reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dorotko zmień lekarza i już. To że w przychodni i na fundusz nie znaczy, że będzie gorzej niz prywatnie:tak: Ja chodze do przychodni., do ordynatora szpitala w którym bede rodziła i jestem mega zadowolona. Uprzejmy, dokładny no i do wszystkiego ma zdrowe podejscie, szkoda że nie mieszkasz w Krakowie to bym Ci dała namiary;-) Na początku pierwszej ciąży chdziłam do takiego totalnego gbura, czasem prywatnie a czasem do przychodni ( tu i tu był do bani:dry:) po 5 miesiącach zmieniłam lekarza i odetchnełam z ulgą, że wizyta u lekarza nie musi sie wiązac z takim stresem:tak: najśmieszniejsze jest to ze tego pierwszego gina polecila mi kolezanka a drugiego wybrałam sobie z przypadku:tak: Podjełam decyzje o tym gdzie będę rodzic i tam szukałam lekarza. I znalazłam:rofl2: MOże ty tez poszukaj gina tam gdzie bedziesz rodzić:tak: Do lekarza chodzisz tam gdzie Ci pasuje. Nie wybiera sie jednego gina w przychodni i nie ma tez rejonizacji, mozesz na każdą wizyte chodzic gdzie indziej i nikogo to nie obchodzi:tak:

reklama
Dorotko mysle ze jak powiesz lekarzowi o swojej sytuacji to da L4. A lekarz pierwszego kontaktu, nie da Ci w razie czego zwolnienia? Na kręgosłup, cokolwiek?

Teraz jestem szczęśliwa z powodu dzidzi, wiec szyjka staram się nie przejmować, przed ciążą reagowałam gorzej, bo beczałam 2 dni, a teraz dzidzia ważniejsza.

Wlasnie zarejestrowalam sie do tej przychodni do nowego gina ale niestety dopiero na
11 czerwca szok takie terminy :szok::szok::szok:.
Czyli 29 maja ide do swoje bo mi soe zwolnienie konczy ale i tak przez jakis czas jeszcze pochodze do swojego bo na poczatku czerwca zrobi mi usg polowkowe:-D.

Zobacze jeszcze co postanowie z tymi lekarzami .

Miesiąc szybko zleci. Moja siostra chodzi do gina, co ma zaklepane na rok z góry wizyty na NFZ. Nikt nie mówi, że lekarze na NFZ gorzej prowadzą ciążę. Ja byłam tylko raz, nie miałam wtedy kasy, i bardzo sie zraziłam. Pewnie powinnam spróbować u kogoś innego...moze jeszcze kiedys.

ppatqa Sliczna duża dzidzia, gratulacje!

dorota123456789 ja chodzę do gin na kase chociaż przyjmuje też prywatniei nie wiem czy jest różnica w traktowaniu pacjentów. I ja też miałam problem z L4 nie chciał mi dawać chociaż bardzo źle przechodziłam początek ciąży:wściekła/y:. Więc chorobowe brałam od mojego lekarza rodzinnego.:-p Ale na ostatniej wizycie jak znów poprosiłam i wytłumaczyłam jaką mam sytuację w pracy to powiedział że da mi juz do końca ciąży. Ale stresu przed tym to ja sie najadłam.
Myślałam o zmianie lekarza ale nie znam tu żadnego innego a ten jest naprawdę dobrym specjalistą więc nie chciałam ryzykować.
I chociaz rejestruje się miesiąc na przód to nie musze nic płacić:-pi zawsze mam usg.A więc jak się da to znajdź lekarza na kasę. Lepiej wydać pieniążki na kaftanik dla malucha...:tak:

reklama
Ja w marcu sie rejestrowałam na maj:-) ale w moim przypadku warto tyle czekać:tak:

Ja chodze do przychodni tylko dlatego że prawie wcale korzystam z pańśtwowej słuzby zdrowia i uważam ze mi sie należy za taaaaaaakie składki:cool: a poza tym to nie wiem czy znalazłabym takiego lekarza prywatnie;-)

Do góry