reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

ASIA twoj Rafalek to juz kawal chopa hihi Za malo u mnie Oliwia przez miesiac przytyla jakis 1 kg i lekarka powiedziala ze oki Dzieci kazde roznie rosnie i tyje :-)
MALENA I ASIA dobrze ze juz po szczepieniu i ze jest ok :-)Spokojnej nocki wam zycze :-)
MARMA to z tym sloniem to ci KAPLEMENT :-)
ulka FAJNIE ZE MACIE TAKIE COS TAM ZA DARMO :-)

reklama
My po szczepieniu. Izunia strasznie się popłakała :-(
Ja nie mogę na takie rzeczy patrzeć :-(
Ale jest zdrowiutka.
Rośnie prawidłowo - ma 4260g, nie mierzyła długości.
Teraz chce spać, ale chyba jej się przypomina, bo popłakuje smutno.
Oj maleńka biedna.
I ładnie przybiera na wadze.

No my tez po szczepieniu.maly zdrowy.wazy 5450.nie mierzyli tez u mnie.i tez poplakuje przez sen wiec tez tak mysle ze mu sie przypomina.wlasciwie to Malena moglabym Twojego posta skopiowac:-Dbalam sie ze wazy za malo ale babka powiedziala ze dlatego ze mial falstart w tym szpitalu co schudl:baffled:i w miesiac przytyl 1700 wiec powiedziala ze ok na szczescie.
Gratulki dla Rafałka, że tak ślicznie zniósł szczepienie.
A waga imponująca - mój Sebcio mając 6 tygodni tyle ważył :-)

Ja jutro pierwsza wizyta u gina, a w pt Marika ma szczepienia.
Trzymam kciuki Kate za wiz i szczepienie.

Wreszcie pierwsza wizyta u gina za mną. W sumie wszystko ok, ale chyba się za mną stęsknił, bo tak się rozgadał, że mnie wypuścił nie chciał. I zachwycał się Mariką... :-)

A i pytał o antykoncepcję i przepisał mi zastrzyk. Jeden na 3 m-ce i kosztuje tylko ok. 30zł, więc spoko. Działa po 5 dniach - w sobotę idę się kuć, bo wtedy też krew mi pobiorą. A kolejna wizyta za 3 m-ce i następny zastrzyk.

wazy juz 6,500. na oczko mam biodacyne jak nie przejdzie to do okulisty, do twarzy inne kosmetyki, krem i wywar z owsa. a tak pozatym wszystko ok, mały usmichał sie gadał do lekarza i na koniec beknął, pierdnął i walnął kupe.

Wow Patrycja ładny klocek z Kamilka. Biodacyna jest dobra powinno pomóc:tak:

My po konsultacji. Mały ma sie osłuchowo super. Lekki katarek i zaczerwienione gardełko. Ale jest to wirusówka której nieleczy sie antybiotykami dlatego niepomagało i kazał odstawic:tak: Tylko niepotrzsebnie nabawił sie znów plesniawek od antybiotyku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i dostał srodek przeciwgrzybiczny:-( Nie jest powiedziane ze nic z tego sie wiecej nierozwinie ale "CHOCBYM SIE SRAŁA I NIEWIEM JAK STARAŁA TO NIEUCHRONIE GO TERAZ" bo jezeli choroba ma sie rozwinac to sie rozwinie:-( najblizsze dni pokaza;-)

Czarna! Oby się rozeszło po kościach.
Patrycja! To twój młody to jak moje dwie Izunie prawie!!!
nie dziwne, że mu cycuś nie wystarcza!

A ja zapomniałam dodać, że osłuchowo u mojej małej nie słychać już tego szmeru nad sercem. Konsultacja kardio dopiero w styczniu, ale możliwe, że się zarosło.
Oby...

My po wizycie u lekarki i szczepieniach. Marika super przybrała, bo waży już ponad 4500kg (przybrała 600g w 2 tyg.). Tak to wszystko ok, tylko ta nóżka nadal nas niepokoi... Ale zobaczymy co powie ortopeda na kontroli 7.01.

Szczepienia zniosła dzielnie (ja mniej płacąc prawie całe becikowe) i noc też ok (marudziła wieczorem tylko). Oby nic jej nie dolegało po tym kuciu.

Ppatqa - wow!! czarna ma rację, ładny klocek z Kamilka!! ale Szymek chyba tez sporo rzybrał... czuć w rękach :-) w święta będziemy mieć wagę na pare dni to się okaże ile wazy

Kate - wow!! prawie całe becikowe?? to jakie szczepionki dawaliście Marice?? Rotawirusy?? My 7 stycznia dopiero będziemy mieć szczepienia...

Wreszcie pierwsza wizyta u gina za mną. W sumie wszystko ok, ale chyba się za mną stęsknił, bo tak się rozgadał, że mnie wypuścił nie chciał. I zachwycał się Mariką... :-)

A i pytał o antykoncepcję i przepisał mi zastrzyk. Jeden na 3 m-ce i kosztuje tylko ok. 30zł, więc spoko. Działa po 5 dniach - w sobotę idę się kuć, bo wtedy też krew mi pobiorą. A kolejna wizyta za 3 m-ce i następny zastrzyk.

Kate no i jak się czujesz po tym zastrzyku ??? ciekawam efektów, bo słyszałam niepochlebne opinie na temat tej metody antykoncepcji.

Dziewczyny gratuluje pomyśłnych wizyt a choróskom życzę dużp zdrówka :tak::-)

reklama
Aniaa - no poszło z rotawirusami 650zł i tak zrezygnowałam na razie z pneumokoków, a za 6 tyg. powtórka... masakra

Wanilia - nie poszłam na zastrzyk na razie... poczytałam w necie i właśnie się waham, zwłaszcza, że potem można długo mieć problem z zajściem w ciążę... :-( chyba się zdecyduję na tabletki jednak...

Do góry