reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dorotka - współczuje takiego potraktowania przez lekarzy i położną ... ae myslę, że gdyby faktycznie coś było nie tak, to by Cię tak nie zostawili..... tacy już\ są lekarze czasem... szkoda gadać...

Dorotko, rzeczywiście masz być prawo zła a to przedmiotowe potraktowanie!
Wydaję mi się, że gdyby coś naprawdę zaniepokoiło położną czy lekarza to by Cię tak szybko nie puścili. Z resztą masz skierowanie do szpitala więc jak tylko będziesz czuła, że coś jest nie tak to po prostu tam jedź!

Tylko jak ja mam to czuc jak cos bedzie nie tak Licze sobie skurcze wiec jak beda regularne to pojade i skierowanie i tak nie bedzie mi potrzebne A co mam isc ze mnie non stop brzuch boli ???
Oliwia rusza sie inaczej od niedzieli ale sie rusza I te wszystkie ruchy ma zaliczone czyli np 4 na godzine to zalicza i jak licze tak raz na dzien to te 10 na godzine tez zalicza Ale ogolnie sie inaczej rusza Ale to chyba normalne przedp porodem A to ze jakby ich cos niepokoilo to by mnie nie puscili to sie nie zgadzam bo nie mieli czasu zrobic mi ktg a co im zalezalo ?????????
Ja mieszkam w jakism porabanym miescie bo w przychodni nie chceli mi zrobic ktg a do szpitala musialabym sie polzyc aby mi je zrobili.Nie wiem jeszcze co zrobie narazie obserwuje ruchy i bole
ALE DZIEWCZYNKI CZY JA DOBRZE MYSLE ZE SKORO CZUJE RUCHY TO Z MALA NIE MOZE BYC ZLE ???????????????????

Beza będę trzymać kciuki za Ciebie:tak:
Dorota moja rada idz do szpitala i zażądaj ktg, nie mają prawa Ci odmówić tym bardziej że masz na to skierowanie,bo coś tam bylo nieza bardzo,,,,Swoją drogą jak oni mogli Cię tak potraktować?????????????:szok::szok:
a z tą miękką szyjką to różnie u mnie szyjka byla miękka od 35 tc a urodzilam w 40tc

Dorotka gdyby cos faktycznie bylo nie tak z tetnem to połozna inaczej by zareagowała. Mojemu tez jak badali było 120 czasem 135 i powiedziano ze ok bo juz główka napiera na dół dlatego tetno czasami spada. Ale jest w normie. A wczesniej słyszałam ze to zle jak takie tetno. Co lekarz to inaczej.
Mi sie wydaje ze jak pojdziesz do szpitala to jedynie zostawia cie na obserwacji i wtedy beda decydowac:tak:

reklama
Dorotko mój Natanek baaardzo ograniczył swoje ruchy. To nie są już takie energiczne kopniaki, tylko delikatne przesuwanie rączek, nóżek czy całego tułowia.
Dzieciaczki mają już bardzo mało miejsca, więc nie można się dziwić.
Mój lekarz powiedział, że to normalne.
Jeśli rzeczywiście czujesz się źle to nie zwlekaj z tym pójściem do szpitala. Przecież chodzi o Oliwię. Sprawdzą co mają sprawdzić i Cię wypuszczą! Szpital to nie przechowalnia i zapewniam Cię, że od tak po prostu nie będą Cię przetrzymywać a Ty będziesz spokojniejsza!

Do góry