reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
My bylismy dzis na szczepieniu rocznym (odra, świnka, różyczka)- Mały był dzielny :tak: Za to mam tez troszkę gorszą wiadomość, ponieważ... Poprosiłam panią doktor o obejrzenie pępuszka Radka i okazało się, że ma przepuklinę, którą trzeba chirurgicznie usunąć. Dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej i niedługo pewnie się tam wybiorę, bo ta przepuklina rośnie razem z dzieckiem i najlepiej jest to zrobić teraz, gdy Raduś jest Mały. Zabieg robi się pod znieczuleniem ogólnym :eek: Prawdopodobnie miał źle zaciśniętą pępowinę w szpitalu po porodzie:crazy: Ach... jak nie urok to sr...ka. Będzie dobrze:tak:
bedzie dobrze. Mojej znajomej synuś miał ostatnio operacje a miał 3 miesiace:-:)-:)-( Czekam na wieści!!!
GOSIA zdrówka życze i wiem że wszystko będzie dobrze. Ale ponawiam pytanie KAKI ja wygląda taka przepuklina. Jak ją rozpoznać?
DOROTKO bardzo sie ciesze że wyniki Oliwki ok. No ale ty to dałaś ciała ze swoimi. Posłuchaj dziewczyn i dobrze sie odżywiaj.

Ja po kolejnej wizycie u stomatologa. No niestety jeszcze szwy nie zdjęte. Dopiero za kilka dni. Ale podobno sie wszystko ładnie goi i raczej obejdzie sie bez zabiegu laryngologicznego. Bardzo sie ciesze
to bardzo dobre wieści!!
Wiem wiem moja wina Juz sie poprawiam :tak:
Bylam u lekarza Powiedziala ze jakbym miala ao 1 mniej to poslalaby mnie do szpitala A tak to przepisala mi lekarsta za 95 zl :-(No nic teraz trza je lykac I jesc normalnie i wsio bedzie ok :tak:

Wyniki Oliwki T3 I T4 sa w normie Nic z nich nei wiedzialam bo nic o normalch dla dzieci nie pisalo Tylko dla doroslych Wiec zadzwonilam do tego labolatorium i babka mi tam przeliczala i sprawdzala wyniki dla dziecka i JEST OK :tak::tak::tak:
Teraz w srode zobaczymy co jeszcze powie Endokrynolog ale jestem dobrej mysli :tak:
to sie doigrałaś kobito:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale cieszę się ze wyniki Oli ok:tak::tak:

Co do przepukliny pępkowej - syn szwagierki się z tym urodził.
Ale od razu jak się tylko pępek zagoił stosowali jakieś plastry antyprzypuklinowe (??? nie wiem co to) i się samo zarosło bez zabiegowo.

Elwira - mam nadzieję, że już ok...

dziewczyny będę pierwszy raz łapała siusie małej do badania, powiedzcie czy polecacie te woreczki dla dziewczynki do przyklejania, czy macie inne sprawdzone metody?

Co do przepukliny pępkowej - syn szwagierki się z tym urodził.
Ale od razu jak się tylko pępek zagoił stosowali jakieś plastry antyprzypuklinowe (??? nie wiem co to) i się samo zarosło bez zabiegowo.

Elwira - mam nadzieję, że już ok...
Wczoraj rozmawialam z chrzesna Radzia, ona jest farmakologiem, tez cos wspominala o tych plastrach. Mozliwe, ze nam sie uda z nimi i obejdzie sie z tym zabiegiem...
GOSIU a juz wiadomo kiedy ten zabieg Radusia?
nie wiem, dzis do nich zadzwonie
dziewczyny będę pierwszy raz łapała siusie małej do badania, powiedzcie czy polecacie te woreczki dla dziewczynki do przyklejania, czy macie inne sprawdzone metody?
powodzenia!!!!!!!!!!!!

Mirabelka - a może nocnik i do nocnika wsadzić pojemnik na mocz???? jeżeli robisz tylko badanie ogólnem, to woreczek powinien być Ok, natomiast przy badaniu na posiew moczu u nas przy woreczku 2 razy wyszły wyniki zabrudzone.. tyle, że my mamy chłopczyka - u dziewczynki może łatwiej jets pobrac dobrą próbkę.

reklama
Do góry