reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dzięki Dziewczyny!

I pomyśleć, że tyle co ja Ci Malena zabraniałam się martwić:happy2:

My po śniadaniu - dałam Tuśce kaszkę - wcinała aż miło. Co prawda tylko 50ml poszło, ale takiej gęściejszej i z łyżeczki. Teraz się dopycha lwem, a zaraz jeszcze cyc będzie w robocie. Najlepsze to to, że jak robiłam kaszkę i sadzałam ją w krzesełku, to miała tak zdziwioną radośnie gębuchę "Mamo, to dla mnie? Naprawdę?" jakby niedowierzała, że dostanie jeść. Boziulku, trzeba się było posłuchać teściowej...:dry::happy2:

reklama
Zrobiłam siatkę centylową na wzrost i wagę. Dla mnie to nieco nowe, bo tu się nie stosuje takich wykresów (albo się o nich mamom nie mówi:dry:) Wklejam. Jeśli uważacie, że na coś powinnam zwrócić szczególną uwagę, to proszę, napiszcie. Bo wykres leci w dół i mnie to martwi :(

Zrób Tuśce schemat dnia. Ona teraz to już 200ml obiadu powinna wciągnąć, a jak nie to dopchać mleczkiem. Bartek kaszki na gęsto zjada 150ml, ale Patrycja pewnie musi się przyzwyczaić. Przerwy między posiłkami, to chyba nie więcej jak trzy godziny wypada i przez te dwa tygodnie na pewno coś drgnie do góry. Rozwija się prawidłowo więc tu niczego się nie doszukuj.

Zrobiłam siatkę centylową na wzrost i wagę. Dla mnie to nieco nowe, bo tu się nie stosuje takich wykresów (albo się o nich mamom nie mówi:dry:) Wklejam. Jeśli uważacie, że na coś powinnam zwrócić szczególną uwagę, to proszę, napiszcie. Bo wykres leci w dół i mnie to martwi :(

Z tego co ja wiem, dobrze jak dzieciaczek idzie caly czas stalym rytmem po siatce, bez zadnych wiekszych odchylen... Tzn ze miesci sie w swoim obranym przedziale.
Twoja mala rzeczywiscie wyglada na to ze spadla, ale skoro mowisz ze apztyt jej dopisuje to moze zaczekaj z martwieniem sie na zapas i dokarmiaj ja regularnie. Moze po prostu cyckowanie jej juz nie starcza :)

Pogadaj z lekarzem, bo rzeczywiście spada i to niedobrze. Nie martw się, ważne, żeby Tusia była pod opieką lekarza i wspólnie ustalcie menu na cały dzień.

Moja Marika po rozszerzeniu diety wskoczyła wagowo z 25 centyla na 50 (tak mi się wydaje, jutro idziemy do pediatry). Ja się znowu martwię, że pulpet się robi... bo okragła na buzi jak księżyc w pełni, a udka i rączki jak balerony :-D i chyba przez miesiąc przybrała koło 1kg, więc jak na nią teraz to dużo...

Za to ja dziś byłam u mojego gina (od razu się pożegnałam, bo to ostatni raz - zmieniam centrum medyczne). Cały czas niewesoło - polip ciągle tam sobie żyje i mnie do szału doprowadza, bo nie mogę przytulanek tak boli. :-:)-:)-( Dupa, zapisał mi już 3 krem i zobaczymy...

Evelajna wszystko będzie dobrze.
Co prawda wykres spada w dół, ale możliwe że to przez niedojadanie.
Zobaczysz jak w ciągu 2 tygodni po dobrym schemacie żywieniowym podskoczy.
Głowa do góry.

A ja sprawdziłam Martyny wyniki żeby porównać ją z Bartkiem i ona na 8 miesięcy miała 9125 i 70 cm, a on na 7 miesięcy 8720 i 74 - chyba będzie koszykarz po pradziadku :szok:

Kate Ty się wagą w ogóle nie martw, bo jak zacznie chodzić, to na pewno przyrost będzie mniejszy. Większa aktywność i będzie ok. Moja Martynka też do szparagów nie należała, a teraz waży 15 kg i dobrze wygląda. Przez zimę się zaokrągla, a na lato szczupleje.

reklama
Do góry