reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Byłam wczoraj u gina.Macica się podniosła, stwierdził że jest bardzo mała.... cokolwiek to ma znaczyć. Dostałam nowe tabletki. Jak dostane okresu to mam je brać przez 3 miesiące a potem zmiana a jak nie to dalsze kombinacje. Najprawdopodobniej brak okresu jest spowodowanym braniem tych tabletek co teraz biorę. Sumując same dobre wiadomości :-) Liczę na to że wszystkie dolegliwości miną.

reklama
40 złoty!!!! to nawet by mi się nie chciało dziecka ubierać do lekarza i czekać w kolejce!!!! ;-)

Też tak pomyślałam, tym bardziej, że moja koleżanka jak jeździ prywatnie, to płaci 80zł za jedno dziecko, a 100 jak dwójka, a to tylko Toruń :-)

Dorota stópki smaruje się żeby rozgrzać. Kiedyś lekarz w "mamo to ja" mówił żeby maluchom smarować stopy, bo ten zapach nie będzie tak mocno drażnił, a dopiero starszym dzieciom smarować klatkę i plecy.

Marma to dobre wieści

Evelajana może w tych specyfikach jest kamfora, a ona nie jest wskazana dla małych dzieci, bo może prowadzić do obkurczenia czegoś w gardle i wywołać bezdech (tak czytałam). W pulmexie nie ma kamfory.

Byłam wczoraj u gina.Macica się podniosła, stwierdził że jest bardzo mała.... cokolwiek to ma znaczyć. Dostałam nowe tabletki. Jak dostane okresu to mam je brać przez 3 miesiące a potem zmiana a jak nie to dalsze kombinacje. Najprawdopodobniej brak okresu jest spowodowanym braniem tych tabletek co teraz biorę. Sumując same dobre wiadomości :-) Liczę na to że wszystkie dolegliwości miną.

Swietne wiadomośći!

Dziewczyny zastanawiam się nad jakąś huśtawką dla malucha. Możecie coś podsunąć? macie jakieś lub planujecie kupić?

Evelajana może w tych specyfikach jest kamfora, a ona nie jest wskazana dla małych dzieci, bo może prowadzić do obkurczenia czegoś w gardle i wywołać bezdech (tak czytałam). W pulmexie nie ma kamfory.
i tu mi zabiłaś ćwieka bo ostatnio jak kupowałam Vicka to pani farmaceutka poleciła mi własnie olejek kamforowy bo niby tanszy a takie samo działanie, a wiedziała ze dla dzieciatka:tak:. Ja zawsze stosuje Wick
No super super oby tak dalej:tak:

A my robilismy wczoraj echo serca i z serduszkiem wszystko ok :-) Ale jestem szczesliwa. A te lekkie szmery powinny samoistnie minąc do roczku :-) Rafał nadrobił już wczesniejsze słabe przybieranie na wadze, wazy 8700... hi hi Jest co nosic, rece wymiekają :-)
No i górne zabki tej juz powychodziły, hi hi :-)

reklama
A my robilismy wczoraj echo serca i z serduszkiem wszystko ok :-) Ale jestem szczesliwa. A te lekkie szmery powinny samoistnie minąc do roczku :-) Rafał nadrobił już wczesniejsze słabe przybieranie na wadze, wazy 8700... hi hi Jest co nosic, rece wymiekają :-)
No i górne zabki tej juz powychodziły, hi hi :-)
Ufff kamień z serca.

Dobre wieści.

No i my po lekarzu. Powiedziała ze zadnego pogorszenia nie ma. Oskrzela czyste, a to co mu tak charczy to poprostu wydzielina z nosa. Zmieniła nam troszke syropki. Powiedziała że na wyjechać możemy tzn zależy to od nas ale ona by napewno pojechała. Ze pogorszenie to może nastąpić zawsze nawet i na miejscu. A najczęściej jest tak ze jak dzieci wyjerzdżają z warszawy to najczesciej zdrowieją przez zmiane klimatu. A poza tym do piatku jeszcze kilka dni zostało. Dała nam na wszelki wypadek recepte na antybiotyk ze jakby było gorzej na wyjeździe to dopiero wtedy wykupić. Tak ze jestem troszke spokojniejsza. No i mam nadzieje ze jednak szybko wyzdrowieje i nie bedzie gorzej
Wszystko będzie dobrze.
A ta pani lekarz to naprawdę kobitka z klasą.
No i cena :tak: przystępna.

Do góry