reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

super dziewczyny!!!ja tu widze ze nasze dzieciaczki polubily skaze bialkowa bo moj przeciez tez:dry:no ciekawa jestem jak po tym bebilonie bedzie.ale o ile sie nie myle to jest ten zageszczony kleikiem wiec moze lepiej dawac nutramigen z kleikiem po prostu:confused:moj juz wogole nie pije samego mleka tylko wlasnie zageszczone.
Bebilon narazie nie spowodowal niuni wiekszych wypryskow na buzi na szczescie Ale tez moze byc jeszcze za wczesnie Ale znacznie mniej ulewa Choc nie wiem czy nawet jakby buzia po bebilonie nie byla gorsza niz jest to czy bedziemy kupowaly bebilon bo on po 35 zl jedna puszka i szczerze to nie stac mnie na karmienie niunie tym mlekiem :-(Ale serio poprawa z ulewanie a raczej jego brakiem jest :tak:
My po lekarzu. Pojechałam tylko dowiedzieć się o dalsze rozszerzanie diety i pokazać naszą brzydką Marikową buzię (od 2 dni plamki chyba po moim szlaństwie jogurtowym). Upewniliśmy się, że to skaza białkowa, więc:
1. odstawiam wszystkie pochodne mleka krowiego (jak ja będę żyć bez żółtego sera i masła???)
2. dostałyśmy Bebilon Pepti - będę na nim robić tylko kaszkę rano, bo na noc Sinlac jemy
3. przepisała nam syropek jakis 2xdziennie (taki na alergię) + maść do zrobienia w aptece do buzi

Mam uważać przy rozszerzaniu diety (może na razie bez bananów, moreli), mięsko za jakieś 10-14dni i zaczynamy z glutenem. Marika przybrała przez 2tyg. 200g, nie za dużo, ale w normie.

Reszta ok wszystko (znowu narobiła mi wstydu - darła papiery na przewijaku).
A w jakiej cenie jest Bebilon Peti ? Moze Moja by mogla go pic i moze ulewan nie byloby tak duzo Nie wiem juz sama A skace to nie wiem czy ma ale chyba tak Pediatra tak do konca nie nazwal tego skaza choc mnie sie wydaje ze to wlasnie ona Ja mam do teraz czasem skaze i to jest strasznie podobne do tego co ma Oli
A widzisz ja masci nie dostalam Musze sie popytac o taka masc specjalna
NATUSIA super wiesci :tak:

reklama
my po szczepieniu mały dzielny nawet nie pisnął. Według pani dr rozwija sie bdb (choc ja nadal uważam ze jest flegmatykiem:rofl2:) Nie przybrał za dużo od ostatniego razu ale dr stwierdziła ze jest ok waży 8060;-)
Ciesze się, że mały tak ładnie się rozwija.

U mnie Oli tez nie przybrala za wiele ale grunt ze przybrala Wazy 7360 :-)O zobaki mam juz pomalu dbac Nie sadzac ale jak ona jest oparta o mniei siada sama tak aby nie byc oparta to mam sie tym nie przejmowac Poprostu ona tak robi wiec na to jest gotowa i jej cialo tez Dr powiedziala ze bardzo silna Kontaktowa Slicznie mowi :-) Jest silna i dobrze sie rozwija :-)
Na to ulewanie mam kupic BEBILON AR tylko ze ono ma mleko w sobie a Oli pije nutramigen ale mam jej ten bebilon dawac raz dziennie i zobaczyc czy buzia sie jej pogarsza Oli poliki ma takie nienaturalnie czerwone i ma takie lekkie czerwone plamki ale na nutramigenie tez je ma Wiec mam obserwowac Raz dziennie bebilon I zobaczyc :-)
Dorotko a czy mała ma jakieś zmiany na buzi spowodowane nietolerancją na mleczko sztuczne?
No i Oli dobrze się rozwija i niech tak dalej będzie.

Bartek po środowym badaniu miał szczepienie bo pediatra powiedziała że jest osłuchowo czysty i gardełko ok więc nie wiem skąd ten katar. Trochę pomarudził przy kłuciu ale mniej niż ostatnio:rofl2:
Waży 8160 więc przybrał prawie 1,5 kg. Rozwija się dobrze, wszystko ok:-):-):-)
Natka Bartuś ładnie przybiera.

Dorotka Bebilon Pepti jest na recepte i kosztuje wtedy 11 zl czyli troche tanszy niz Nutramigen ale to wlasciwie prawie to samo.tyle ze Nutramigen jest bardziej wyjalowiony, dla takich hardcorowcow jak moj co maja alergie na wszystko:)

Ja dziś byłam u grzebologa. No i powiem wam ze sie miło zaskoczyłam. Byłam pierwszy raz w klinice Medicover. Opłaca mi ją mój pracodawca. Ale w ciąży chodziłam prywatnie więc u nich dziś pierwszy raz. Chciałam żeby mi dał tabletki. Jak byłam w ciąży to wiedziałam że wszystkie badania trzeba zrobić itp. Jak chodziłam przed ciążą do lekarza ze służby zdrowia to oczywiście powiedziałam że chce tabletki i mi poprostu przepisywali i to jakie ja chciałam. A dzis oczywiście na wizycie zostałam zbadana, pobrał mi wymaz na cytologie. i powiedziała że mam zrobić badania i dopiero mi dobierze rozumiecie dobierze a nie ja sobie wybiore tabletki. Więc mam skierowanie na USG narządów rodnych, USG piersi, jakieś próby wątrobowe, I coś tam jeszcze czy nie ma u mnie wskazań do zakrzepicy. Normalnie fachura pełna. Dużo tego ale za wszystko mam u nich za darmo tak że jest ok:tak: :tak::tak:Jaka głupia byłąm że wcześniej nie korzystałam z tych dobrodziejstw;-) A i jeszcze jak mu powiedziałam jakie brałam tabletki to sie za głowe złapał i powiedział ze dziwne że jeszcze sie facetem nie stałam tyle one maja w sobie testosteronu:szok::szok::szok:

Mamo Maksa to się nazywa profesjonalizm - ale swoją drogą w LIM-ie też tak podchodzą.

Szkoda, że ja nie mogę tak korzystać z takiego pakietu.
Chyba pracę zmienię ;-)

Ja dziś byłam u grzebologa. No i powiem wam ze sie miło zaskoczyłam. Byłam pierwszy raz w klinice Medicover. Opłaca mi ją mój pracodawca. Ale w ciąży chodziłam prywatnie więc u nich dziś pierwszy raz. Chciałam żeby mi dał tabletki. Jak byłam w ciąży to wiedziałam że wszystkie badania trzeba zrobić itp. Jak chodziłam przed ciążą do lekarza ze służby zdrowia to oczywiście powiedziałam że chce tabletki i mi poprostu przepisywali i to jakie ja chciałam. A dzis oczywiście na wizycie zostałam zbadana, pobrał mi wymaz na cytologie. i powiedziała że mam zrobić badania i dopiero mi dobierze rozumiecie dobierze a nie ja sobie wybiore tabletki. Więc mam skierowanie na USG narządów rodnych, USG piersi, jakieś próby wątrobowe, I coś tam jeszcze czy nie ma u mnie wskazań do zakrzepicy. Normalnie fachura pełna. Dużo tego ale za wszystko mam u nich za darmo tak że jest ok:tak: :tak::tak:Jaka głupia byłąm że wcześniej nie korzystałam z tych dobrodziejstw;-) A i jeszcze jak mu powiedziałam jakie brałam tabletki to sie za głowe złapał i powiedział ze dziwne że jeszcze sie facetem nie stałam tyle one maja w sobie testosteronu:szok::szok::szok:
No gratki, super taka przychodnia:tak::tak::tak:

no wałsnie można tylko pozazdrościć. Ale nigdy nic straconego przy drugim:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
szkoda tylko że trzeba do prywatnej przychodni należeć żeby w końcu się człowiekiem zajęli!!!!
Ja korzystam z LIMu tylko że powoli nie radzą sobie z nawałem klientów i na wizytę u ginekologa nieraz trzeba 2 tygodnie czekać!! To już nie jest to co kiedyś że z dnia na dzień przyjmowali!!! :-(

Do góry