reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Aniu trzymam kciuki za pomyślność.

A ja byłam u gina i tylko porozmawialam z nim.
Oczywiście za tydzień druga wizyta z badaniem na samolocie :eek::baffled:
Prawdopodobnie to hormony są winne tych moich rozregulowanych cykli i czekają mnie tabletki antykoncepcyjne.
Beeeee .... nie bardzo chcę, ale cóż.
A tak poza tym to leje się ze mnie strasznie i czuję się przez to słaba.

reklama
Dorociu jestes dzielna poziwiam Cie. Trzymamy mocno kciuki a szczególnie Antos za Olivkę . Jak mu pokazuję olivke to robi jej cacy cacy
Po przeczytaniu Twojego posta mialam jedna mysl bo pomyslalam o tym ze Antos z Oliwka mial byc :-D.Mysle sobie "CIEKAWE CZY TAKI ANTOS CHCIALBY TAKA BEZPLODNA OLIWKE I KTORY FACET W PRZYSZLOSCI BEDZIE JA CHCIAL I KOCHAL JA ZA JEJ INNOSC:-:)-("Wiem wiem za 20 pare lat juz technika bedzie inna i moze sie to jakos ulozy .Ale zalamanie przychodzi do mnie co chwile.Z drugiej strony to jak jakis facet nie bedzie chcial Oliwki bo jest bezplodna i moze inaczej ciut bedzie wygladala TO NIECH SPADA NA DRZEWO BO NAJWIDOCZNIEJ NIE JEST JEJ WART:tak:.

MADZIU wspolczuje takiej @ ,ale teraz wylatuje z ciebie wszystko.
CZARNA i jak u gina bylo?
ANULA bedzi dobrze bo musi byc dobrze;-).

Anula biedactwo się męczy ale jeszcze trochę i bedzie po wszystkim:tak::tak:

Dorotka ty nie mysl o takich rzeczach!!!!!!!

Magdziunia jak mus to mus najważniejsze zeby było ok:tak::tak:

A ja sobie dziś po latałam:-p:-p wynik cytologi za tydzień, cycole tez zbadane. Miałam USG na takim SUPER!!!!!! sprzecichu (kurde dlaczego wczesniej go nie miała:-() Wsio ok przyjaciółkaq na swoim miejscu:tak::tak: Kolejna wizyta za rok:rofl2:

Po przeczytaniu Twojego posta mialam jedna mysl bo pomyslalam o tym ze Antos z Oliwka mial byc :-D.Mysle sobie "CIEKAWE CZY TAKI ANTOS CHCIALBY TAKA BEZPLODNA OLIWKE I KTORY FACET W PRZYSZLOSCI BEDZIE JA CHCIAL I KOCHAL JA ZA JEJ INNOSC:-:)-("Wiem wiem za 20 pare lat juz technika bedzie inna i moze sie to jakos ulozy .Ale zalamanie przychodzi do mnie co chwile.Z drugiej strony to jak jakis facet nie bedzie chcial Oliwki bo jest bezplodna i moze inaczej ciut bedzie wygladala TO NIECH SPADA NA DRZEWO BO NAJWIDOCZNIEJ NIE JEST JEJ WART:tak:.

MADZIU wspolczuje takiej @ ,ale teraz wylatuje z ciebie wszystko.
CZARNA i jak u gina bylo?
ANULA bedzi dobrze bo musi byc dobrze;-).
Dorota, dokładnie tak jak napisałaś :tak:
Anula biedactwo się męczy ale jeszcze trochę i bedzie po wszystkim:tak::tak:

Dorotka ty nie mysl o takich rzeczach!!!!!!!

Magdziunia jak mus to mus najważniejsze zeby było ok:tak::tak:

A ja sobie dziś po latałam:-p:-p wynik cytologi za tydzień, cycole tez zbadane. Miałam USG na takim SUPER!!!!!! sprzecichu (kurde dlaczego wczesniej go nie miała:-() Wsio ok przyjaciółkaq na swoim miejscu:tak::tak: Kolejna wizyta za rok:rofl2:
UUUU, genialnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratki!!!!!!!!!!!!!!!!

A u nas to ogólnie tak, że Bartek od piątku dostał antybiotyk, bo w czwartek wieczorem miał ponad 38 stopni i w sumie kaszlał sobie raz po raz. W piątek wieczorem wiercił się i wybudzał, to pomyśłałam, że może zęby go męczą, bo brakuje jednej dwójki, a tu górne czwórki już przebite. No i wydawało mi się, że ten antybiotyk niepotrzebny był, ale dałam do końca. W poniedziałek do kontroli, Martyna ok, a tu u Bartka żężolenie (chyba tak to się pisze :eek:) i na razie groprinosin i pulmicort, a jak w środę się okaże, że dalej coś nie tak, to drugi antybiotyk :no: Całkiem mnie to zaskoczyło, bo on wcale na chorego nie wygląda i chyba w tym jest kłopot, że za słabo odkaszlał co miał i zeszło niżej :-( Jutro się okaże. Zaczęłam się zastanawiać czy coś mu może tam nie wpadło, bo się ostatnio przy obiedzie zachłysnął, ale nie wiem czy to tak szybko by wyszło. Przypomniało mi się dopiero w domu, więc jutro zapytam.

Jednak dostał drugi antybiotyk, bo dalej mu furczy :-(. Może na tle alergicznym, może się zachłysnął, ale jeśli już to dużo wcześniej niż w sobotę. Dalej inhalacje, zyrtec doszedł i walczymy. W poniedziałek znowu do kontroli (dobrze, że akurat mam wolne, bo drugi tydzień opieki, to już kiepsko, a w sumie mam go z kim zostawić w środę i czwartek, bo tylko wtedy potrzebuje) Bynajmniej nie pojedziemy na urodziny do teściowej :sorry: M z Martynką pojadą na kawę, no i pod znakiem zapytania stoi jego wizyta u okulisty - Martyna musi jechać, więc M pojedzie, a Bartek następnym razem. Ech, to się porobiło.

reklama
Ja wiem, głupia jestem, że od kontrolnej wizyty po połogu nie byłam jeszcze u gina :zawstydzona/y: mobilizuję się ja, mobilizuje mnie mąż, a wychodzi jak zwykle...to moje noworoczne postanowienie, żeby się z moją lekarką przywitać bardziej bezpośrednio niż tylko przekazywanie pozdrowień przez moją mamę...:zawstydzona/y:

Do góry