reklama
Czarodziejka
Fanka BB :)
we środę 27 lutego pierwszy raz widziałam jak mojemu maleństwu bije serduszko. Wrażenie nie do opisania
Zgadzam się w 100%
Jak pierwszy raz uslyszalam bicie serca mojego dziecka...dopiero wtedy zrozumialam ze rozwija sie we mnie NOWE ZYCIE.....łzy same cisnely mi sie do oczu
Witam,
uznalam ze byłoby fajnie wpisywac jakie badania i w którym tygodniu robiłyscie, w razie czego zeby móc poprosic ginekologa o dodatkowe skierowania lub po prostu porównac :-)
więc:
PIERWSZA WIZYTA 7 TYDZIEŃ
-USG dopochwowo
-skierowanie (niestety badania platne bo lekarz nie ma umowy z NFZ) na:
uznalam ze byłoby fajnie wpisywac jakie badania i w którym tygodniu robiłyscie, w razie czego zeby móc poprosic ginekologa o dodatkowe skierowania lub po prostu porównac :-)
więc:
PIERWSZA WIZYTA 7 TYDZIEŃ
-USG dopochwowo
-skierowanie (niestety badania platne bo lekarz nie ma umowy z NFZ) na:
- -toksoplazmoze
- -morfologie
- -badanie ogolne moczu
- -glukoza
Ostatnia edycja:
ppatqa
Październikowe mamy'08
Przed ciąża tzn w styczniu miałam komplet odzwierzecych Cmv, tokse, rożyczke, bruceloze; cytologie, kolposkopie, usg.
Jeszcze wcześniej bo lato i jesień skończyła szzepioke na zółtaczke,gtypa i tężec
Teraz na pierwszej wizycie mialam usg, badanko i badania do zrobienia morfologie, glukoze, mocz, WR, grupe.
Nastepna przed świetami.
Jeszcze wcześniej bo lato i jesień skończyła szzepioke na zółtaczke,gtypa i tężec
Teraz na pierwszej wizycie mialam usg, badanko i badania do zrobienia morfologie, glukoze, mocz, WR, grupe.
Nastepna przed świetami.
M
modroklejka
Gość
ja miałam pierwsza wizyte 13 lutego-6 tyd a po niej zrobiłam badania: krew morfologia, mocz ogólne (potem dodatkowo posiew bo okazało sie ze mam liczne bakterie), VDRL, tokso, HBS, Bhcg, progesteron (ale te dwa to chyba dlatego ze ja juz dwie ciaze poroniłam), grupe moja i meza wraz z RH (ale my mamy konfilkt), no i cytologie.
to chyba wszystko, jesli mi sie cos przypomni to napisze
to chyba wszystko, jesli mi sie cos przypomni to napisze
Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania laboratoryjne:
-mocz,
-morfologia
-glukoza
Grupę krwi mam już oznaczoną.
Pozdrawiam
-mocz,
-morfologia
-glukoza
Grupę krwi mam już oznaczoną.
Pozdrawiam
Ja podobnie: morfologia, glukoza, mocz, tokso IgM (IgG robiłam w pierwszej ciąży, na różyczkę też, grupę krwi mam oznaczoną).
Dodatkowo z własnej woli mierzę ciśnienie 2 razy dziennie, bo w pierwszej ciąży miałam gestozę w 8 miesiącu.
Dodatkowo z własnej woli mierzę ciśnienie 2 razy dziennie, bo w pierwszej ciąży miałam gestozę w 8 miesiącu.
A
agamir
Gość
Witam Was serdecznie mauski. Macie rację usłyszenie jak bije serduszko maluszka jest najpiekniejsze i niesamowiete. Ja usłyszałam 12 lutego i nie zapomnie tego nigdy.
reklama