reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Evelajna caredoc to dyżur lekarski wtedy, gdy przychodnie są zamknięte tylko najpierw trzeba zadzwonić podać swoje dane i nr tel noi przedstawić o co chodzi, za jakiś czas oddzwania do Ciebie pielęgniarka z Twojego rejonu tam gdzie jest najbliżej i dokładnie wypytuje i zapisuje Cię do lekarza na konkretną godzinę:tak:Podaję Ci numer 1850334999, nie wiem czy to na całą IRL jest ten sam czy na dublin podadzą Ci jakiś inny?! Noi jeśli masz medical card to wszystko jest za darmo!!! powodzenia!!

reklama
Evelajna caredoc to dyżur lekarski wtedy, gdy przychodnie są zamknięte tylko najpierw trzeba zadzwonić podać swoje dane i nr tel noi przedstawić o co chodzi, za jakiś czas oddzwania do Ciebie pielęgniarka z Twojego rejonu tam gdzie jest najbliżej i dokładnie wypytuje i zapisuje Cię do lekarza na konkretną godzinę:tak:Podaję Ci numer 1850334999, nie wiem czy to na całą IRL jest ten sam czy na dublin podadzą Ci jakiś inny?! Noi jeśli masz medical card to wszystko jest za darmo!!! powodzenia!!

Dzięki Ula! Zapisuję sobie.

Evelajna - dobrze, że się udało!
Dbaj o cycusia i przystawiaj Tuśkę do tego chorego jak najczęściej.

A Dorotka, to chyba z powodu ulewania zmienia mleko i na polecenie lekarza :-D

MALENA dzieki
WIOLA oli wysypke ma juz dawna i na samym nutramigenie tez ja miala A mleka nie zmienilam tzn z polecenia lekarza dajej jej tez bebilon AR
MARTYNKA tak bebilon ar ma w sobie mleko I juz przed bebilonem Oli miala wysypke Nawet jak byla na samym nutramigenie bez sloiczkow i kaszek itp
Bebilon ar mieszam jej z nutramigenem i jest ok Nie ma pogorszenia :-)

Dorota ja lekarzem nie jestem, ale uważam że nie ma lepszego mleka na alergie niż nutramigen własnie, nie słyszałam żeby jakieś dziecko na nutra źle reagowało dlatego napisałam, że może coś innego ją uczula, herbatka, któryś składnik słoiczków itd.

pamiętam swego czasu Szymek pił tylko mleko nutramigen, do przepajania tylko woda z glukozą, wszędzie sterylnie czysto, ubranka prane w jelpie a buzia cała zasypana, ale nie zmieniłam mleka i z czasem wszystko się unormowało, a teraz jak małego zasypie to upatruje winnego w nowych składnikach a nie w mleku, dlatego nie podoba mi się trop jakim idzie dr, ale przecie to on szkolony nie ja :laugh2:

Wiola ja juz sama nie wiem Wiem ze chcesz dobrze :-)
Wiesz co Oli ma raz buzie brzydka a raz sliczna OGOLNIE TO ONA NASJLICZNIEJSZA NA SWIECIE JEST HEHEHE :-)

Bebilon dodajej jej juz od jakis 2 tygodni wiec nie ma zle Bo gorzej niz na samym nutramigenie nie ma Jest tak samo jak na samym nutra
:-) Oli napewno alergikiem bedzie Ja i G tez jestesmy
Poki nie ma zle bo ona ma wysypke raz na kilka dni to nie panikuje Jak cos to bede robila jakies testy
Zobaczymy

DOROTKA mnie też trochę dziwi, że Oliwia dostała Beilon AR, bo ma białko, ale chyba to pediatra się zna nie ja... A to nie lepiej jakoś zagęszczać tylko Nutramigen???

DOROTKO ja niestety nic nie powiem nic na temat alergi itp. bo na szczęście nie maiałm nigdy z tym problemu i jak narazie Maks też nie ma na nic alergii. Ale ja z innej beczki. Piszesz że mieszasz jej dwa mleka i ze dzięki temu idzie ci mniej Bebilonu AR który jest droższy. Chciałam ci tylko przypomnieć ze otwarte mleko nie może stać dłużen niż 3 tygodnie. Więc prosze cie uważaj ze by mała sie nie zatruła albo co. Wiem ze napewno o tym wiesz ale to tak dla przypomnienia:sorry:

Dorotka ja mlekach modyfikowanych wiem tyle co Wy napiszecie i również z innych wątków wynika, że nutramigen najlepszy na alergie. A o tym zagęszczaniu słyszałam i zaraz wysyłam sms do koleżanki, i spytam o nazwę - jej synek ma refluks więc stosowała dopóki nie zaczął siedzieć.

reklama
Dla mnie postępowanie tego lekarza jest kompletnie niezrozumiałe, po pierwsze podać mleko które ma białko, jeśłi dziecko ma potencjalnie alergię, po drugie, mieszać dwa rózne mleka, czego absolutnie nie wolno robić (chyba że jak się przechodzi z jednego mleka na inne i to bardzo krótki czas) a po trzecie kiedy dziecko ma już skończone pół roku i dawno temu powinno mieć dobrane mleko do siebie w zależności czy alergikiem jest czy nie i jest na etapie wprowadzania mu innych pokarmów do diety i mleko powinno być tym stałym w menu.

Przepraszam za to wymądrzanie, ale Ci lekarze naprawdę podnoszą mi ciśnienie przez swoją głupotę :wściekła/y:

Do góry