reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Był ze mną:tak: Ono tak fikało ze udało sie na głowie je zlapać:-D

ps wiem ze długo trwało ale jak zwykle wlazłam z pół h opóźnieniem. ja tez długo siedziałam. Potem apteka itp i musiałam jeszcze małą odebrac od bratowej:rofl2:

reklama
Kaka to sa takie przypuszczenia ale nieukrywam ze taka mi nadzieje narobiła ze hoho. Jak wyszliśmy z gabinetu to M mówi to bedzie Sami (samuel) i ten uśmiech na twarzy. Boże jakbym chciała aby to była prawda

Zapomniałam napisać ze od główki do dupki ma 8 cm:)))) Duze co?

Czarna i pozostała mamusie które miały wizytę na dniach cieszę się z wami że wszystko dobrze i oglądam z radochą wasze śliczne maleństwa. Poszłam dość późno na genetyczne bo dopiero dzisiaj, dlatego że czekałam na powrót mojego męża a sama strasznie bałam się iść, ale lekarz stwierdził że jeszcze bez problemu można wszystko ocenić - wiek ciąży mam zbliżony do OM czyli 13tyg 5dni, długość 7,51 cm, przezierność 1,5, kość nosowa ok. Ale słuchajcie jak jestem zaskoczona, świetny lekarz (Invicta w Gdańsku) wizyta płatna a on się mnie pyta czy chcę dodatkowo dla większej pewności wykrycia chorób genet. zrobić test zintegrowany (ponoć 92% wykrywalności w połączeniu z wynikami usg) BEZPŁATNIE NA NFZ ponieważ skończyłam 35 lat. I tak chcieliśmy go zrobić chociaż kosztuje tu 450zł, a mój lekarz prowadzący powiedział że nie ma podstaw żeby mnie bezpłatnie skierować. Tak więc dziś pobrali mi krew i ponownie za dwa tygodnie, ale i tak jestem szczęśliwa po dzisiejszym badaniu i wklejam moją kruszynkę (ta kropka nad noskiem to w rzeczywistości strzałka kursora :)
dscn5810uo2.jpg

i jeszcze nóżki i pupcia:
dscn5818un9.jpg

Czarna super ze wsio oki :tak: duza dzidzia i ja tez pozniej opcykalam jak sie
dzidzia ulozyla moja byla wczoraj identyczna ale lezala sobie prosto hihih:-D.

Mirabelka ciesze sie ze jest oki piekna dzidzia:tak:

A ja w poniedzialek ide na to usg i sie boje aby tylko wsio bylo oki

Mirabelka no to super że Ci to zaproponował i jeszcez za darmo:szok::-D SUPER. I gratuluje dotychczasowych wieści że maluszek zdrowo się rozwija a te dodatkowe badania tylko to potwierdza.
Dorotka1234... bedzie dobrze

Robie sprostowanie moja dzidzia ma 6,5 cm:zawstydzona/y: 8 to ma z nóżkami:-p (ja z wrazenia chyba tego niedosłyszałam- M mi uświadomił) a wczesniej Kaka. Niby 3 ciaza a człowiek wiecznie sie uczy:-p

reklama
Do góry