reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My bylismy dzis na szczepieniu rocznym (odra, świnka, różyczka)- Mały był dzielny :tak: Za to mam tez troszkę gorszą wiadomość, ponieważ... Poprosiłam panią doktor o obejrzenie pępuszka Radka i okazało się, że ma przepuklinę, którą trzeba chirurgicznie usunąć. Dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej i niedługo pewnie się tam wybiorę, bo ta przepuklina rośnie razem z dzieckiem i najlepiej jest to zrobić teraz, gdy Raduś jest Mały. Zabieg robi się pod znieczuleniem ogólnym :eek: Prawdopodobnie miał źle zaciśniętą pępowinę w szpitalu po porodzie:crazy: Ach... jak nie urok to sr...ka. Będzie dobrze:tak:

Oj Gosiu pewnie ze bedzie dobrze!!! ale szkoda ze juz jakies tam sa problemy i to z winy lekarzy:crazy::crazy::crazy:tym bardziej ze znieczulenie ogolne :crazy:ale maluszki dzielnie znosza takie zabiegi:tak:daj znac kiedy termin zabiegu:tak:

reklama
GOSIU i mje kciuki zacisniete A cos ciebie niepokoilo z tym pepuszkiem ?Czy tylko tak poprosilas aby lekarka zajzala?

TSH OLIWKI 2,681 a norma od 0,27 do 4,70 WIEC JESTEM TAKA SZCZESLIWA BO WYNIK JEST DOBRY
Wyniki FT3 I FT4 jutro ale jak juz TSH jest ok to jestem bardzo ale to bardzo szczesliwa :tak:

Teraz gorsza wiadomosc moje wyniki krwi
Napisze wam ogolnie wszystkie

Hematokryt 32,2 normal 37-54
Hemoglobina 9,9 norma 12-17
Krwinki czerwone 4,88 norma 4,2-6,4
Krwinki biale 5,3 norma 4-10
MCHC 30,7 norma 34+/-2%
MCH 20,3 norma 27-31
MCV 66,0 norma 87+/- 5
Plytki krwi 423000 norma 135-350 x 10

Czyli ogolnie wszystko oprocz krwinek mam za malo Zwlaszcza HEMOGLOBINY
aha jeszcze ZELAZO JA MAM 19 A NORMA OD 65 DO 175

Nie sadzilam ze bede miala takie zle wyniki Dobrze sie czuje Tylko podobno bardzo zle wygladam I chudne strasznie
Jutro wybieram sie do lekarza z tymi moimi wynikami Pewnie tabletki mi przepisze

NAJWAZNIEJSZE ZE OLWIKI WYNIKI OK :tak:

dorota ciesze sie bardzo ze Oli ma dobre wyniki :tak::tak::tak:
A Ty juz stara jestes wiec co chcesz od wynikow:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: zarcik Dorka gnaj z wynikami ja sie nie znam ale nie sa dobre :tak:kiedy lecisz z wynikami???

zycze zdroweczka:tak::tak:

Mam ANEMIE ja sie znam na tym bo z krwia mam od zawsze klopoty Teraz mam bardzo zle wyniki Pewnie na zastrzykach zelaza sie skonczy ale ja ich nie wezme bo sa strasznie drogie Wiec wole tabletki :-)
Jutro ide z wynikami do swojego lekarza

NAJWAZNIEJSZE ZE TSH OLIWKI JEST OK :-)

Dorotka - super, że wyniki Oliwki dobre!! a Ty zabierz się babo za siebie!! dopytaj co powinnaś jeść i wcinaj!! No i ogranicz kawkę !!

reklama
Dorotka zdrowo jeść, pić SOK Z BURAKÓW. Ale taki prawdziwy, sama sobie nagotuj, wyciśnij, jedz buraki na całego. Ogólnie dobrze wpływają na krew. Piłam litrami jak mi te białe ciałka zdechły i cała reszta się posypała w czerwcu i w dwa miesiące miałam wzorowe wyniki. Dobrze, że Oli z tarczycą w porządku.

My bylismy dzis na szczepieniu rocznym (odra, świnka, różyczka)- Mały był dzielny :tak: Za to mam tez troszkę gorszą wiadomość, ponieważ... Poprosiłam panią doktor o obejrzenie pępuszka Radka i okazało się, że ma przepuklinę, którą trzeba chirurgicznie usunąć. Dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej i niedługo pewnie się tam wybiorę, bo ta przepuklina rośnie razem z dzieckiem i najlepiej jest to zrobić teraz, gdy Raduś jest Mały. Zabieg robi się pod znieczuleniem ogólnym :eek: Prawdopodobnie miał źle zaciśniętą pępowinę w szpitalu po porodzie:crazy: Ach... jak nie urok to sr...ka. Będzie dobrze:tak:

Gosia teraz na szczęście lepsze czasy i zostaniesz z Radziem w szpitalu na operację. Mam to za sobą. Miałam 2 latka i każdy jeden dzień pamiętam jak horror. Wtedy mama zaglądała do mnie przez drzwi korytarza i nawet mnie pogłaskać nie mogła. A po operacji mnie przywiązali do łóżeczka, jak się zsikałam, bo nocnika mendy nie dały, to się na mnie wydarły od gówniarzy. O, wyżaliłam się, bo blizna malusia i mam "śmiejący się pępek", za to sam pobyt zostawił gorsze ślady :( Jedyne dobre co pamiętam, to jak mi ktoś opowiadał bajkę o czewronym kapturku tuż przed uśnięciem na stole. Nie jest źle z punktu widzenia dziecka. Byle mama była blisko:) Trzymam kciuki!

Do góry