reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
No tak, najważniejsze, że wszystko w porządku, ale wizja szpitala dopiero 10 listopada nie jest pocieszająca...przecież to prawie za miesiąc !!!!
Asia - no właśnie ten "brak" już jest od dość dawno, więc to o niczym w moim przypadku za bardzo nie świadczy :-(

cześć Dziewczyny!

Ja już po wizycie... rozczarowana i rozżalona, no i zła...

Ciśnienie OK, waga +15kg :-(

USG nie miałam, więc nie znam wagi Szymka.

Szyjki brak, rozwarcie 1cm, czyli tak jak było, brzuch wysoko, tętno ładnie równo bije.

Nie zapowiada się, że szybko urodzę :-:)-:)-( jak nie urodzę do 3 listopada:szok::szok::szok: to 4-go mam iść na wizytę, i albo od razu do szpitala, albo dopiero w 10-go:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

ehhhhh.... do dupy :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

o kurcze...
nie zazdroszcze! To jeszcze prawie miesiąc!!!
No tyle Cię mogę pocieszyć, że ja się 10-go listopada urodziłam ;-)

Aniaaa gratuluję bo wszystko dobrze :tak:, ale no właśnie to czekanie
u mnie tydzień temu identycznie gin stwierdził że szyjki nie ma rozwarcie na 1 palec (czyli 2 cm) i że nie umawiamy się bo szybciej w szpitalu się zobaczymy a tu d..a
postanowiłam w weekend a najpóźniej w poniedziałek naściemniać na izbie przyjęć żeby mi ktg i badanie zrobili, ruchy coraz rzadsze, brzuch ciągle spięty, chyba od wczoraj też zaczynam mieć dość :baffled:

Ehh u mnie 2 dni temu na wizycie "szyjka dopiero zaczyna sie skracac, rozwarcia brak", wiec co ja mam powiedziec :-( Co do kg to u mnie tez juz 30 na plus... - zostawie to bez komentarza... :-( Dzisiaj sie chyba na to KTG przejade albo najpoziej jutro :-)

ANIAA najwazniejsze ze z dzidzia oki Ale dokladnie to czekanie jest najgorsze.Ja pewnie maksymalnie tez urodze do 8 listopada wrrrrrrrrrrrrrrr

MARTYNKA zazdroszcze ze mozesz isc na KTG ja jak nie urodze do 27 to przejde sie do nas do przychodni aby zrobili mi KTG bo wczesniej mi nie zrobia malpy :-(
Ale to jeszcze 11 dni Dokladnie tez bym mogla isc do szpitala i posciemniac a nawet i nie bo mam skierowanie ale mnie jak bede sciemniac tez poloza :-(

Moj M tez juz mowi urodz juz JAKBY TO ODEMNIE ZALEZALO WRRRRRRR :-(

A co do szyjki to mnie sie chyba nawet nie skraca tylko jest miekka i zero rozwarcia wiec co ja mam powiedziec :-(

Witam ja wystrazona i spanikowana troche.
Ciśnienie 120/80, waga już 18 na +. badanie ok, Szyjka miękka i gotowa. Mniej wod, mały jak zawsze mały wg usg główka jak na 36 tydzień. Powiedział ze jak do 25 nie zjawie sie sama z porodem to mam przyjśc na oddział 25- on ma dyżur i będe mieć wywołaniem . I powiedział ze najpóźniej w sobote niedziele urodze. Wysłał mnie na ktg do szpitala, jejku myslalam ze nie wyleże bo trwalo godzine, tętno Kamilka 130-160, a mi % skakaly do 40 ale nic nie czułam. Wiec mam juz pierta przed 25.

reklama
PATRYCJA kurcze ja bym chciala wrocic z takimi wiadomosciami ze najpozniej 26 juz bede rozpakowana :-)Nic sie nie boj tylko sie ciesz :-)
A dlaczego tak szybko beda cie wywolywac Przez te wody ????????

Do góry