reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

ja z ciekawosci tez stworzyłam ta siatke i mój tez lekko spadł:sorry2: choc jest jest gdzieś na 35 centylu ale lekarka mówi ze ma jeszcze 600g zapasu:tak: mam nadzieje ze tak jest:tak: Za miesiąc ma kontrolna wage i zobaczymy. próbowałam mu dawac bardziej sycace potrawy ale widac ze sie meczył z przejedzenia a i potrafił zwrócić:(( No nic czas pokaże

Anai :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
z ciekawosci zajrzałam w lali ksiazeczke i jak miała 7 miesiecy wazyła 8370;-) wiec chyba bedzie tak samo z Samim:tak::tak::tak:

No i po wizycie u lekarza z małym.
Pięknie się rozwija od ostatniego mierzenia urósł 3,5 cm i ma teraz 71cm :-); waga 8700g - czyli 750g w 6 tygodni nie jest źle.
Niestety nie został zaszczepiony, bo ma kaszelek i katarek - dostał wapienko w syropku i wit C (Cevikap).
Za tydzień to już babcia pójdzie z młodym na tą wizytkę i szczepienie.
Mówiłam lekarce, że nie odksztusza nic - to tak jakby ślina, ale wolała poczekać tydzień.
No cóż przeboleję to - tylko mały będzie płakał i nie przytuli się do cycusia po ukłuciu.
Tak mi go szkoda będzie.

Co do siatek centylowych, to my mieścimy się między 50 a 75 - ufff.
Jest dobrze a ja wymyśliłam już sobie kiedyś trombocytozę :wściekła/y: ... wariatka jestem ... także bye, bye dr Net

MADZIU WSPANIALE WIADOMOSCI jakos przebolejecie ze nie bedziesz z nim na szczepieniu

My jutro mamy szczepienie Tez bedzie wazenie i mam nadzieje zmierza mi Oliwke AZ JESTEM CIEKAWA :-)

my mamy jutro wizytę i mam nadzieję że uda nam sie zaszczepić na Pneumokoki:happy2: ciekawa jestem ile Amelcia waży bo już troszkę czasu minęło od ostatniego ważenia :-( coś mi się wydaje że spadłyśmy z wagi :-( no ale jutro dam znac mam nadzieje że będzie ok:happy2:

My dzis po kolejnej wizycie u lekarza. Mały juz wyzdrowiał prawie. Dawki leków zmniejszone ale kazała jeszcze do końca tygodnia podawać. Powiedziała że jeśłi katar sie utrzymuje 2 tygodnie to normalne że może nawet do miesiąca sie utrzymywać. TAK ŻE JAK ZWYKLE MIAŁYŚCIE RACJE:tak:
Mały waży 9770kg Przez półtora miesiąca przybrał 700g Lekarz powiedziała że super sie rozwija i że wszystko jest ok. Więc jestśmy zadowoleni:-)

reklama
Do góry