reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Hej wiec dzisiejsze badanie moczu nie wykazalo bakterii mocz OK :-D

Gin zbadal mnei na kozle i mowil ze jest oki ,macica miekka a to dobrze mowil,
tylko jeszcze jest grzyb wiec zas mam tabletki na grzyba :-(.

Usg zrobil mi takie sekundowe i tylko widzialam jak dzidzia lezala i ruszala
ustami ( moze smakowal plyn owodniowy :tak:) i widzialam bijace serduszko
i gin poscil dzwiek bijacego serduszka :-D.
Usg zrobil mi tylko takie aby sprawdzic czy serduszko bije ( nie mierzyl
dzidzie ,anie nie mam zdjecia i nie wziol mi za to sekundowe usg pieniedzy )
Najwazniejsze ze dzidzia ZYJE :-D:-D:-D

Zmartwily go troche te moje bole brzucha jak na @ i mowil ze jak sa to mocne bole to niedobrze ale u mnie rodzaj boli jest jak na @ ale o wiele mniejszy niz na prawdziwa @ .Gin kazal mi sie maksymalnie oszczedzac :-(.Troche mnie to zmartwilo
ale on to przeciesz robi dla naszego dobra:tak:.Pocieszam sie ze mimo ze prawie codziennie wychodze na spacer to bardzo duzo leze w domu ( jak sie gorzej czuje to wogole nie wychodze tylko leze ,a jak sie lepiej czlowiek czuje to same rozumiecie)

Nastepna wizyta za 3 tygodnie 29 maja :tak:.Aha i przepisal mi tabletki zelaza bo
mam spadek krwi :-(,ale u mnie to normalka i bez ciazy a teraz to juz wogole :tak:

reklama
dorota123456789 Najważniejsze że serducho dzidzi bije:-) i z tego trzeba się cieszyć!
A resztą staraj sie nie przejmować bo to szkodzi. A tak prawdę mówiąc ta chyba większość z nas ma jakieś dolegliwości w ciąży więc tak jak mówił lekarz jedno co możesz zrobić dla maleństwa to ... oszczędzać się.
Życzę dużo zdrówka dla Was;-).

dorota123456789 cieszę się że z dzidziusiem wszystko w porządku:-) Mam nadzieję że te bóle brzucha szybko Ci miną, widocznie macica bardzo się rozciąga i dlatego tak to odczuwasz. Pozdrawiam ciepło.:tak:
ppatqa czekamy na Twoją relację;-)

Dorotka1234... ja trza leżeć to leż:tak: Najważniejsze z dzidzioł ma sie dobrze. A nie mógł ten twój gin zajrzeć nizej w tej sekundzie i sprawdzić płeć:-p:-D

dzidzia ok skacze macha obrac się, były kłopoty ze zdjeciem nie mierzył całego tylko główke i powiedział że data z miesiączki pokrywa sie z data z wielkości główki więc ok, serducho, kregosłóp, główka ok, szukał miedzy nogami ale dzidzia stwierdziła że nie pokaże tak latała że mmo trwało to troche jak patrzył miedzy nogi, powiedział, ze niestety może na nastepnej.
U mnie gorzej, my mamy tylko na dziś zakaz "zabaw", bo brał mi cytologie i znów krew, nie wiadomo czy dadzą rade ocenic jak nie bedzie powtórka, ale i tak wiem że niecikawie ostatnio miałm 3 i dlatego przed ciążą miałam kolposkopie, no i czekam na wyni tej

ppatqa cieszę sie, że dzidzia zdrowa. Co do cytologii to pewnie jakos Cię podleczą. Będzie dobrze:tak:

Ppatqa ciesze sie ze dzidzia zywa ,ruchliwa i zdrowa :-D
Jesli moge zapytac to co oznacza wynik cytologii 3 ?????????????

Ja mialam wynik 2 zawsze taki mam i podobno wynik 2 to dobrze ????:-D
Ja nie moglam tak dlugo ogladaz mojego dzidziolka tak ja Ty :-(,ale widzialam
przez sekunde od pasa w gore i widzialam i slyszalam serduszko wiec tez jestem radosna :-D:-D:-D.

Czarna moj gin wczesniej powiedzial mi ze plec sprawdzi kolo 20 tygodnia :rofl2:.
Nastepna wizyta bedzie jak bede miala 18 tyg i 5 dni i na nastepnej mam
sie z nim umowic na usg polowkowe i pewnie na tym polowkowym sprawdzi mi plec:-D:-D.

Ja sie troche zastanawiam nad zmiana lekarza :crazy:

Teraz poczytalm ze z cytologia to jest tak :

1 oznacza zdrowe komorki
2 to niegrozne zapalenie ,ktore nalezy leczyc
3 podejrzenie nowotworu
4 komorki rakowe

Ja mam 2 i mam zapalenie czyli grzyba wiec sie zgadza :-)

Ppatqa u ciebie bedzie oki zobaczysz tylko nie mozesz sie przejmowac :-)
Pisalas ze przed ciaza mialac 3 a w ciazy pobierali ci juz cytologie czy to pierwszy raz w ciazy????????????????????

reklama
Ja przed ciażą nie miałam cytologi bo przypałętał się jakiś grzybek i gin stwierdził, ze i tak wyszło by źle. W ciaży mam 2. Chyba większość na 2.

Do góry