reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dorotko, Czarna dobre wieści. :tak::tak:

Bartek po środowym badaniu miał szczepienie bo pediatra powiedziała że jest osłuchowo czysty i gardełko ok więc nie wiem skąd ten katar. Trochę pomarudził przy kłuciu ale mniej niż ostatnio:rofl2:
Waży 8160 więc przybrał prawie 1,5 kg. Rozwija się dobrze, wszystko ok:-):-):-)

My po lekarzu. Pojechałam tylko dowiedzieć się o dalsze rozszerzanie diety i pokazać naszą brzydką Marikową buzię (od 2 dni plamki chyba po moim szlaństwie jogurtowym). Upewniliśmy się, że to skaza białkowa, więc:
1. odstawiam wszystkie pochodne mleka krowiego (jak ja będę żyć bez żółtego sera i masła???)
2. dostałyśmy Bebilon Pepti - będę na nim robić tylko kaszkę rano, bo na noc Sinlac jemy
3. przepisała nam syropek jakis 2xdziennie (taki na alergię) + maść do zrobienia w aptece do buzi

Mam uważać przy rozszerzaniu diety (może na razie bez bananów, moreli), mięsko za jakieś 10-14dni i zaczynamy z glutenem. Marika przybrała przez 2tyg. 200g, nie za dużo, ale w normie.

Reszta ok wszystko (znowu narobiła mi wstydu - darła papiery na przewijaku).

reklama
My po lekarzu. Pojechałam tylko dowiedzieć się o dalsze rozszerzanie diety i pokazać naszą brzydką Marikową buzię (od 2 dni plamki chyba po moim szlaństwie jogurtowym). Upewniliśmy się, że to skaza białkowa, więc:
1. odstawiam wszystkie pochodne mleka krowiego (jak ja będę żyć bez żółtego sera i masła???)
2. dostałyśmy Bebilon Pepti - będę na nim robić tylko kaszkę rano, bo na noc Sinlac jemy
3. przepisała nam syropek jakis 2xdziennie (taki na alergię) + maść do zrobienia w aptece do buzi

Mam uważać przy rozszerzaniu diety (może na razie bez bananów, moreli), mięsko za jakieś 10-14dni i zaczynamy z glutenem. Marika przybrała przez 2tyg. 200g, nie za dużo, ale w normie.

Reszta ok wszystko (znowu narobiła mi wstydu - darła papiery na przewijaku).

oj,kumam ból,ja tez jestem serowa,jogurtowa i mlekowa i to bardzo:tak: Dasz radę:-)
A Mariczka to poprostu aparatka jakich mało:-D:-D:eek::rofl2::happy:;-)

Do góry