reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

moj oprocz tego co Twoje jadl te chrupki, wafle ryzowe ale mu nie szlo za bardzo, jogurty i raz budyn.a teraz tak mysle ze on nie jest pogryziony tylko jakas alergia.przed chwila wrocilismy ze spaceru.maly caly w takich bialych plamkach jak po podrapaniu po komarze, takie gorki, reszta czerwona.plakal strasznie.nie wiem po czym to naprawde.jeszcze podejrzewam kalafiorowa o to.bo tylko jak mu chlapnie na szyje to tam bable ma.to moze byc to???jesssu powinnam do lekarza isc tylko normalnie sie boje.tak sie dzisiaj rozdrapal ze sie boje.jak bedzie mocno jutro plakal to pojde, a jak nie to odczekamkilka dni chyba i nie bede mu dawac chrupek i tej zupy.krem kupilam juz.zobaczymy.moze cos w tych warzywach co mu gotowalam bylo nie tak.jakas chemia.bo wczesniej kalafiorowa jadl i bylo ok a teraz .... :(kurcze martwie sie:(((

reklama
Asiu idź do lekarza jak nic - po co mały ma cierpieć - mam nadzieję, że szybciutko wszystko przejdzie a bąble znikną.

Aga myślę, że możesz - dzieciaczki nadgoniły już rozwojowo inne, więc może czas na nowe smaki :tak:

Zdajen relacje po nocy.Maly ani sladu po bablach!!!:)skora ladniejsza.ja juz kombinuje we wszystkie strony o co moglo chodzic.wylazlo mu to jak zjadl kalafiorowa, pokapalo mu na szyje, wytarlam ale wiadomo jak jest.potem od razu na spacer.spocil sie mimo ze z samym body byl.dzisiaj nie dostal tej zupy ani chrupek.poczekam pare dni jesli przejdzie to wystaruje z jakas chrupka znowu.i jak to nie to to wywale caly zapas zupek.hmmmmm....:/

hmmm potowki nie wlasnie, bo to bylo biale i twarde.takie placki jak po rozdrapamiu komara.i suche.a ta wysypka od slonca to byc moze.ale kurcze jak od slonca?:)
ja juz zaczelam myslec ze to jakas odra, rozyczka itp...no ale zeszlo.

Asiu na podrażnienia dobra jest kąpiel w krochmalu - skóra będzie aksamitna i bez krostek czy jakiś uczuleń.
Weź sobie łyżkę mąki ziemniaczanej i rozrób ją w zimnej wodzie dodaj później do kąpieli.

No i u nas jakaś paskudna wysypka się pojawiła właściwie tak od wczoraj. :no:Proszek i płyn ten sam a z jedzeniem ostatnio nic nowego.
Poza tym Bartek nigdty nie miał żadnej wysypki (poza trądzikiem niemowlęcym który szybciutko minął) i na nic nie był uczulony.
Ładnie reagował na nowe posiłki.
A teraz ma na pleckach mAłe czerwone plamki. Nie są jak krostki tylko takie plamki malutkie ake jest ich trochę. Nie są mocno widoxczne no ale jednak.
Nie mam pojęcie czy to jakaś alergia (tylko teraz po czym:confused:) czy może potówki?
Kiedy pojawiają się potówki i jak wyglądają? Bo już sama nie wiem. Staram się nie przegrzewać Bartka.

Natalia to mogą być potówki - spróbuj wykąpać małego w tym krochmalu tak jak ja radziłam Asi a mnie lekarz.

Poza tym w powietrzu jakiś wirus chyba się rozprzestrzenił i rozsiewa takie właśnie krostki - to już nie pierwszy przypadek.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry