reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dobrze Dorotka, że u Ciebie wszystko w porządku.
Mam nadzieję, żę szybciutko urodzisz :-D

Ja tez juz po wizycie.
Z małą wszystko dobrze.
Waga moja bez zmian. Ciśnienie 130/80.
Szyjka skrócona, jakieś tam rozwarcie było i gin mi "przepchał" ;-)
Tak to ujął. Na wspomnienie tego hmmm.... doznania mam dreszcze.
Mówi, że palec przeszedł, ale nie życzy mi, żebym urodziła dziś albo jutro, bo poród będzie bardzo długi i bolesny - nie wiem po czym wnioskuje.

Koniec końców jak nie urodzę to mam 24-go na ktg do szpitala
(to jest mój termin z USG) i wtedy pogadamy co dalej.
A ja kupiłam sobie liście malin i parzę właśnie.
Oj! Nie wyglądają apetycznie!

reklama
Dorotka , Malena gratuluje udanych wizyt:-):-):-)
ja juz tez po.
cisnienie 138/86 czyli ostatnio normalne u mnie.
waga spadla o 1.5:-)czyli i tak plus 28:baffled:no ale zawsze te 1.5 mniej:tak:
szyjka krotsza, cos mi tam tez przepychal, bo teraz na wkladce krew mam no i to bolalo kurcze- myslalam ze mi oczy wyjda:baffled:
rozwarcie na 2
jutro mam przyjsc do szpitala na KTG i do niego znowu tyle ze juz w szpitalu z tymi wynikami
i jak wszystko bedzie ok i nie urodze do 30 to 30 bez skierowania mam przyjechac do szpitala na wywolanie bo ostatnio po tygodniu wywoluja a nie po 2 jak dawniej bo mowi ze za duze ryzyko.
cos mi po tym badaniu caly czas brzuch sie stawia.
tak wiec dziewczyny widze ze chyba jednak kiedys urodzimy:tak::tak::tak:kurcze moj maly to chyba rzeczywiscie na Haloween sie szykuje(31.10):tak:bo mam nadzieje ze nie na 1.11!!:crazy::no:
a ze smiesznych rzeczy to zapomnialam antygwalty zdjac przed wejsiem na samolot i wygladalam komicznie:-p

MALENA I ASIA gratuluje udanych wiesci :-)

Asiu rozwarcie na 2 no no :-)Fajnie ze juz po tygodniu wywoluja Ja sie wybieram do szpital gdzies 31 a najpozniej 3 listopad Ale jest jeszcze nadzieja ze urodze wczesniej ;-)

reklama
Malena, Asia, widzę, że Wasi ginekolodzy "robią" z Wami cokolwiek, u mnie niestety nie badają na koźle :nerd: (albo im się nie chce???)

Więc ja też po wizycie. Ciśnienie 130/80:-D, waga 1kg w dół (dziwne, bo od piatku:nerd:), Mały fikał przy słuchaniu tętna. Jutro na 8 rano idę na KTG, potem JESZCZE JEDNA wizyta (uwazam, że całkiem bez sensu...:baffled:), kolejna w piątek, a na sobotę skierowanie na porodówkę. Coś czuję, że pobujam się do soboty i tak jak było z Julą, urodze w niedzielę :-D I to by było na tyle.....

Do góry