reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

a my dzuś po wizycie u ortopedy i już wszystko dobrze. :-):-):-)Mamy jeszcze skierowanie na usg czy te jąderka kostnienia się potworzyły.
USG 16 czerwca.

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie. Mój mały jest przeziębiony. Kiedyś jak był o wiele mniejszy to też był przeziebiony i lekarz mi kazała smarowac go na noc maścią rozgrzewającą Pulmex Baby. Ale on bardzo wtedy płakał po posmarowaniu i nie robiłam tego. Teraz sobie o niej przypomniałam i go smaruje i juz mu nie przeszkadza. Ale rozmawiałam z sis i ona mi powiedziała żebym tego nie robiła jak mi teraz lekarz nie kazała bo taka masc nie stosuje sie na karzdy rodzaj kaszlu. I ze czasem to może wywoływać kasze a nie go zwalczać. I już sama nie wiem chciała bym wiedziec czy słyszałyście tez o takich opiniach że czasem lepiej nie smarowac?
Nie chciałabym zeby małemu sie pogorszyło. A to co zauważyłam to wcale sie mu nie poprawia to może go faktycznie nie smarować. Co myślicie?
ja też Amelcie smaruję tą maścią i jest wszystko ok :tak: przecież ta maść jest rozgrzewająca a nie przeciwkaszlowa :happy:

My po szczepieniu na żółtaczkę i pneumokoki. Bartek waży 8720 i pani go zmierzyła, bo mówię że go mierzyłam i wyszło 74cm. A ona mierzyła go na długość, jak noworodka, to nawet 78 wyszło.

NATUSIA I KASIA ciesze sie ze jest wsio OK

Wlasnie co do tych masc Moja Oliwka tez ciezko oddycha przez nosek Moze wlasnie taka masc jak jej posmaruje udrozni jej nosek Jeszcze nigdy tego nie robilam :-(

POWIEDZCIE MI JAKA MASC POLECACIE ?
NAPISZCIE NAZWY BEDE WDZIECZNA :-)

Pod nosek możesz smarować maść majerankową. A na smarowanie stópek i plecków, to ja używam właśnie pulmex baby. Możesz też kupić olejek olbas wlać kropelkę do wody i podgrzać świeczką (w takim kominku aromaterapeutycznym)

reklama
No i my po lekarzu. Powiedziała ze zadnego pogorszenia nie ma. Oskrzela czyste, a to co mu tak charczy to poprostu wydzielina z nosa. Zmieniła nam troszke syropki. Powiedziała że na wyjechać możemy tzn zależy to od nas ale ona by napewno pojechała. Ze pogorszenie to może nastąpić zawsze nawet i na miejscu. A najczęściej jest tak ze jak dzieci wyjerzdżają z warszawy to najczesciej zdrowieją przez zmiane klimatu. A poza tym do piatku jeszcze kilka dni zostało. Dała nam na wszelki wypadek recepte na antybiotyk ze jakby było gorzej na wyjeździe to dopiero wtedy wykupić. Tak ze jestem troszke spokojniejsza. No i mam nadzieje ze jednak szybko wyzdrowieje i nie bedzie gorzej

Do góry