reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

trina takie same krąsotki miał Kamilek i po tym kremie co pisałam sladu już nie ma, nam go przepisał pediatra alergolog i stwierdził ze to nie uczulenie lae podrażnienie skóry

reklama
Trina - nam pomógł Emolium Krem specjalny (koleżanka mi doradziła). Zostały tylko drobne krosteczki wyczuwalne pod palcem na bródce, a tak to buzia gładziutka.

Dzisiaj byliśmy na bilansie i tak, mały waży 6200 w pampersie ;-), 62 cm długi i obwód główki 40 cm. Chociaż same wymiary niewiele znaczą tylko centyle. Waga na 25 centylu, czyli z Szymka raczej pudzian nie wyrośnie, główka na 35centylu a wzrost na 50. Ogólnie zdrowy, chociaż ten mój pediatra wcale mi się nie podoba, raptem zajrzała małemu w gardło i osłuchała go, nawet krostek na buzi nie dopatrzyła :wściekła/y:. Olewam ją bo i tak do lekarzy jeżdżę prywatnie, a ona tylko recepty na mleko mi pisze, no i w razie czego jest pod ręką. Do innego pediatry mam min, 20 km.
.
Wanilia - ojej... to Szymek mając 8 tygodni jest o 2cm dłuższy od Twojego Szymka, a o 900g lżejszy, na dodatek główkę ma o 2cm szerszą !! chyba będzie wysoki i chudy po tacie....

U Samiego 33cm po urodzeniu w 6 tyg 39:))) To chyba mojemu najwiecej łepek urósł:))) a wydaje sie taki drobny:-D:-D:-D
Czarna - no to Szymkowi łepek w podobnym tempie rośnie... tyle, że ma już 42cm... kurde.....on to chyba jakiś niewymiarowy jest, choć nie widać tego tak po nim....dopiero liczby na to wskazują...

O nie !! właśnie sobie w necie sprawdziłam te siatki centylowe, i wage ma 50, a wzrost....powyżej normy!! powyżej 97..grrrrrr

Kurcze, dziewczyny.... tak strasznie się boję o tą jego główkę .. :-:)-:)-( Ciemiączko też ma sporo i strasznie się boję, żeby to nie było wodogłowie.. Boże, nie wiem co bym zrobiła gdyby to było to... sama mu jutro zmierzę główkę swoim metrem. Nie wiem jak ja wytrzymam do poniedziałku do tego USG :-( :-( :-( Już mi wszystko jendo co będzie ze mną, mogą mnie łyżeczkować ile chcą, byleby z nim było w porządku...s:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

ANIU nie mozesz sie tak zamiartwiac choc wiem ze to nie latwe Bo ja sie o moja z ta nerka martwie i juz mnie trzepie jak po chrzcie zaraz musze isc z nia do szpital bo watpie ze nagle nerka sie zmniejszy jak juz 2 razy byla o wiele wieksza :-(
Mowilysmy tu o moim pechu ale Kurka dlaczego ten pech dosiega moje dziecko ??????? Ja moge byc chora ale nie ONA :-(

Aniu musimy byc dobrej mysli

reklama
Do góry