reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
A magdasf ma poprostu zalamke....normalnie az ryczec mi sie chce. Bylam u mojego gina, a tu dupa okazalo sie ze mial jakis wypadek i go nie ma....
Jestem taka strasznie zla bo napewno nie bedzie go do konca pazdziernika a co potem to juz mnie nie bardzo obchodzi. Nie jestem zla na niego bo to nie jego wina, ale jestem zla na cala te sytuacje. U mnie w aleksandrowie przyjmuje prywatnie taka jedna gin wiec poszlam do niej, zeby sprawdzic co i jak. Juz na sam widok jakos tak dziwnie mi sie zrobilo, bo dla mnie to juz zle jej z oczu patrzylo, i jak ze mna rozmawiala (bardzo milo oczywiscie ) to swidrowala tymi swoimi oczkami. Dowiedzialam sie jedynie ze jeszcze dluuuuuuuuuuuuuuga droga przede mna, i tak szybko nie urodze (????????), zbadala mnie jedynie na kozle, powiedziala to samo to moj gin tydzien temu, wziela stowe, powiedziala ze jutro ma dyzur w rydygierze (o zgrozo szpital ktorego unikam jak ognia) to zrobi mi ktg.
Oczywiscie zacwalal swoj szpital i mowila zebym sie zastanowila czy nie chcialabym u nic rodzic...
Jestem taka zla, poprostu zione ogniem.
Przed chwileczka udalo mi sie dodzwonic do mojego lekarza i on powiedzial ze jak dobrze sie czuje, czuje ruchy to mam sie stawic do szpitala za tydzien w poniedzialek najpozniej. Podal mi numer tel do swojego kolegi i gdyby cos to mam do niego dzwonic.

No coz to ja cyba nie zostane mama pazdziernikowa tylko listopadowa....a tak nie chcialam byc ostatnia:no:

Madziu wszystko moze sie w kazdej chwili zmienic wiec spokojnie:tak: wiem ze łatwo sie mówi. Ja niby ciesze sie na moja wizyte za tydz ale z drugiej strony to nie wiem jak zareaguje jak sie okarze ze zero przygotowania:baffled:

MAGDA wspolczuje ze jestes zawiedziona ze nie bylo twojego gina i ta wizyta u tej babki A co ty gadasz ze bedziesz listopadowa Do 27 jeszcze jest ciut ponad tydzien a 27 masz sie wstawic do szpitala a pozniej jest jeszcze 5 dni pazdziernika A co ja mam powiedziec jak nie urodzie do TP lub po to 31 ide dopiero do szpitala Ja tez nie chcialam byc ostatnia Najchetniej to juz dzis poszlabym na porodowke

A mi lekarz w szpitalu z łaską zrobił dzisiaj to KTG, pomarudził, ale zrobił :-D No wiec wszystko w porządku i nic mi wiecej nie powiedział, hehe. Jak sobie tak z Patrykiem obserwowalismy to urządzenie to tętno dziecko było cały czas w okolicach 140 (chyba ze mały sie wiercił to podskakiwało),
a ten drugi wyswietlacz to chyba skurcze macicy pokazuje nie?? To było w granicach od 1 do 20 prawie cały czas, i dodatkowo wyłapało chyba 2 skoki do 40 i 2 do 60, ale ja w sumie nic specjalnego nie czułam, wiec nie wiem czy to skurcze czy co?? Czulam moze tylko lekkie napinanie brzuszka. Sama nie wiem co to znaczy dokladnie, a ten lekarz mi nie wytłumaczył, heh. Obejrzałam sobie za to sale porodowe i sa naprawde super :-D Jedna ogromna, na ktorej jest wszystko: pilki, drabinki, fotele, wielka wanna, kanapa - normalnie az oczy mi wyszły z orbit, jak tam ładnie i 2 mniejsze sale tez ładne i tez mozna tam korzystac z piłek itd.
Dla dziecka mam wziasc z 10 pampersow, chusteczki, 3 spioszki i 3 kaftaniki - bodów NIE... hmm ciekawe bo mam wpakowane wlasnie body :-D Ja chce normalnie na tej wielkiej sali rodzic :-D
A i jedno co sie nowe dowiedzielismy to do porodu rodzinnego Patryk musi miec buty na zmiane, znaczy sie kapcie albo klapki, bo inaczej go nie wpuszcza na porodowke :-D
A jaki tam spokoj. Przyjechała akurat jedna do porodu i połozna mowila, ze to dopiero druga dzisiaj :-D :-O Normalnie fajny szpital :-D Zobaczymy czy bede zadowolona po porodzie :-D

No to teraz wizyta u mojego gina we wtorek i pozostaje dalej czekac, az cos sie w koncu zacznie :-(

MARTYNKA ciekawe jak to jest z tymi skurczami ze juz ktoras z was nic nie czuje a ktg pokazuje skurcze Jestem tego ciekawa co u mnie by pokazalo ale dowiem sie po 26 jak co :-(.Wiesz co ja to bym takich lekarzy zamordowala Ja strasznie nie lubie jak lekarz robi laske i jeszcze niczego nie wytlumaczy Ja bym sie go wsio wypytala :-)Ale najwazniejsze ze jest dobrze
:-)

reklama
Do góry