reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Zapisałam Izę na tą rehab na 3 czerwca w innym miejscu się udało.
Ale okazuje się, że potrzebne teraz skierowanie od spacjalisty a nie od pediatry.
Czego pediara nie widziała :szok:
I teraz będę musiała kombinować to skierowanie...
Szlag trafia z tą służbą zdrowia!

reklama
Zapisałam Izę na tą rehab na 3 czerwca w innym miejscu się udało.
Ale okazuje się, że potrzebne teraz skierowanie od spacjalisty a nie od pediatry.
Czego pediara nie widziała :szok:
I teraz będę musiała kombinować to skierowanie...
Szlag trafia z tą służbą zdrowia!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My mamy ostatnią żółtaczkę w czwartek. uff

Ważyłam dziś Tuśkę w naszej przychodni położnych i nalegałam, żeby porównała wszystkie wyniki, bo młoda nie przybiera. Wreszcie jakaś gramotna położna się znalazła, wydarła kartotekę, policzyła i wyszło, że w ciągu ostatnich miesięcy kiepściutko z wagą, a od końca marca do dziś przybrała 90g. Mniej niż 10g na tydzień. Do tego zmartwiła się wklęśniętym ciemiączkiem, ale pamiętała nas gdzieś z początku ważeń, kiedy to Tuśka rosła po 200g tygodniowo i ciemiączko też było wklęśnięte nieco, i stwierdziła, że może taki urok. Ponieważ jednak wszystkiego na raz za dużo, wpisała nas za 2 tygodnie na konsultacje do specjalisty. I tak szybko przy tutejszych terminach.
A ja "mądra" wczoraj już (!!!:wściekła/y:!!!) się zorientowałam, że Tuśka jest głodna. Cyc jej nie wystarcza i te dwa posiłki dziennie. Może wcinać więcej i CHCE, tylko mi położne wmawiały, że "taki schemat karmienia piersią jest odpowiedni i tego się mam trzymać". Chromolę taki interes. Dziś w ciągu 3 godzin wieczornych zjadła słoiczek owoców z biszkoptem, sok 20ml, cyca, kaszkę 50ml, cyca i poszła spać bez histerii, i śpi do teraz. Głupia baba głodziłam dziecko. Wybaczyć sobie nie mogę, że nie słuchałam, co mi dziecko mówi, jak marudzi...

Evelajna nie przejmuj się i słuchaj swojego dziecka. A z wagą w tym okresie tak jest że staje. Kacper od połowy marca cały kwiecień nic nie przybrał a jeszcze mi schudł. dopiero ostatnio ma 200g więcej a i tak nie wiem czy to nie zasługa pieluszki.

Ewelajna, spokojnie. Spróbuj jej ciutke wiecej dawac i zobaczysz jak zareagujesz. Wiem, że mamy cycowe mogą miec wiecej niz 5 posiłków dziennie. Tak wiec po obiadku lub owocku mozesz zawsze dac cycuśka do popicia;-)

Ważyłam dziś Tuśkę w naszej przychodni położnych i nalegałam, żeby porównała wszystkie wyniki, bo młoda nie przybiera. Wreszcie jakaś gramotna położna się znalazła, wydarła kartotekę, policzyła i wyszło, że w ciągu ostatnich miesięcy kiepściutko z wagą, a od końca marca do dziś przybrała 90g. Mniej niż 10g na tydzień. Do tego zmartwiła się wklęśniętym ciemiączkiem, ale pamiętała nas gdzieś z początku ważeń, kiedy to Tuśka rosła po 200g tygodniowo i ciemiączko też było wklęśnięte nieco, i stwierdziła, że może taki urok. Ponieważ jednak wszystkiego na raz za dużo, wpisała nas za 2 tygodnie na konsultacje do specjalisty. I tak szybko przy tutejszych terminach.
A ja "mądra" wczoraj już (!!!:wściekła/y:!!!) się zorientowałam, że Tuśka jest głodna. Cyc jej nie wystarcza i te dwa posiłki dziennie. Może wcinać więcej i CHCE, tylko mi położne wmawiały, że "taki schemat karmienia piersią jest odpowiedni i tego się mam trzymać". Chromolę taki interes. Dziś w ciągu 3 godzin wieczornych zjadła słoiczek owoców z biszkoptem, sok 20ml, cyca, kaszkę 50ml, cyca i poszła spać bez histerii, i śpi do teraz. Głupia baba głodziłam dziecko. Wybaczyć sobie nie mogę, że nie słuchałam, co mi dziecko mówi, jak marudzi...

Evelajna! Zabraniam tak myśleć.
Nic się dziecku nie stało, a teraz już wiesz, żę można dać jej więcej.
Ładnie nadrobi zaległości :tak:
Przynajmniej masz laseczkę a nie pulpeta ;-)

Evelajna nie przejmuj się i słuchaj swojego dziecka. A z wagą w tym okresie tak jest że staje. Kacper od połowy marca cały kwiecień nic nie przybrał a jeszcze mi schudł. dopiero ostatnio ma 200g więcej a i tak nie wiem czy to nie zasługa pieluszki.

U nas też już waga w miejscu stoi odkąd rozszerzyłam dietę-
A były czasy, ze było 300g/tydzień :tak:

reklama
Słonko bedzie dobrze. Nie zawsze jest tak jak pisza czy mówia ze jak jest cycowe to mu powinno wystarczac:tak: Trzymam kciuki za rozszerzenie dietki i postep wagowy Smerfetki. Bedzie dobrze!!! A ty sie nieobwiniaj bo nie masz zadnych powodów by tak robic!!!!

Do góry