reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

ANULA powodzenia i wierze ze jesy ci ciezko.Tak jak dziewczyny pisza .Bedzie dobrze.Michas bedzie mial sie dobrze z 1 nerka :-).Jestem z Toba kochana.

Oliwka ma niestety ta gorsza odmiane ZESPOLU TURNERA .
Nie ma calego jednego X :-(.
Najwazniejsze ze nie towarzyszy jej przy tym wada serca .Jak to ujela pani dr :-).
Bedziemy chodzic z Oliwka do jedengo endokrynologa do dr Gwalik ktora zajmuje sie dzieczynkami z ZT .
Nasza pani dr kazal nam sie do niej zapisac na sierpien/wrzesien ale tej lekarki nie ma teraz w POLsce i w rejestracji nie rejestruja do niej bo nie wiedza na kiedy.
Dowiedzialam sie ze ta dr Gawlik bedzie w PL przez tydzien od 9 marca i mam dzwonic 9 marca a nasza dr postara sie abysmy sie dostali w marcu na wizyte do tej dr.
Od niej bedzie decyzja kiedy bedziemy Oliwke leczyli hormonem wzrostu ale jakos srednio po 4/5 roku zycia.To bedzie duzo zalezalo od rosniecia Oliwki.
Hormon ten podaje sie przez codzienne zastrzyki.
NIestety Oliwka bedzie BEZPLODNA i bedzie taka meska.Nie bedzie miala piersi ani @ .Okolo 14 roku zycia bedziemy jej podawali hormon aby stala sie bardziej kobieca.Na to sa tabletki albo plasterek.
U Oliwki winne za jej non stop chorowanie na uszy i gardlo to odpowiedzialny jest wlasnie ZT .
Musze byc pod stala kontrola laryngologiczna bo grozi jej gluchota :-(.

My z G mamy sie zbadac .Mam isc po skierowanie i trzeba isc do genetyka .Poniewaz to choroba genetyczna.Ale bardzo male prawdopodobienstwo jest ze kolejne nasze dziecko czyli dziewczynka bylaby chora na ZT no ale zbadac sie dla pewnosci trzeba.

reklama
Dorota a ja tam wierze ze wszystko bedzie dobrze, nawet jak beda jakies przeciwnosci to poradzicie sobie:tak: Wazne ze Oliwka jest, czuje sie kochana.
Mysle ze jak wychowacie ja madrze nie bedzie jej ta choroba "ciazyc"
W kazdym badz razie trzymam za was kciukasy:-)

Dorota a ja tam wierze ze wszystko bedzie dobrze, nawet jak beda jakies przeciwnosci to poradzicie sobie:tak: Wazne ze Oliwka jest, czuje sie kochana.
Mysle ze jak wychowacie ja madrze nie bedzie jej ta choroba "ciazyc"
W kazdym badz razie trzymam za was kciukasy:-)

Ja juz nic nie dodam :tak:podpisuje sie pod postem Magdy

Smutno się zrobiło u nas. Przykro mi Dorka, że Oliwię dotknęła ta choroba. Wiele rzeczy na świecie jest niesprawiedliwych. Tak było od zawsze. Wierzę w Was z całych sił. :tak:Że uda się /przy postepie medycyny/ zdziałać cuda w sprawie ZT. Super, że serduszko Oli nie jest narażone :tak: Cóż mogę wiecej dodać? Uda się! Musi!!!!!!!!!!!!!! Buźka :*

DOROTKO zajrzałam pierwszy raz od bardzo dawna, żeby sprawdzić jak się mają dzieciaki i czy do mnie pisałaś, a tu takie smutne wieści... Ściskam mocno - jakbyś coś potrzebowała to daj znać.

reklama
Witam się i już pisze z u nas.
Michaś bedzie mial wycinana tą nerke:-:)-:)-( Do lata pewnie bedzie juz po wszyskim. Czeka nas jeszcze konsultacja u urologa. Nasz prof mówił ze bardzo nie trzeba sie spieszyc ale nawet podał komórkę prywatna do urologa który bedzie operował zeby nie czekac na wizyte az do 9 marca. Ja wiem ze nie chciał nas straszyć ale czas jednak ma tu znaczenie. Jednym słowem jest źle, baaardzo źle.Mimo chodem wspomniał że na kilkaset wycietych takich nerek tylko w 3 wykryto zmiany nowotworowe i nie ma pewności czy i u nas potrzebna bedzie chemia. Tak czy siak, to bedzie duże cięcie na pleckach i jak pójdzie dobrze to w szpitalu zostaniemy ok 10 dni. Strasznie sie boje......
Aniu napewno wszystko będzie dobrze:tak::tak::tak:
Oliwka ma niestety ta gorsza odmiane ZESPOLU TURNERA .
Nie ma calego jednego X :-(.
Najwazniejsze ze nie towarzyszy jej przy tym wada serca .Jak to ujela pani dr :-).
Bedziemy chodzic z Oliwka do jedengo endokrynologa do dr Gwalik ktora zajmuje sie dzieczynkami z ZT .
Nasza pani dr kazal nam sie do niej zapisac na sierpien/wrzesien ale tej lekarki nie ma teraz w POLsce i w rejestracji nie rejestruja do niej bo nie wiedza na kiedy.
Dowiedzialam sie ze ta dr Gawlik bedzie w PL przez tydzien od 9 marca i mam dzwonic 9 marca a nasza dr postara sie abysmy sie dostali w marcu na wizyte do tej dr.
Od niej bedzie decyzja kiedy bedziemy Oliwke leczyli hormonem wzrostu ale jakos srednio po 4/5 roku zycia.To bedzie duzo zalezalo od rosniecia Oliwki.
Hormon ten podaje sie przez codzienne zastrzyki.
NIestety Oliwka bedzie BEZPLODNA i bedzie taka meska.Nie bedzie miala piersi ani @ .Okolo 14 roku zycia bedziemy jej podawali hormon aby stala sie bardziej kobieca.Na to sa tabletki albo plasterek.
U Oliwki winne za jej non stop chorowanie na uszy i gardlo to odpowiedzialny jest wlasnie ZT .
Musze byc pod stala kontrola laryngologiczna bo grozi jej gluchota :-(.

My z G mamy sie zbadac .Mam isc po skierowanie i trzeba isc do genetyka .Poniewaz to choroba genetyczna.Ale bardzo male prawdopodobienstwo jest ze kolejne nasze dziecko czyli dziewczynka bylaby chora na ZT no ale zbadac sie dla pewnosci trzeba.

Najważniejsze dla Oliwki to wasza miłość bezgraniczna,a ona będzie pod opieką lekarzy i napewno będą robić wszystko aby rozwijała się dobrze, przecież medycyna cały czas idzie do przodu a choroba została wykryta bardzo wcześnie!!!!! Bądzcie dzielni, dacie radę:tak::tak:

Do góry