reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dziewczyny macie racje Zostane przy nutramigenie bo i tak nie chcialam z niego rezygnowac
Wiola masz racje co do pediatry Ona jest fajnym lekarzem ale wlasnie dzis jak czyscilam uszka melj przypomnialo mi sie co ona mowila o jej uszkach Oli ma za uszkami takie cos Takie zolte Luszczy sie jej to i jest to brzydkie Nie da sie tego zrobic tak aby tego wogole nie bylo I pamietam jak lekarka powiedziala ze wlasnie takie cos co ma Oli za uszkiem mowi tez o tym ze jest alergikiem TO PO CHOLERE KAZALA MI ZMIENIC MLEKO NA BEBILON AR ? LUB MIESZAC ?

MAMO MAKSA Oli starcza nawet jak mieszam mleko tak na poltprej tygodnia po puszce wiec otwarta puszka nie stoi 3 tygodnie

No nic rezygnujemy z bebilonu i dzis kupie ten zageszczacz i zobaczymy

reklama
Oli ma za uszkami takie cos Takie zolte Luszczy sie jej to i jest to brzydkie Nie da sie tego zrobic tak aby tego wogole nie bylo I pamietam jak lekarka powiedziala ze wlasnie takie cos co ma Oli za uszkiem mowi tez o tym ze jest alergikiem TO PO CHOLERE KAZALA MI ZMIENIC MLEKO NA BEBILON AR ? LUB MIESZAC ?
Milenka też miała takie i w sumie ma dalej ale już mniej:tak: Spróbuj oliwką posmarować tak z godzinke przed kąpaniem a potem dobrze wymyj, u naszej troszke zeszło i nie widać aż tak bardzo;-) i dziwie się że ta lekarka nie powiedziała ci o tym zagęszczaczu, jakaś chyba nie poinformowana:no:
Ale skoro po bebilonie Oli nic więcej nie wyskoczyło to może dziewczyny dobrze ci mówią że może ona na coś innego uczulona, może na koper albo rumianek w herbatce:confused: coś co dajesz jej od początku jak tylko zauważyłaś że coś jest nie tak:sorry:

Dorotko kup ten zageszczacz w aptece i zageszczaj Nutra, a nie dawaj mleczka z białkiem. Mozesz tez zageszczac mleczko kleikiem ryżowym, ale lepszy jest ten zageszczacz. I skoro Oliwka jest alergikiem to bardzo ostroznie i powoli wprowadzaj pokarmy stałe. A moze mała ma uczulenie na jakis składnik zupek albo obiadków?? Nawet marchewka lubi uczulac, wiec musisz powoli sprawdzac co i jak...
Powodzenia :-)
I podobnie jak dziewczyny przepraszam za wymadrzanie, ale to dla dobra Oliwki :-)

Dorota ja lekarzem nie jestem, ale uważam że nie ma lepszego mleka na alergie niż nutramigen własnie, nie słyszałam żeby jakieś dziecko na nutra źle reagowało dlatego napisałam, że może coś innego ją uczula, herbatka, któryś składnik słoiczków itd.

pamiętam swego czasu Szymek pił tylko mleko nutramigen, do przepajania tylko woda z glukozą, wszędzie sterylnie czysto, ubranka prane w jelpie a buzia cała zasypana, ale nie zmieniłam mleka i z czasem wszystko się unormowało, a teraz jak małego zasypie to upatruje winnego w nowych składnikach a nie w mleku, dlatego nie podoba mi się trop jakim idzie dr, ale przecie to on szkolony nie ja :laugh2:

Ale może to niekoniecznie na białko uczulenie?
A może taka ilość białka, jaką Dorotka podaje nie pogarsza sprawy.
A z tego co pisze znacznie poprawiła się kwestia ulewania.
Więc nie jest to tak do końca bez sensu.

JAK JA WAM WSPÓŁCZUJĘ Z TYMI ALERGIAMI!!!
U nas cisza i mam nadzieję, że tak zostanie.
Jemy wszystko i jest ok.:eek:

Marika też miała suchą skórę za uszkami i to wskazuje właśnie na skórę atopową. Uważaj przy wprowadzaniu wszystkich nowych rzeczy i u Oliwki ostrożnie ze wszystkim, bez szaleństw, tak jak u nas.

A ja tak trochę z innej beczki. Zmierzyłam Bartka i ma 74 cm, a waży jakieś 8400. 14 maja mamy szczepienie, to go zważę jeszcze raz. Będzie po miesiącu 6 posiłków na dobę.

Malena ale na ulewanie (jak dziecko ma podejrzenie refluksu) to są zagęszczacze tylu sinlac a nie zaraz zmienia się mleko.

Marika też miała suchą skórę za uszkami i to wskazuje właśnie na skórę atopową. Uważaj przy wprowadzaniu wszystkich nowych rzeczy i u Oliwki ostrożnie ze wszystkim, bez szaleństw, tak jak u nas.
Kate u nas jak pojawia się wysypka to również w okolicach uszu i na małżowinach, ale z kolei pani alergolog powiedziała, że to są typowe objawy alergii. I bądź tu mądry.

Dorotka tez mysle zebys zageszczala Nutramigen a nie mieszala 2 mleka.
a co do alergii to my znowu bylismy dzisiaj u alergologa i odczulalismy na kilka rzeczy no i zrobilismy jeszcze kilka testow.okazalo sie ze ma na ziemniaka!!! i wode Zywiec....kuzwa...

Dorotka tez mysle zebys zageszczala Nutramigen a nie mieszala 2 mleka.
a co do alergii to my znowu bylismy dzisiaj u alergologa i odczulalismy na kilka rzeczy no i zrobilismy jeszcze kilka testow.okazalo sie ze ma na ziemniaka!!! i wode Zywiec....kuzwa...

Trochę to dziwne...
A to co odczulaliście do tej pory to pomogło?

reklama

Faktycznie nie za wesoło to wygląda. Tyle małych alergików:no:
U nas żadnej alergii nie ma (chociaż ja jestem alergikiem więc bałąm się że Baretk moze pr)zejąc to po mnie), też jemy wszystko.

Do góry