reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Gosiu oby i chyba tak zacznę robić.
Bo teraz już się zaczęło i urodzić muszę.
Wg lekarza kwestia godzin - a mnie pozostało czekanie.

Nie umiem tak siedzieć bezczynnie - właśnie usmażyłam placki ziemniaczane.
Ale czas odpocząć.

Ogarnął mnie jakiś taki dziwny niepokój.
Oby było już po
Sprawdź jeszcze raz torbe, dokumenty, popatrz po mieszkanku, czy wsio będzie ok, jak pojedziesz do szpitala.... Och... Czuję ten Twój niepokój , napięcie, podniecenie, że to już.... :-D:tak:

reklama
Madziu super wieści! Czekamy na rozwój sytuacji.
Ja wróciłam od profesora. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ciśnienie b. dobre. szyjka długa, wszystko zamknięte. Dlatego nie ma potrzeby wcześniej go wyciągać. Kazał mi się stawić w szpitalu w piątek, a ja tak odruchowo, a może czwartek? A on, no może być i czwartek :-)
7:45 rano, na czczo i myślę, że ok 9 będzie już po wszystkim. Teraz jak już wiem kiedy to nastąpi to mam takie dziwne uczucie. Szczęście przeplata się ze strachem, ale chyba to dosyć normalne.
Nie dam rady zajrzeć na inne wątki, jutro postaram się nadrobić.
Całuję Was mocno!

reklama
Ja po wizycie Ale nie jestem zadowolona :no:
Wiec tak moje cisnienie 100/70 waga 1,5 kg zas na plusie razem jest 17,5 kg na plusie.I na koncu na siedzaco sluchalam przez kilka sekund TETNO OLIWI i z poczatku bylo oki ale pozniej ja wyraznie slyszalam ze zrobilo sie takie inne jakby ciut oslablo I pytam poloznej dlaczego tak dziwnie slychac A polozna na to bo stwardnial pani brzuch I jak juz nie sluchala to powiedziala ALE NA CHWILE PANI TAK TWARDNIEJE TEN BRZUCH a ja ze ja nawet tego nie czulam bo jak czuje moje twardnienie to jest ono bardzo nieprzyjemne I poszlam do gina Ktory juz wychodzil wiec nie mial czasu to sie domyslcie jak mnie mogl potraktowac :-(.Zbadal mnie i powiedzial ze szyjka trzyma A pozniej jak z nim gadalam juz nie na samolocie To mi powiedzial ze SZYJKA JEST MIEKKA I MOZNABY WEJSC DO MACICY ALE PO CO ????????? rozumie te slowa ktoras bo ja nie bardzo.Dowiedzialam sie jeszcze wczesniej od poloznej ze mam obserwowac skurcze i bole.Ginowi powiedzialam o tym dziwnym tetnie OLIWI to sie zaniepokoil i kazal abym poszla do poloznej i aby mi powtorzyla tetno a jak cos nie tak to KTG ale na tym KTG beda musieli mnie na jakis czas podlaczyc a nie ma kto ze mna siedziec bo polozne zajete gdzies tam ida a on jedzie juz z przychodni bo ma inne sprawy :-(Gin dal mi skierowanie do szpitala na wszelki wypadek tego tetna .
Poszlam od lekarza do poloznej ale zas byla inna niz ta co mnie na poczatku badala A tamta na poczatku mowila ze jestem w terminie i smialo moznaby mi zrobic to KTG a ta druga juz po wizycie co mi badala tetno OLIWI to powiedziala ze oni robia po terminie KTG
Wiec na to drugie tetno sie polozylam ( na tym pierwszym siedzialam )i to drugie badala mi jakas minute ale zadengo zapisu ile uderzen na minute nie bylo oni nic takiego tam nie zapisuja I to tetno ja juz slyszalam ze bylo rowniotkie .Kurcze mam wrazenie ze kTG mi nie zrobili bo nie bylo komu tam ze mna siedziec A
i JESTEM strasznie zawiedziona ta wizyta :-(
Zastanawiam sie jakbym poszla z tym skierowaniem do szpitala czy by mnie wczesniej rozpakowali

Do góry