reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Kaka no ciezko jest wypic glukoze tzn moze wypic nie ale jak dla mnie to ciezko jest
ja pozniej utrzymac aby jej nie zwymiotowac hihihi.Ty jak ja bedziesz robila to bedziesz juz w duzo
wiekszej ciazy wiec pewnie bedzie oki :-)

reklama
Kaka nie pamietam kiedy ja sie robiło ale jezeli wyjdzie na kolejna wizyte to nie ma problemu Tylko ze ja robie w ARS medicalu;-) ciężko to coś przełknąć:baffled: ale da sie przeżyć

Mi tam obojętnie gdzie...najwyzej wezmę sobie dzień urlopu albo cos w tym stylu.

Cześć Wam! witam po przerwie;-),widze że same dobre wiesci maluszki pomalu daja znac o sobie,rosna i mamy zadowolone a to najwazniejsze!!ja ide do gina w czwartek juz nie moge sie doczekac bo moze uda sie podejrzec cos miedzy nozkami;-)
Ja mam juz meza w domku calego i zdrowego!!pogoda dopisuje a wiec spacerujemy!! a teraz u nas festyn z wesolym miasteczkiem i maludy ciagle tam chca byc!!a kasa sie nie mnozy-niestety:-(
Dzis zwiedzam allegro i poszukuje lozeczka ale takiego full wypas macie moze cos na oku to podajcie mi link.Co do glukozy tez mnie stresuje ze nie dlugo bede musiala ja wypic ale moze ta cytryna pomoze-sprobujcie.
Pozdrawiam i do wieczorka

Kochane mamy, gratuluję dobrych wieści o maleństwach po waszych wizytach :-)
Dziewczyny czy to badanie z glukozą jest w standardowych badaniach i każda z nas będzie je miała? Ja miałam dziś iść na USG i wyniki testu genetycznego ale w związku z wyjazdem mojego męża przesunęłam na następną sobotę bo chcemy iść razem. No i mam tydzień czasu więcej żeby uprosić dzidziusia na ładne ułożenie, coby staruszkowie mogli poznać płeć kruszynki ;-)Ja tylko na usg chodzę prywatnie, bo jest dokładne a mój gin ma takie zwykłe bez zdjęć. A prowadzącego mam na NFZ, ale rzeczywiście ciężko znaleźć dobrego. Mój poprowadzi mnie do porodu, mam do niego zaufanie, poza tym pomimo prawie 50-tki jest bardzo przystojny ;-) pracuje w moim wybranym szpitalu. Zresztą mam w tym szpitalu też znajomego ginekologa (nasze dzieciaki chodziły razem do przedszkola i przez moją pracę mieliśmy wcześniej kontakt) ale... no właśnie to że znajomy mi strasznie przeszkadza, chociaż jeśli trafię podczas porodu na jego zmianę, to raczej będzie mi obojętne kto mi "majstruje" między nogami, byle szybko i sprawnie :-D
Tirli wyczytałam że mieszkasz w Rumi, ja przez 16 lat mieszkałam w Rumi Janowie a rodziłam syna w Wejherowie

Hej dziewczyny!
Ciesze sie ze z waszymi malenstwami wszystko ok.Zazdroszcze wam ze juz tyle razy widzialyscie dzidzie.Ja we wtorek mam usg polowkowe i jak wszsytko bedzie dobrze to bedzie to ostatnie usg.Troche jestem tym przerazona, ale co zrobic.Do Londynu mam za daleko a u mnie nie ma gdzie zrobic pryw.Za 3 tyg jade do Polski to skorzystam i odwiedze mojego gina.Przy okazji moze dowiem sie cos wiecej bo tu to jest masakra.Nikt nic nie mowi.Jak sama nie zapytam to nawet nie uslysze ze wszystko ok, a na kazde moje dolegliwosci to slysze ze to normalne.
Mam do Was pytanko, czy czasami czujecie takie ciagniecie na dole brzucha, nie wiem czy to mozna nazwac skurczem ale bynajmniej boli i ciezko sie wyprostowac.Ja mam to czasami rano, a nie mam kogo zapytac i sie troche martwie.
Pozdrawiam.

Agniesia25ja nie odczuwam czegos takiego, za to czasem jak za gwaltownie wstane to zaboli w brzuchu tak jakbym naciagnela sobie jakis mięsień ale to trwa chwilke macie tak?

reklama
Tirli czytałam niedawno tak z ciekawości opinie o Wejherowie i rzeczywiście bardzo dobre. Miałam z okna piękny widok :-) chociaż była zima, szpital położony w fajnym miejscu.
Agniesia ja też odczuwam coś w rodzaju rozciągania w dole brzucha, w sumie naliczyłam różne krótkie bóle chyba w sześciu miejscach, ale to ciągnięcie w dole brzucha najczęściej. Nie martw się na razie, we wtorek na usg wypytasz lekarza, połówkowe z tego co wyczytałam w necie i usłyszałam ostatnio od koleżanki jest bardzo dokładne, można się długo napatrzeć na kruszynkę :tak:

Do góry