reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
My po wizycie na usg.
Bioderka ok i jąderka kostnienia też już się wykształciły!

Jeszcze tylko wizyta kontrolna u ortopedy.

Tym razem już niczego chyba się nie doczepi:-p

Więc i na nas przyszła pora - 5 sierpnia przepadła nam wizyta u pediatry a dziś zadzwoniłam i znalazło się miejsce.
Sebcio rośnie zdrowo - waga 9700g czyli 1 kg od końcówki maja przybrał.
Lekarz powiedziała, że to normalne - ruchliwy bardzo i dlatego.
Urósł 3,5 cm.
Mam odstawić witaminkę D i podawać ją znów w październiku.

Następna wizytka byłaby dopiero we wrześniu, bo lekarz idzie na urlopik.

Udało się i jestem zadowolona.

Co do naczyniaka to ja mam na plecach w okolicy nerek - jak byłam mała to był bardzo widoczny a teraz jakby zbladł.
Nic z nim nie robiłam - żadnych naświetleń, smarowania nic.
Co prawda to miejsce jest cieplejsze, ale w niczym nie przeszkadza.

Także Madziu myślę, że u Stasiulka też będzie w porządku.

Ostatnia edycja:
Acha!
Jeszcze pediatra dała mi znowu skierowanie na rehabilitację z powodu tych jej opóźnień w rozwoju ruchowym... :-(
Tylko, że znowu mojej nie było tylko jakaś inna (ale ta akurat fajna babka, chociaż wygląda jak Hogata;-))

I osiągnęłyśmy pełne 10kg :-)

Acha!
Jeszcze pediatra dała mi znowu skierowanie na rehabilitację z powodu tych jej opóźnień w rozwoju ruchowym... :-(
Tylko, że znowu mojej nie było tylko jakaś inna (ale ta akurat fajna babka, chociaż wygląda jak Hogata;-))

I osiągnęłyśmy pełne 10kg :-)

I co z ta rehabilitacja Izuni? Cos juz zalatwione?
Mowilas ze juz chodzilas z nia na rehabilitacje ??????

reklama
I co z ta rehabilitacja Izuni? Cos juz zalatwione?
Mowilas ze juz chodzilas z nia na rehabilitacje ??????

Jeszcze nie, bo mi nie po drodze do przychodni, a to nie jest specjalnie pilne.
Ma dostać zestaw ogólnie na przyspieszenie rozwoju ruchowego.
Chodziłam z nią 10 razy. Po tej serii zaczęła się ładnie turlać.

teraz pewnie będą kombinować z pełzaniem albo z raczkami.
nie wiem... co lekarz, to co innego...
Ja już się przestałam tym specjalnie przejmować :tak:

Do góry