reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
CZARNA czyli rozumiem ze twoim zdaniem mnie poloza i beda obserwowac i moze zadecyduja ze jak co to wczesniej beda mi mymowywac ale nie koniecznie ???
Ja tez tak mysle Ale nie jestem pewna Dlatego chce pogadac z polozna z SR ale sie nie umiem do niej dodzwonic Ale ja nie chce lezec w szpitalu Jkabym byla pewna ze wczesniej urodze to bym poszla ale takiej pewnosci niesttey nie ma .Mala sie rusza wiec chyba nic jej nie ma

BEZA tak moge Ale juz ostatnio tak zrobilam a oni strasznie zle na to patrza a jak sie teraz wypisze to i tak na dniach tam wroce bo kiedys w koncu urodze.
Ja jakos mysle ze skoro czuje Oliwie jak sie rusza i to dosc intensywnie choc mniej niz zawsze ale to normalne To chyba jest oki jak mala sie wierci Narazie planuje isc jak bedzie mnie cos niepokoilo np nagle ruchy ucichna jeszcze bardziej,albo bede miala silne te bole a mam je coraz gorsze .Licze sobie skurcze i stawiania brzucha i jak zaobserwuje ze juz to jest czesto to najwyzej pojde A pozki co jak Mala sie rusza to nie ma zle :tak:

Dorotko cieszę się bo Twój post jest znacznie spokojniejszy co świadczy o Twoim lepszym psychicznym nastawieniu. I tak trzymać!
Natanek też ograniczył swoje ruchy, ale jak już pisałam wcześniej to podobno normalne. Dokuczają mi te ukłucia w spojeniu, ale nie są regularne, i tak naprawdę nie chcę żeby były! Chcę wytrzymać do czwartku rano, żeby pojechać do tego na szpitala na spokojnie. Chociaż rozmawiałam dzisiaj z położną i dowiedziałam się, że szpital jest przepełniony więc nie wiadomo czy od razu mnie potną...
Chyba dopadł mnie dół i płakać mi się chcę, a to dlatego, że pomyślałam sobie, że Jasia tak długo nie będę widziała...
Źle mi.

Ja dzisiaj tez po wizycie i jestem jakos dobita :-(
Cisnienie 120/70 (normalnie książkowe), mocz w normie, ale niby znowu 2kg na plus w tydzien (wg ich wagi własnie przekroczyłam 100kg :baffled::baffled:) i opuchniecie nóg mocniejsze... Wg USG mały wazy juz 3,700 :szok::szok: Łożysko dalej 3 stopnia, ale jeszcze jakos daje sobie rade.
Lekarz do mnie kiedy sie na porodowke wybieram? A ja mowie do niego z zartem ze jeszcze dzisiaj, he he :-D
No to zaraz badanie na samolocie i co?? Zero rozwarcia, szyjka dopiero zaczyna sie skracac, mały wysoko... I co moj lekarz do mnie?? Ze u pierwiastki brzuch sie obniza przewaznie na około 2 tygodnie przed porodem, wiec skoro nie mam innych objawów to pewnie jeszcze troche sie pokulam :baffled::baffled::baffled: Powiedział, ze ze wzgledu na te opuchniecia on by mnie juz trzymał w szpitalu az do porodu, ale skoro mnie odesłali do domu, to wypisał mi tylko skierowanie na KTG i mam je zrobic jeszcze w tym tygodniu, tak na wszelki wypadek....
Jutro po pracy Patryk ma odebrac nasze meble i potem je składac, wiec na to KTG pojedziemy w czwartek...

Mam dosc, naprawde... Mały wazy juz 3,700 to przez 2 czy 3 tygodnie to chyba do 5kg dojdzie :baffled: Chyba sie własnie dzisiaj załamałam...

Dorotka jesli masz skierowanie i sie nie pokoisz to idz do szpitala i powiedz, ze chcesz zeby Ci zrobili KTG, ale jesli nic ono nie wykaze, to bez sensu zeby Cie trzymali... Na pewno na siłe Cie nie zatrzymają, bo nie ma miejsc w szpitalach... Na pewno sie dogadasz z kims tam...

Ostatnia edycja:
MARTYNKA ty masz jeszcze tydzien do terminu a szyjla moze sie zaczac otwierac nagle Mnie sie wydaje ze jak pojdziesz zaraz po terminie i ze masz lozysko 3 stopnia i opuchnieta jestes to nie beda czekali kolejnych 2 tygodni tylko po kilku dniach beda ci wywolywac To jest moje zdanie oczywiscie heheh
A co do mnie to ja wiem ze jak ja pojde to beda mnie 3 mac przynajmniej 3 dni i wiem ze z nimi sie wczesniej na wypuszczenie nie dogadasz A nie chce tam robic zamieszania bo i tak pewnie pozniej na dniach do nich trafie Ja planuje isc jak mnie cos bedzie nipokoilo a jak nie urodze do 26 to kilka dni po TP pojde i uz bede lezala do konca nawet jakby to mial trwac kilka dni Ale wyjde juz z Oliwia

reklama
Martynka znam to uczucie. Braki rozwarcia i to czekanie. Tule mocno. Najwazniejsze ze maluszek ma sie dobrze. Mam nadzieje ze jednak niespodziewanie zacznie sie u ciebie poród i niebedziesz musiała długo czekac:tak:

Do góry