reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

No ja tez czekam na to usg polowkowe jakos kolo 20 tygodnia :-) jakos w czerwcu hihi.
Pewnie bedzie czas na tym usg miedzy nozki dzidziusiowi zobaczyc :-)

reklama
No to trochę pocieszyły mnie wasze wypowiedzi. Ja też odczówam taki silny ból jakby naciąganie w brzuchu i już myślłam że to może coś z dzidzą ale widzę że więcej ma takie dolegliwości:crazy:.
Ale i tak za dwa tyg ide do lekarza to wypytam co to się dzieje, bo nie wiem czy to jest normalne:no:.

A co to jest usg połówkowe (aż wstyd pytać:sorry2:ale nigdy nie słyszałam o tym)

No to trochę pocieszyły mnie wasze wypowiedzi. Ja też odczówam taki silny ból jakby naciąganie w brzuchu i już myślłam że to może coś z dzidzą ale widzę że więcej ma takie dolegliwości:crazy:.
Ale i tak za dwa tyg ide do lekarza to wypytam co to się dzieje, bo nie wiem czy to jest normalne:no:.

A co to jest usg połówkowe (aż wstyd pytać:sorry2:ale nigdy nie słyszałam o tym)

Usg polowkowe to nic innego jak tylko usg wykonywane w polowie ciazy czyli ok 20 tyg.Podczas tego badania sprawdza sie czy organy dobrze sie rozwijaja i ogolnie czy wszystko jest w porzadeczku.

Ja ide jutro do lekarza to sie go zapytam bo mni czasami jak leąe na łóżku i sie przekręcam lub zbyt gwałtownie się podniose to mni boli tak jakby lewy jajnik:-( i czasami brzuch też jak chodze ale to rzadko kiedy...

Agniesia25:) dzięi za odpowiedź. Już wiem o co chodzi. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że zrobi mi dokładne badanie usg czy narządy dzidziusia dobrze się rozwijają i jaki jest mój stan. Będzie to w 19.5 tyg. A więc to będzie to ale naprawdę nie słyszałam nigdy takiej nazwy:zawstydzona/y:

Cześć Wam!! ja w środe będe miala polowkowe i juz mam stresa czy wsio ok.? ale tak sobie mysle, że skoro do tej pory bylo ok to juz tak pozostanie!
Czarna jak tam po komunii?
kaka powodzenia jutro w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

url%5D
url%5D

url%5D

Witam stawiam tu moje pierwsze kroki i czuję się trochę" onieśmielona", widzę, że sporo mam mieszka w Irlandii- ja też, mam więc pytanie czy któraś z Was będzie rodzić w
Waterford?
Ja nie mam jak narazie złych doświadczeń związanych z opieką tutejszych lekarzy, owszem jest ona bardzo "uboga" w porównaniu do Polski ale w szpitalu będąc na badaniach byłam zadowolona, duży plus to ten że z ciążą jak narazie jest wszystko dobrze. za 3 tygonie mam następne usg i może się dowiem co się urodzi? Pozdrawiam...

Witam
Ja ostatnie usg miałam robione 24.04. - wtedy wg lekarza był to 13 tydzień . Mój maluszek wtedy słodko fikał - nie czułam nic ale jak Pani Doktor obróciła monitor widziałam jak podskakuje :) Prawie sie rozpłakałam.
Martwie sie że mój dzidzia jest duzy jak na ten tydzień - wazy 54g.

reklama
Witam stawiam tu moje pierwsze kroki i czuję się trochę" onieśmielona", widzę, że sporo mam mieszka w Irlandii- ja też, mam więc pytanie czy któraś z Was będzie rodzić w
Waterford?
Ja nie mam jak narazie złych doświadczeń związanych z opieką tutejszych lekarzy, owszem jest ona bardzo "uboga" w porównaniu do Polski ale w szpitalu będąc na badaniach byłam zadowolona, duży plus to ten że z ciążą jak narazie jest wszystko dobrze. za 3 tygonie mam następne usg i może się dowiem co się urodzi? Pozdrawiam...

Witamy, witamy i zapraszamy na wątek główny:)

Witam
Ja ostatnie usg miałam robione 24.04. - wtedy wg lekarza był to 13 tydzień . Mój maluszek wtedy słodko fikał - nie czułam nic ale jak Pani Doktor obróciła monitor widziałam jak podskakuje :) Prawie sie rozpłakałam.
Martwie sie że mój dzidzia jest duzy jak na ten tydzień - wazy 54g.

Carii mi mię wydaje, ze na tym etapie lepsza dzidzia duża niż za mala...Widać od razu ze dobrze się rozwija:tak:

Do góry