reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

dziewczyny - gratulacje wizyt!!

My dzisiaj po szczepieniu. Mały waży 7970g i 73cm. Przez 6 tygodni przybrał 400g, podobno w normie.

reklama
No i po wizycie u lekarza z małym.
Pięknie się rozwija od ostatniego mierzenia urósł 3,5 cm i ma teraz 71cm :-); waga 8700g - czyli 750g w 6 tygodni nie jest źle.

ładnie, ładnie - długi!

Mały waży 9770kg Przez półtora miesiąca przybrał 700g Lekarz powiedziała że super sie rozwija i że wszystko jest ok. Więc jestśmy zadowoleni:-)

rany!!!!!

My dzisiaj po szczepieniu. Mały waży 7970g i 73cm. Przez 6 tygodni przybrał 400g, podobno w normie.

wreszcie zbliżona waga do Mariki :-p

i my po lekarzu - Marika waży ok.7700kg, przybrała 700g przez miesiąc, więc sporo i jest na 50 centylu. Wzrost 66cm (tu zawsze poprawkę trzeba brać), więc 25 centyl (ubranka nosi na 68 i 74).

oczywiście pediatra w szoku, że czworakuje, siada z czworaków i staje - chwaliła aż mi miło było :-) buzią i AZS kazała się nie przejmować, bo nie jest u nas najgorzej, mam tylko raczej uważać na pomidory, żółtko i takie tam potencjlane alegeny w swojej diecie i Mariki. Dostała Bebilon Pepti2, syrop od alergii i nową maść na receptę z mocznikiem

no i się pożegnałam z nią - ale mi szkoda takiej super lekarki...

MAMO MAKSA jejku waga imponujaca :-) I ciesze sie ze z jego zdrowiem juz ok :-)

WSZYSTKIE PAZDZIOSZKI MAJA FAJNA WAGE :-)
NIE WIEM ALE JA SIE TAK STRASZNIE NIE PRZEJMUJE JAK OLIWKA MALO PRYBIERA DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE ZE WOGOLE PRZYBIERA :-)

KATE OLIWKA OSTATNIO WAZYLA 7640 LUB 7660 JUZ DOKLADNIE NIE PAMIETAM WIEC MARIKA I OLIWKA WAGOWO BARDZO PODOBNIE

DZIS MAMY SZCZEPIENIE WIEC SIE DOWIEM :-)

Wagi imponujące nie ma co - GRATULACJE
Ja tam się nie przejmuję - teraz dzieciaczki są bardziej mobilne i stąd mniejszy przyrost wagi.
A poza tym przez ząbkowanie mają mniejszy apetycik.

Czekamy na dzisiejsze wieści lekarzowe.

No i po wizycie u lekarza z małym.
Pięknie się rozwija od ostatniego mierzenia urósł 3,5 cm i ma teraz 71cm :-); waga 8700g - czyli 750g w 6 tygodni nie jest źle.
Niestety nie został zaszczepiony, bo ma kaszelek i katarek - dostał wapienko w syropku i wit C (Cevikap).
Za tydzień to już babcia pójdzie z młodym na tą wizytkę i szczepienie.
Mówiłam lekarce, że nie odksztusza nic - to tak jakby ślina, ale wolała poczekać tydzień.
No cóż przeboleję to - tylko mały będzie płakał i nie przytuli się do cycusia po ukłuciu.
Tak mi go szkoda będzie.

Co do siatek centylowych, to my mieścimy się między 50 a 75 - ufff.
Jest dobrze a ja wymyśliłam już sobie kiedyś trombocytozę :wściekła/y: ... wariatka jestem ... także bye, bye dr Net
Super choc szkoda z tym szczepieniem ale tydzien to szybko zleci:tak:
Przy koncówce sie posikałam:-D:-D:-D
my mamy jutro wizytę i mam nadzieję że uda nam sie zaszczepić na Pneumokoki:happy2: ciekawa jestem ile Amelcia waży bo już troszkę czasu minęło od ostatniego ważenia :-( coś mi się wydaje że spadłyśmy z wagi :-( no ale jutro dam znac mam nadzieje że będzie ok:happy2:
bedzie dobrze czekamy na wiesci:tak:
My dzis po kolejnej wizycie u lekarza. Mały juz wyzdrowiał prawie. Dawki leków zmniejszone ale kazała jeszcze do końca tygodnia podawać. Powiedziała że jeśłi katar sie utrzymuje 2 tygodnie to normalne że może nawet do miesiąca sie utrzymywać. TAK ŻE JAK ZWYKLE MIAŁYŚCIE RACJE:tak:
Mały waży 9770kg Przez półtora miesiąca przybrał 700g Lekarz powiedziała że super sie rozwija i że wszystko jest ok. Więc jestśmy zadowoleni:-)
wow niezle nie zle to tylko mój mały tak mało przybiera:sorry2:
dziewczyny - gratulacje wizyt!!

Super!!!!
i my po lekarzu - Marika waży ok.7700kg, przybrała 700g przez miesiąc, więc sporo i jest na 50 centylu. Wzrost 66cm (tu zawsze poprawkę trzeba brać), więc 25 centyl (ubranka nosi na 68 i 74).

oczywiście pediatra w szoku, że czworakuje, siada z czworaków i staje - chwaliła aż mi miło było :-) buzią i AZS kazała się nie przejmować, bo nie jest u nas najgorzej, mam tylko raczej uważać na pomidory, żółtko i takie tam potencjlane alegeny w swojej diecie i Mariki. Dostała Bebilon Pepti2, syrop od alergii i nową maść na receptę z mocznikiem

no i się pożegnałam z nią - ale mi szkoda takiej super lekarki...
No i królewna powolutku goni inne pazdzioszki:-p co do AZS to niejestem pewna ale czytałam artykuł w DZIECKU i tam pisali aby ograniczyć kąpiele tzn maja byc krótkie:sorry2: ale nie wiem jak to wygląda z basenem bys musiała poczytac:tak:
Mam nadzieje ze nowy lekarz bedzie taki jak ten
No no duże te nasze paździoszki:-)

Bartek waży prawie 9 kg i ma 80 cm:tak:
Kolejny osiłek w naszym gronie

Kaka Dorotka powodzenia na szczepieniach i wazeniach

reklama
Do góry