reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My dziś odwiedziliśmy pediatre. Bo z tym jego katarem już nie dawałam rady. No ale pediatra powiedziała ze to tylko katar, ze osłuchowo ok, uszy ok. Kupiłam dziś inhalator, i od jutra zaczynamy działać. Mały wazy 10,100kg. Zęba mamy kolejnego no i powiedziała że górne jedynki idą bardzo ostro:tak: Ze katar najprawdopodobniej właśnie od tych zębów. Powiedziała że infekcja jeszcze z tydzień może potrwać. Wiec musimy być wytrwali:blink:

reklama
oo wlasnie zapomnialam.w piatek szczepielismy sie.malu prawie nie plakal.nastepne jak roczek skonczy.wazy tyle co Maksio:-D10,100:-D:-D:-D:-Dno i ida mu 4 zeba na raz wiec powiedziala ze TROCHE:-p moze marudzic....ja jej dam troche....:-Dida mu gorne jedynki i dolne dwojki.

Maksia mamusia zdrówka!
Asia spokojnego:-p ząbkowania

U nas już 4 ząbki, z tym że widać tylko jeden na górze i jeden na dole (jeden na górze i na dole są jeszcze malutkie bo niedawno się dopiero przebiły)
Także fajnie wygląda:-)

A u nas w sobotę Bartuś wstał z chrypką. NIc poza tym nie było, żadnego katarku, kaszlu gorączki. Wczoraj też tylko chrypka ale dziś jakby przechodziło.
Mam nadzieję że nic się nie kroi:no:
No i coś ostatnio strasznie marudny, nowe zęby chyba ne wychodzą więc nie wiem na co zrzucić winę:sorry2:

Byliśmy u lekarza. Przyplątała się wstrętna infekcja, gardło czerwone, oskrzela lekko powiększone, do tego zapalenie spojówek od katarku :-(
Dostaliśmy krople do noska - protargol, do oczków Biodacyne, syropek drosetux na kaszel + aerozol na gardełko, mam tez dawac wapno i wit. C.
Idą też ząbki, ta 2 się chyba w koncu przebiła, ale idą trójki :szok::szok: Dziecko marudne ze szok, normalnie wymiekam.
A co najlepsze u lekarza, moja pediatra do mnie wezmie go pani na chwile na raczki, ja go podnosze a Rafał siuuuuuuuuuuuusiuuuu na mnie.... Dobrze ze samochodem bylismy!!! Masakra :angry::angry::angry:
A za 2 tygodnie chrzest.... grrrrrr. A jeszcze najprawdopodobniej Patryk wyjezdza w poniedziałek w delegacje i bedzie w domu tylko na wekendy :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Ja nie wiem jak ja se dam rade :-(

Ostatnia edycja:
No no!!! Waga imponująca :szok:
My jutro na pneumokoki idziemy się szczepić i też dłuższa przerwa.
Martynka
to biedny Rafałek, tak mu się przyplątało :no:, a zęby to czwórki wychodzą przed trójkami.

Maksiowa, Asia szybkiego ząbkowania! Ale Wam ładnie chłopy ważą:tak::tak:
Kasia trzymam kciuki za szczepienie!
Natusia
jak to na co zwalić... na ząbki!:-D Albo na skok rozwojowy, bo jak wstaje, to pewnie go korci na więcej, a tu jakieś limity ruchowe:happy2:
Martynka zdróweczka dla Rafałka. Bosz... Cholerne delegacje. Czemu w innych cywilizowanych krajach tego nie ma? Jak mnie to u nas wkurza. Do tego wysyłają facetów dzieciatych, żonatych... A tu jak słyszą, że jest rodzina, to "Nie. Proszę być na miejscu. Żona i dzieci mogą potrzebować" Co za głupie zwyczaje ciągle u nas:wściekła/y::wściekła/y:

Martynka zdróweczka Rafałkowi życzę

pięknie ważą nasze chłopaki forumowe :-) my wśrodę idziemy się zważyć i tak kontrolnie przed wyjazdem
a z zębami to czasem masakra, Iga 5 zęboli bez żadnego płaczu czy innych objawów, a 6 wyłazi od 10 dni i ubiegły weekend to kupa płaczu, gorączka i ciągłe marudzenie, dr mówiła że tak bolało bo ten ząb wstawiał się w swój kanał czy jakoś tak ajeszcze się przebić musi. A jeszcze dostała wysypki potwornej, prawdopodobnie po paracetamolu, dałam 3 dawki w ciągu 2 dób i wysypało całe czoło koło nosa i pod oczami, od dwóch dni dopiero schodzi

reklama
Zdróweczka dla chorowitków, gratulacje za wspaniałe osiągnięcia wagowe.
I mam nadzieję, że jednak ząbkowania dzieciaczki poprzechodzą łagodnie.

Do góry