mnie wołal a ja nie będę mogła z nim iść do końca. Zatrzasna się drzwi....... Później to czekanie na wynik z histopatologii....... oby były dobre. Pocieszające jest tylko to, że po wszystkim teoretycznie będzie zdrowy...... Wiem, że musimy przez to przejść zeby Miśkowi zyło się lepiej i zdrowiej. Wiem, że musze byc silna dla niego, dla nas. Na płacz moge sobie pozwolic jak śpi.........

Dzieku dziewczyny

Anula my z Antosiem od 3 miesiaca jestesmy na diecie specjalalnej ooło 12 miesiaca była poprawa a teraz znowu wyniki złe do tego Maksymilian ma to samo

A do tego chłopaki dostali w nocy goraczki kaszel katar rycza razem spałam moze 20 minut , Czekam na wizyte.
KOszmaru ciag dalszy

A badaliście sie z mężem? Słyszałam, że to może byc dziedziczone. Ile w tym prawdy, nie wiem niestety. Znam temat tylko pobieżnie. Spróbuj na portalu URONEF, tam są rodzice z podobnymi problemami i zawsze służą pomocą.

Wysoki poziom fosforanów i wapnia moze byc spowodowany nadwyzka lub niedoborem witaminy d. Często występuje przy krzywicy. Móże byc tez spowodowany chrobą tarczycy, przytarczyczek, przysadki ale i nieprawidłowościami w nerkach.

Agamir trzymam kciuki. My tez mamy ograniczenia żywieniowe. Za jakis czas sie przyzwyczaicie ;-) Bądź dobrej mysli. Dobrze, że wczesnie wykryte i nie narobi szkody w nerkach.

Dziękuje Kochane za wszystkie ciepłe słowa. To wiele znaczy i daje siłę. Bogu dziekuję, ze choroba dotknęła tylko jedna nerke. Teraz martwie sie tym jak mały zniesie narokzę i całe to szpitalne zycie. Jak wytłumaczyć bąblowi, że nie może jeść czy pić? Będę mogła tylko patrzec jak płacze:-( Juz boje sie momentu jak wezma go na usypianie. On będzie mnie wołal a ja nie będę mogła z nim iść do końca. Zatrzasna się drzwi....... Później to czekanie na wynik z histopatologii....... oby były dobre. Pocieszające jest tylko to, że po wszystkim teoretycznie będzie zdrowy...... Wiem, że musimy przez to przejść zeby Miśkowi zyło się lepiej i zdrowiej. Wiem, że musze byc silna dla niego, dla nas. Na płacz moge sobie pozwolic jak śpi.........
ANULA dzieki za wytlumaczenie tych wynikow krwi Agamir bo ja tez wiele z tego nie zrozumialam:confused2:.Agamir 3 mam kciuki bo dzis macie wizyte.Pisz nam tutaj czego sie dowiesz od lekarza:tak:.

ANULA czekaja was ciezkie chwile w szpitalu.Kazde dziecko placze jak pielegniarki zabieraja go od rodzicow.Ja juz sie tyle napatrzalam na cierpienie Oliwki ze nie moge sobie tego przypominac bo mi sie zle robi:crazy:.Dobrze to sobie tlumaczysz ze to dla Jego dobra.Po tej operacji Michasiowi bedzie lepiej.

Przypomnij jeszcz raz dokladnie kiedy i o ktorej macie operacje a my bedziemy 3 mac kciuki.

Ja tez czasem sobie poplacze jak pomysle ile nas jeszcze czeka.Ale jestem zdania ze bedzie dobrze:tak:.

Ja ide dzis z Oliwka do pediatry bo ona od jakiegos czasu ma klopot z dziaslami .Nie d sobie buzku nawet umyc bo jest placz.Oj kilku dni zebow nie myje bo za kazdym razem konczy sie to wielka iloscia krwi.Same dziaselka tez jej krwawia i ni wiem co jest grane:-(.

Dorotka musi być dobrze:tak: Gdybyśmy nie trzymały się tej myśli to chyba byśmy zwariowały;-)

Operacja dopiero za miesiąc - 23 marca i to będzie najdłuzszy miesiąc w moim życiu.

No to bedzie teraz iefajne czekanie.Wiem cos o tym bo ja 3 miesiace czekalam na wyniki.

A ja wiem ze za 2/3 lata zaczniemy brac hormon wzrostu i to sa przez kilka lat codzienne zastrzyki i ja juz sie zastanawiam jak to bedzie .I tez chyba u mnie to bedzie najdluzszy czas do tych zastrzykow.
Jakos to zleci :-).ANULA JESTESMY SILA NASZYCH DZIECI :-)

reklama
My po lekarzach Antos ma zapalenie oskrzeli i skierowanie do urologa , Maksymilian ma na razie tylko katar i goraczko co sie wykluje okaza sie w nocy moze jutro do tego ma powtorne badania moczu na posiew bo ma ogrom bakterii do tego silna anemia i na razie to wsio.

Do góry