reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My też wczoraj bylismy u lekarza. Maciek też sie darł, co w jego wypadku jest nietypowe. Ale wydaje mi się, ze dlatego, ze lekarka miała zimne ręce, a on jest wrażliwy po mamusi ;-) piecuch jak ja.:sorry2:
W każdym razie ma troszke gardło zaczerwienione i dostał syropek. A do noska na katar mam mu po oklepaniu i wyczyszczeniu maścią smarować. Ale ta maść jest z antybiotykiem i mam wątpliwości. Nie podoba mi się, że ta lekarka tak szafuje antybiotykami i lekka ręką na katar daje :baffled: bedę musiała po szczepieniach (jesteśmy już na 22 zapisani) zmienić lekarza. Teraz mi się nie opłaca, bo znów w kolejce bym była na jakis późny termin.
Co do wysypki, to przepisała maść cholesterolową i kazała obserwować. Zobaczymy czy za 2 tyg będzie to samo, wtedy może coś zrobi więcej.
a 15 mamy usg bioderek. No i jeszcze jakoś muszę w przyszłym tyg do neurologa Maćka na kontrolę zapisać. Idziemy prywatnie, do tego co najpierw bylismy, bo jak poszliśmy później państwowo, to była masakra :crazy: pisałam juz na tym wątku jak nas przyjęto. a ten prywatny, to i miły jest i ma podejście do Maćka i ma doktorat z neurologii dziecięcej. No i nie jest taki drogi, bo wizyta 90 zl kosztuje.

reklama
ANIU to rzeczywiscie jaka glupia lekarka jak taka niedelikatna Moja na usg bioderek kazala mnie trzymac dziecko i mnie przewracac bo ona wlasnie ma zimne rece I zawsze jak ja bada to przez tetre sa dotyka lub przez jakies jej ubranko :tak:
Wlasnie sprawdzilam i moja niunia 12 grudnia miala obwod glowki 39 a miala wtedy 1,5 miesiaca Twoj ma teraz troche wiecej a ta roznica nie wydaje mi sie za wielkqa choc nie znam sie wiec lepiej sie nie wypowiem wiecej Ale pojdziesz na to us i sie uspokojisz bo napewno bedzie ok A na kiedy masz to usg glowki ????????

TRINA tez nie lubie jak lekarze odrazu daja antybiotyk Moja na szczescie tak nie robi :tak:

To teraz co u Oliwi :-(Nie zwazylam jej bo nie bylo jak ale to nic straconego:tak:.Osluchowo czysta Ma troche plesniawek w buzi I musze jej to smarowac :tak:
Bioderka ok Ostatnio byla minimalna roznica na jednym ale taka ze nie kazala pieluszkowac a dzis sie wsio unormowalo i jest ok
NERKA JEST ZLA :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(LEWA NERKA JEST ZA DUZA :-:)-:)-(Teraz do piatku musze odda Oliwi mocz do badania I do piatku zas do lekarza Jak bedzie z moczem cos nie tak to da leki A jak bedzie oki to za jakies 3 tygodnie do miesiaca czasu zas mocz i zas usg nerki i MAMY SIE SZYKOWAC ZA OKOLO MIESIAC NA SZPITAL :-:)-:)-(

Dorotka a w szpital po urodzeniu badali Oliwię? miała powiekszona tą nerkę? ze mna na sali lezała dziewczyna, której syn też miał cos nie tak z nerką. Ona po kilka razy codziennie mocz zbieeała do analizy i miała ze 3 usg tej nerki. Przy wypisie dostała namiar na nefrologie w szpitalu dziciecym i miała tam sie zarejestrować do poradni i dalej leczyć. Ale oprócz tego zadnych lekarstw nie dawali a maluszek normalnie wygladał i sie zachowywał.

Dorotka przykro mi...ale wierze ze bedzie dobrze.
Trina w szpitalu po urodzeniu chyba nie robia wszytkim dzieciom USG.nie bylo chyba jak tego wykryc wczesniej .chyba ze na 3d w ciazy.

Dorotka powiedz cos Ty w życiu nawywijała, że tak Cie los karze????:eek:(nie teraz poważnie) naprawde leca na Ciebie wszystkie plagi świata!!!:wściekła/y::wściekła/y:
To nie są dobre wiesci ale wierze że będzie dobrze i Oliwcia cokolwiek tam z nerka sie dzieje wyjdzie obronna reka!!!
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

To teraz co u Oliwi :-(Nie zwazylam jej bo nie bylo jak ale to nic straconego:tak:.Osluchowo czysta Ma troche plesniawek w buzi I musze jej to smarowac :tak:
Bioderka ok Ostatnio byla minimalna roznica na jednym ale taka ze nie kazala pieluszkowac a dzis sie wsio unormowalo i jest ok
NERKA JEST ZLA :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(LEWA NERKA JEST ZA DUZA :-:)-:)-(Teraz do piatku musze odda Oliwi mocz do badania I do piatku zas do lekarza Jak bedzie z moczem cos nie tak to da leki A jak bedzie oki to za jakies 3 tygodnie do miesiaca czasu zas mocz i zas usg nerki i MAMY SIE SZYKOWAC ZA OKOLO MIESIAC NA SZPITAL :-:)-:)-(

Dorotko - współczuję :-(Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku !!! Trzymam mocno kciuki za Was !! Wiesz...dzisiaj to jest chyba jakiś pechowy dzien... co wizyta u lekarza to złe wieści,,.,

Ja niedawno wróciłam od gina...:-:)-:)-( coś mi zostało w macicy..jakiś skrzep...jutro mam iść na zastrzyk, po którym może wyjdzie, a jak nie to do szpitala na łyżeczkowanie w narkozie... normalnie załamana jestem :-:)-:)-( najpierw Szymcio rano, a teraz ja.... na dodatek jak ja byłam u gina, to Szymek został z moja mamą i moim ściągniętym mlekiem i... nie chciał jeść z butelki :-:)-:)-( a jak będę w szpitalu tio nie będzie miał przecież wyjścia...

Dorotka narazie sie nie martw, napewno wszystko bedzie dobrze, kiedys duzo o takim czyms czytalam bo zosia tez miala lekko powiekszona nerke, czeste zakazenia drog moczowych itd. okazalo sie ze to wada wrodzona ukladu moczowego tzn mocz cofal jej sie do nerek. Napewno zrobia jej badania cystografie, posiew moczu itd., a potem nefrolog i leczenie. Mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego i jakos sobie poradzicie. Trzymam kciuki
Napisz co ci dokladnie powiedzial lekarz, tzn za wyjatkiem tego ze nerka jest powiekszona,ukm, czy jest dobrze ulozona, eho itd.

Ostatnia edycja:
Aniu jejku mam nadzieje ze będzie ok, na badanie niech cię ktoś zawiezie, byś niemusiała sama wracać
Dorotko pomyślałam to samo co minisia, będzie dobrze

Dorotka powiedz cos Ty w życiu nawywijała, że tak Cie los karze????:eek:(nie teraz poważnie) naprawde leca na Ciebie wszystkie plagi świata!!!:wściekła/y::wściekła/y:
To nie są dobre wiesci ale wierze że będzie dobrze i Oliwcia cokolwiek tam z nerka sie dzieje wyjdzie obronna reka!!!
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Wlasnie nie wiem co takiego zlego zrobilam w zyciu :-(
Cale zycie byla i nadal jestem wierzaca i praktykujaca i kiedys to nawet bardzo Cale zycie staram sie byc dobra i uczciwa wiec nie wiem za co mnie to zycie tak kaze :no:
Serio jakas plaga nademna wisi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I jak tu nie narzekac Ale tez wierze i mam nadzieje ze bedzie ok :tak:

reklama
Ten opis dala mi lekarka

USG jamy brzusznej
Watroba niepowiekszona , o jednorodnej strukturze echa.Pecherzyk zolciowy niewidoczny.Trzustka przeslonieta gazami jelitowymi,sledziona niepowiekszona,bez uchwytnych zmian ognioskowym .Nerki w typowym polozeniu prawidlowej wielkosci .W nerce lewej widoczna miedniczka nerkowaszer ok 8 mm i poszerzony kielich gorny.Nerka prawa b/z .Pecherz o gladkich obrysach .

Do góry