reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My dziś odwiedziliśmy pediatre. Bo z tym jego katarem już nie dawałam rady. No ale pediatra powiedziała ze to tylko katar, ze osłuchowo ok, uszy ok. Kupiłam dziś inhalator, i od jutra zaczynamy działać. Mały wazy 10,100kg. Zęba mamy kolejnego no i powiedziała że górne jedynki idą bardzo ostro:tak: Ze katar najprawdopodobniej właśnie od tych zębów. Powiedziała że infekcja jeszcze z tydzień może potrwać. Wiec musimy być wytrwali:blink:

reklama
oo wlasnie zapomnialam.w piatek szczepielismy sie.malu prawie nie plakal.nastepne jak roczek skonczy.wazy tyle co Maksio:-D10,100:-D:-D:-D:-Dno i ida mu 4 zeba na raz wiec powiedziala ze TROCHE:-p moze marudzic....ja jej dam troche....:-Dida mu gorne jedynki i dolne dwojki.

Maksia mamusia zdrówka!
Asia spokojnego:-p ząbkowania

U nas już 4 ząbki, z tym że widać tylko jeden na górze i jeden na dole (jeden na górze i na dole są jeszcze malutkie bo niedawno się dopiero przebiły)
Także fajnie wygląda:-)

A u nas w sobotę Bartuś wstał z chrypką. NIc poza tym nie było, żadnego katarku, kaszlu gorączki. Wczoraj też tylko chrypka ale dziś jakby przechodziło.
Mam nadzieję że nic się nie kroi:no:
No i coś ostatnio strasznie marudny, nowe zęby chyba ne wychodzą więc nie wiem na co zrzucić winę:sorry2:

Byliśmy u lekarza. Przyplątała się wstrętna infekcja, gardło czerwone, oskrzela lekko powiększone, do tego zapalenie spojówek od katarku :-(
Dostaliśmy krople do noska - protargol, do oczków Biodacyne, syropek drosetux na kaszel + aerozol na gardełko, mam tez dawac wapno i wit. C.
Idą też ząbki, ta 2 się chyba w koncu przebiła, ale idą trójki :szok::szok: Dziecko marudne ze szok, normalnie wymiekam.
A co najlepsze u lekarza, moja pediatra do mnie wezmie go pani na chwile na raczki, ja go podnosze a Rafał siuuuuuuuuuuuusiuuuu na mnie.... Dobrze ze samochodem bylismy!!! Masakra :angry::angry::angry:
A za 2 tygodnie chrzest.... grrrrrr. A jeszcze najprawdopodobniej Patryk wyjezdza w poniedziałek w delegacje i bedzie w domu tylko na wekendy :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Ja nie wiem jak ja se dam rade :-(

Ostatnia edycja:
No no!!! Waga imponująca :szok:
My jutro na pneumokoki idziemy się szczepić i też dłuższa przerwa.
Martynka
to biedny Rafałek, tak mu się przyplątało :no:, a zęby to czwórki wychodzą przed trójkami.

Maksiowa, Asia szybkiego ząbkowania! Ale Wam ładnie chłopy ważą:tak::tak:
Kasia trzymam kciuki za szczepienie!
Natusia
jak to na co zwalić... na ząbki!:-D Albo na skok rozwojowy, bo jak wstaje, to pewnie go korci na więcej, a tu jakieś limity ruchowe:happy2:
Martynka zdróweczka dla Rafałka. Bosz... Cholerne delegacje. Czemu w innych cywilizowanych krajach tego nie ma? Jak mnie to u nas wkurza. Do tego wysyłają facetów dzieciatych, żonatych... A tu jak słyszą, że jest rodzina, to "Nie. Proszę być na miejscu. Żona i dzieci mogą potrzebować" Co za głupie zwyczaje ciągle u nas:wściekła/y::wściekła/y:

Martynka zdróweczka Rafałkowi życzę

pięknie ważą nasze chłopaki forumowe :-) my wśrodę idziemy się zważyć i tak kontrolnie przed wyjazdem
a z zębami to czasem masakra, Iga 5 zęboli bez żadnego płaczu czy innych objawów, a 6 wyłazi od 10 dni i ubiegły weekend to kupa płaczu, gorączka i ciągłe marudzenie, dr mówiła że tak bolało bo ten ząb wstawiał się w swój kanał czy jakoś tak ajeszcze się przebić musi. A jeszcze dostała wysypki potwornej, prawdopodobnie po paracetamolu, dałam 3 dawki w ciągu 2 dób i wysypało całe czoło koło nosa i pod oczami, od dwóch dni dopiero schodzi

reklama
Zdróweczka dla chorowitków, gratulacje za wspaniałe osiągnięcia wagowe.
I mam nadzieję, że jednak ząbkowania dzieciaczki poprzechodzą łagodnie.

Do góry