dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Bebilon narazie nie spowodowal niuni wiekszych wypryskow na buzi na szczescie Ale tez moze byc jeszcze za wczesnie Ale znacznie mniej ulewa Choc nie wiem czy nawet jakby buzia po bebilonie nie byla gorsza niz jest to czy bedziemy kupowaly bebilon bo on po 35 zl jedna puszka i szczerze to nie stac mnie na karmienie niunie tym mlekiem :-(Ale serio poprawa z ulewanie a raczej jego brakiem jestsuper dziewczyny!!!ja tu widze ze nasze dzieciaczki polubily skaze bialkowa bo moj przeciez tezno ciekawa jestem jak po tym bebilonie bedzie.ale o ile sie nie myle to jest ten zageszczony kleikiem wiec moze lepiej dawac nutramigen z kleikiem po prostumoj juz wogole nie pije samego mleka tylko wlasnie zageszczone.
A w jakiej cenie jest Bebilon Peti ? Moze Moja by mogla go pic i moze ulewan nie byloby tak duzo Nie wiem juz sama A skace to nie wiem czy ma ale chyba tak Pediatra tak do konca nie nazwal tego skaza choc mnie sie wydaje ze to wlasnie ona Ja mam do teraz czasem skaze i to jest strasznie podobne do tego co ma OliMy po lekarzu. Pojechałam tylko dowiedzieć się o dalsze rozszerzanie diety i pokazać naszą brzydką Marikową buzię (od 2 dni plamki chyba po moim szlaństwie jogurtowym). Upewniliśmy się, że to skaza białkowa, więc:
1. odstawiam wszystkie pochodne mleka krowiego (jak ja będę żyć bez żółtego sera i masła???)
2. dostałyśmy Bebilon Pepti - będę na nim robić tylko kaszkę rano, bo na noc Sinlac jemy
3. przepisała nam syropek jakis 2xdziennie (taki na alergię) + maść do zrobienia w aptece do buzi
Mam uważać przy rozszerzaniu diety (może na razie bez bananów, moreli), mięsko za jakieś 10-14dni i zaczynamy z glutenem. Marika przybrała przez 2tyg. 200g, nie za dużo, ale w normie.
Reszta ok wszystko (znowu narobiła mi wstydu - darła papiery na przewijaku).
A widzisz ja masci nie dostalam Musze sie popytac o taka masc specjalna
NATUSIA super wiesci