reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
jejku dziewczyny trzymam kciuki za badania i zdrowie maluszków, trzeba wierzyc że będzie dobrze
Aniaaa oby zastrzyk pomógł całkowicie

My dziś po maratonie po lekarzach. Najpierw usg bioderek i na szczęście wszystko super.

Potem ortopeda i jednak zalecił na wszelki wypadek rehabilitację tej nóżki - jutro będę się zapisywać z Mariką. Ogólnie widzi poprawę i zastanawiał się, czy to konieczne. Kontrola za 6-8 tyg.

I na końcu neonatolog nasza - ogólnie nie miała zastrzeżeń, Marika ładnie przybiera, bo już ponad 2kg od urodzenia. W pt mamy zrobić badania krwi i na wszelki wypadek kontrola u neurologa (ale dopiero koniec lutego miejsca), bo Niuńka strasznie się pręży i spina (b. silna jest) i trzeba sprawdzić napięcie mięśniowe. A koniec stycznia II dawka szczepień.

Wasze słonka też tak się ślinią? Bo my ciągle zapluci przez naszą córeczkę...

KATE moja tez sie slini ale nie do przesady :tak:
Oliwia tez sie prezy non stop i pokazuje jaka jest silna .Ona jak sie ja trzyma to non stop sie prostuje i prezy tak jakby chciala non stop stac CO TO MOZE BYC ??? BO MOWISZ O TYM NAPIECIU MIESNI ????????

MINISIA zgadzam sie z Toba w 100 % ze lotry maja sie lepiej niz Bogobojni ludzie :baffled:Nie masz mnie za co przepraszac bo ja o tym wiem doskonale Ale nie potrafie inaczej zyc Jakos ta wiara siedzi we mnie i staram sie tak zyc choc czasem a nawet i czesto mi to nie wychodzi :baffled:
Kiedys chcialam byc nawet zakonnica i juz bylo bardzo blisko Nalezalam juz do pewnego zgromadzenia zakonnic aleto bylo tak ze jako swiecka osoba przygladalam sie jak one tam zyja i kilka dni w miesiacu zylam tak jak one :tak:
Gdyby nie moji rodzice ktorzy jak bylam niepelnoletnia nie zgodzili sie na moje wstapienie do zakonu to moze juz bylabym zakonnica Ale oni sie nie zgodzili a ja ze nie mialam 18 lat to nie moglam isc bez ich zgody Pozniej poznalam M i jakos tak wyszlo ze zakonnica nie zostalam
I BARDZO DOBRZE BO MAM JUZ SWOJE NAJWIEKSZE SZCZESCIE W ZYCIU OLIWIE :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Moze za to jestem karana ze zakonnica nie zostalam Choc ja nie uwazam ze Bog kara :tak:

ANIAA ja bylam lyzeczkowana jak usuwali mi pierwsza CIAZE :-:)-:)-(Dadza ci wenflon do raczki a do niego glupiego jasai I obudzisz sie juz na normalnym lozku Podobno u mnie caly zabieg trawal max 15 min A wyszlam ze szpitala po 3 gozinach od lyzeczkowania :tak:Takze jak co to bedzie dobrze
Acha to nie boli i nir rozcinaja cie przynajmniej u mnie tak bylo Pozniej troche cie boli jak znieczulenie minie ale minimalny bol
:-)

Ostatnia edycja:
My dziś po maratonie po lekarzach. Najpierw usg bioderek i na szczęście wszystko super.

Potem ortopeda i jednak zalecił na wszelki wypadek rehabilitację tej nóżki - jutro będę się zapisywać z Mariką. Ogólnie widzi poprawę i zastanawiał się, czy to konieczne. Kontrola za 6-8 tyg.

I na końcu neonatolog nasza - ogólnie nie miała zastrzeżeń, Marika ładnie przybiera, bo już ponad 2kg od urodzenia. W pt mamy zrobić badania krwi i na wszelki wypadek kontrola u neurologa (ale dopiero koniec lutego miejsca), bo Niuńka strasznie się pręży i spina (b. silna jest) i trzeba sprawdzić napięcie mięśniowe. A koniec stycznia II dawka szczepień.

Wasze słonka też tak się ślinią? Bo my ciągle zapluci przez naszą córeczkę...

z tego co wiem to do 3 miesiaca zycia takie prezenie to norma, dopiero po 3 stanowi jakis problem. Zosia trafila do neurologa jak miala niecale 4 miesiace i np. wypychala dalej jezyk, nie podnosila sie na raczkach tylko na barkach, dalej sciskala kciuk, i strasznie sie prezyla.My wczesniej myslelismy ze jest ok, bo w sumie od urodzenia trzymala glowke, co wedlug lekarza bylo fenomenem. Okazalo sie ze ma jakas astazje, no i bardzo wzmozone napiecie miesniowe. Pol roku rehabilitacji, codzienne cwiczenia i wszystko wrocilo do normy;-):tak:
No a jak juz myslalam ze wszystko bedzie dobrze okazalo sie ze ma wade ukladu moczowego....ach jak dobrze ze juz ma prawie 5 lat i malo choruje:tak::-) Cociaz teraz juz jestem czujniejsza i zwracam na wiele rzeczy bardziej uwage niz z zosia.

Moja tez sie tak slini ze musze jej kupic sliniaczek :tak:
A raczki to tak w burzi ciagle trzyma ze az mlaska tak jej smakuja:-D kupilam gryzak ale jeszcze nie kuma o co kaman:baffled::eek:
Dorotka napewno to nie jest kara za to!!! ale masz pecha i to jest pewne nie wiem jak to robisz ze przyciagasz te wszystke zła moce do siebie???:no:

MINISIA tez nie nie wiem jak ja to robie :-(
MAGDA troche mnie postraszylas Bo moja zaniedlugo skonczy 3 miesiace i caly czas wypycha jezyczek i sie prezy i nie chce sie podnosic na raczkach :-(
Wiem ze ma jeszcze troche czasu ale jak dalej za miesiac bedzie tak samo to co zas cos bedzie nie tak ?????Kurka ja juz nie chce wiecej miec pecha Ja moge byc chorz ale nie Niunia
Magda to ty tez sie naprzezywalas z twoja mala :-(

reklama
Dorotka ja nie chcialam cie przestraszyc...stas tez wypych jeszcze jezyk, ale jak juz go klade na brzuszek i on daje raczki na bok poprawiam go i rasie klade do przodu. wiesz takie maluszki sie preza, to powinno zanikac po 3 miesiacu weiec mamy jeszcze troszke czasu.
no przeszlam, przeszlam ale juz na szczescie wszystko ok i oby tak da;ej.
aha dzieci ktore byly z ciaz bardzo zagrozonych, mamy braly silne lekarstwa na podtrzymanie maja czesciej wlasnie problemy z CUN.

Do góry