reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

MINISIA dzieki A kilka miesiecy bo wczoraj dzwonilam do katowic tam gdzie mam sie niby udac to w tym roku juz nie ma sznas Dopiero w nowy rok ale nie wiadomo kiedy bo nie maja jeszcze kalendarza :-(

reklama
Dorotko nie wiem czy Ci sie uda dostac do Endokrynologa na skierowanie, u mnie wszedzie limity wyczerpane albo zapisy na polowe przyszłego roku. Ja byłam prywatnie, bo z tak wysokim TSH (tarczycy) nie mogłam tyle czekac. Płaciłam 70zł, wiec jeszcze nie tak zle, bo teraz za kolejna wizyte, jak bede szła z wynikami nie bede płacic. A moze sprobuj sie dostac do jakiegos ginekologa dzieciecego chociaz? Moze to obejrzy i stwierdzi czy to prawidłowe czy nie? Bo mowie Ci ze z wizytą do endokrynologa bedzie bardzo ciezko.

Dorota trzymam kciuki za powodzenie!

A my po wczorajzym szczepieniu, bardzo płakała, ale na szczęście krótko i potem nic zupełnie się nie działo, całą noc przespała.
Za miesiąc 23go listopada już na szczęście ostatnie będzie..

Dorotka spróbój na stronie NFZ znaleźć jakie prywatne przychodnie maja podpisane umowy z funduszem w Twojej okolicy. My tak zrobiliśmy z alergologiem. W państwowych placówkach mi powiedzieli, że w listopadzie mogą Maćka zapisać na I kwartał przyszłego roku :crazy: a ja potrzebuje zaświadczenia, żeby to mleko dlaej mogła mu pediatra wypisywać, więc co mi po przyszłym roku. Poszukałam prywatnych co maja kontrakt podpisany, podzwoniłam i mamy wizytę w pierwszej połowie listopada.
Ludzie zazwyczaj nie wiedzą, które niepubliczne zoz-y maja jakie kontrakty i jak jest problem to walą do państwowych ze skierowaniemi tworzą sie gigantyczne kolejki. A w prywatnych ich nie ma. To samo miałam z moim ortopeda i rehabilitantem (z okazji mojej skręconej kostki). W publicznych ponad mies czekania a w niepublicznych ok 2 tyg. A i tu i tu za darmo. Więc może spróbuj?
tu masz link do endokrynologów dziecięcych w woj. śląskim ze strony NFZ
Gdzie się leczyć - NFZ Katowice
podzwoń i poszukaj. Ja nie wiem z jakiego miasta masz najbliżej, więc na tej stronie kliknij po prostu na to koło Ciebie

Ostatnia edycja:
Trina dzieki ale jesli dobrze rozumiem To musze szukac prywatnie ale tych ktorzy maja podpisana umowe z kasa chorych Ale czy do nich to dopiero nie bedzie kolejek
Ja jestem ciemna masa mnie trzeba mowic duzymi literami hihih

mniej więcej o to chodzi. na tej stronie, do której link wpisałam masz wszystkie placówki, które maja podpisany kontrakt z NFZ, zarówno prywatne, jak i publiczne.
a czy będą kolejki czy nie to nie wiem. zadzwonisz to się dowiesz :-)
Ja tylko pisze jak u mnie było i żeby poszukać wszędzie gdzie można.

Ostatnia edycja:
Hej. Ja ledwo żyje po wczorajszym dentyście. Miałam masakre. Wiedziałam ze jest źle ale nie ze aż tak. Usuneli mi 3 zeby na raz. Znaleźli jakąś torbiel czy cyste (sama nie wiem) która sie przebiła gdzies tam. Wkładali jakieś lekarstwo i wszystko zszywali. Dopiero za dwa tygodnie zdjęcie szwów. Ale to nie znaczy ze będzie dobrze jak sie nie zrośnie to skieroowanie do laryngologa zeby to zszył od środka. A zapłaciłam za to wszystko 630zł. MASAKRA. A w niedziele urodzinki małego. Ja czyje sie jak po jakiejś operacji. Dobrze że mama z siostrą sie wszystkim zajmą ale ja mieszkanie musze posprzątać. I tego też mi sie nie chce. Wybaczcie że nie wejde na inne wątki. Najprawdopodobniej odezwe sie dopiero po urodzinach małego chyba ze sie poczuje lepiej.

Hej. Ja ledwo żyje po wczorajszym dentyście. Miałam masakre. Wiedziałam ze jest źle ale nie ze aż tak. Usuneli mi 3 zeby na raz. Znaleźli jakąś torbiel czy cyste (sama nie wiem) która sie przebiła gdzies tam. Wkładali jakieś lekarstwo i wszystko zszywali. Dopiero za dwa tygodnie zdjęcie szwów. Ale to nie znaczy ze będzie dobrze jak sie nie zrośnie to skieroowanie do laryngologa zeby to zszył od środka. A zapłaciłam za to wszystko 630zł. MASAKRA. A w niedziele urodzinki małego. Ja czyje sie jak po jakiejś operacji. Dobrze że mama z siostrą sie wszystkim zajmą ale ja mieszkanie musze posprzątać. I tego też mi sie nie chce. Wybaczcie że nie wejde na inne wątki. Najprawdopodobniej odezwe sie dopiero po urodzinach małego chyba ze sie poczuje lepiej.

oj wspolczuje:-:)-(ja to dentysty boje sie jak ognia i jak czytam co przeszlas to az mnie ciarki przechodza wrrrrr ZDROWECZKA ZYCZE

reklama
Do góry